Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Komedi Filmleri: En İyi Türk ve Yabancı 100 Komik Film (2020)

Vaktini gülerek değerlendirmek isteyenler, kesinlikle bu listeye göz atmalılar. Yerli, yabancı ve en yeni filmlerin de yer aldığı listemiz, toplamda 100 filmden oluşuyor.
Komedi Filmleri: En İyi Türk ve Yabancı 100 Komik Film (2020)
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Bizleri dertten tasadan kurtararak günümüzü ve gecemizi güzelleştirmeye devam ediyorlar. Eğer karnınız ağrıyana kadar gülmek istiyorsanız, hem yerli hem de yabancı yapımların bulunduğu listemizi bakmadan geçmeyin derim.

Toplamda 100 filmin bulunduğu listemiz, IMDb puanlarına göre sıralanmış şekilde huzurlarınıza geliyor. Kaliteli yapımların yer aldığı listemizde, yerli filmler de almış oldukları puanlarla fazlasıyla dikkat çekiyorlar.
En İyi 100 Komedi Filmi ListesiGörseldeki abimiz gibi “hunharca” gülmeye hazırsanız, en yeni filmleri de içeren listemize başlıyoruz! İşte karşınızda tüm zamanların en iyi komedi filmleri;

100 Kızlar Gecesi (Rough Night)

Kızlar Gecesi (Rough Night)IMDb Puanı: 5,2
Yapım Yılı: 2017

Skrillex, Cliff Martinez ve Dominic Lewis
imzalı müzikleriyle de beğeni toplayan Rough Night, Lucia Aniello’nun ellerinde hayat buluyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Zoe Kraviyz, Jillian Bell ve Ilana Glazer gibi başarılı isimler yer alıyorlar.

99 The House

The HouseIMDb Puanı: 5,6
Yapım Yılı: 2017

Haziran ayının sonu ile birlikte beyazperdedeki yerini alan The House, aksiyon dolu, eğlenceli ve absürd komedi olarak huzurlarınıza geliyor. Aslında tam olarak alışılmış Will Farrell filmlerinden bir tanesi olan The House’un yönetmen koltuğunda ise Andrew Jay Cohen oturuyor.

2017’nin eğlenceli filmlerinden olan The House’un kadrosunda Farrell’ın yanı sıra Amy Poehler, Ryan Simpkins, Allison Tolman ve Jason Mantzoukas gibi oyuncular da yer alıyorlar.

98 War Machine

War MachineIMDb Puanı: 6,0
Yapım Yılı: 2017

David Michod
yönetmenliğinde 26 Mayıs 2017 tarihinde vizyona giren War Machine filmi, güçlü kadrosuyla da merak uyandırmıştı. Fakat 2017 filmi, başarılı oyuncuların yer aldığı kadrosuna rağmen, IMDb’den beklenilenin altında bir puan aldı.

Netflix filmlerinden olan War Machine; Brad Pitt, Topher Grace, Anthony Michael Hall, Will Poulter, Tilda Swinton ve Ben Kingsley gibi birbirinden başarılı oyunculardan oluşan kadrosuyla, boş vakitlerinizi değerlendirebileceğiniz bir film olarak huzurlarınıza geliyor.

97 Organize İşler: Sazan Sarmalı

Organize İşler: Sazan SarmalıIMDb Puanı: 6,0
Yapım Yılı: 2019

İlk filminden 14 yıl sonra vizyona giren Sazan Sarmalı bizi yeniden güldürmeyi başardı. Kalite, senaryo ve genişleyen yeni kadro ile özlem gidermenizi tavsiye ederiz.

Film hakkında spoiler vermek istemiyoruz, sadece şunu söylememiz yetecektir: Kıvanç Tatlıtuğ ve Yılmaz Erdoğan’ın aynı filmde, birkez daha görmek güzel bir duygu.

96 Girls Trip

Girls TripIMDb Puanı: 6,2
Yapım Yılı: 2017

Güçlü kadrosuyla dikkat çeken Girls Trip, aslında eğlenceli bir durum komedisi.

Malcolm D. Lee’nin hem yapımcı hem de yönetmen koltuğunda oturduğu bu filmin başrollerinde; Queen Latifah, Jada Smith, Regina Hall ve Tiffany Haddish gibi Hollywood’un bilindik isimleri yer alıyor.

95 Korkunç Bir Film (Scary Movie)

Korkunç Bir Film (Scary Movie)IMDb Puanı: 6,2
Yapım Yılı: 2000

Gişe rekortmeni filmlerle dalga geçerek, dönemin en bilindik ve en sevilen yapımlarından biri olan Korkunç Bir Film (Scary Movie) serisi özellikle de 2000’de vizyona giren ilk filmiyle büyük beğeni toplamıştı. Anna Faris’ten Carmen Electra’ya kadar birçok ünlü oyuncuyu da bünyesinde barındıran bu film, replikleriyle de döneme damgasını vurmayı başarmıştı.

94 Bu da Nereden Çıktı? (Why Him?)

Bu da Nereden Çıktı? (Why Him?)IMDb Puanı: 6,2
Yapım Yılı: 2016

Muhabeseci bir adamın kızı ile sevgili olan, son derece zengin fakat bir o kadar çılgın olan gencin arasındaki diyalogları konu alan film, Türkiye’de beklenen ilgiyi alamadı. Bizce haftasonunu bir film ile değerlendirmek isteyenlerin izleyebileceği bir konusu var.

Oyuncu kadrosunda Zoey Deutch, Tangie Ambrose ve James Franco gibi ünlü oyuncular yer alıyor.

93 Süper Ot (How High)

Süper Ot (How High)IMDb Puanı: 6,3
Yapım Yılı: 2001

Korkunç Bir Film’den sadece 1 yıl sonra vizyona giren ve özellikle de gençlerin en sevdiği filmlerden biri olmayı başaran Süper Ot (How High) ile listemize devam ediyoruz. Konusu ve birçok sahnesiyle yüzümüzü güldüren bu Jesse Dylan filmi, Method Man, Radman ve Mike Epps’in performanslarıyla da çok daha eğlenceli bir yapım haline gelmişti.

92 Merkezi İstihbarat (Central Intelligence)

Merkezi İstihbarat (Central Intelligence)IMDb Puanı: 6,3
Yapım Yılı: 2016

Dwayne Johnson ve Kevin Hart’ın
başrolü paylaştıkları Merkezi İstihbarat’ı Rawson Marshall Thurber yönetiyor.

Lisenin en ezik ve en çok dalga geçilen çocuğu, yıllar sonra iri yarı, kaslı ve tüm kadınların gözdesi olan bir CIA çalışanına dönüşüyor. Okulda herkesin kötü davrandığı kahramanımıza sadece bir kişi yardımcı oluyor ve yıllar sonra yolları yeniden kesişiyor. Fakat bu sefer karşılarında liseliler değil, ellerinde silah olan düşmanlar var.

Tipik Amerikan komedisine yakın ama keyifle izleyebileceğiniz bir film.

91 Diktatör (The Dictator)

Diktatör (The Dictator)IMDb Puanı: 6,4
Yapım Yılı: 2012

2012 yılında izleyicilerin kahkahalarla izlediği oldukça başarılı bir senaryoya sahip olan Diktatör (The Dictator); hem eleştirel dili hem de argo yapısıyla tepkilerin de odak noktası haline gelmişti. Larry Charles tarafından yönetilen bu eğlenceli film; Ali G ve Borat gibi filmlerinin de yıldızı olan Sacha Baron Cohen’in yanı sıra Anna Faris, Megan Fox, Ben Kingsley ve Jason Mantzoukas’ın başarılı performanslarıyla da bizleri güldürmeyi başarmıştı.

90 Shaft

ShaftIMDb Puanı: 6,4
Yapım Yılı: 2019

İlk olarak 2000 yılında tanıdığımız Shaft, 2019’da devam filmi ile karşımıza geliyor. Ünlü bir tetikçi olan baba ve bir cinayeti çözmek için uğraşan oğlu. İçinde bolca silahlı çatışma sahnesi, eski Amerikan arabaları ve espiriler bulacağınız filmin yönetmenliğini Tim Story üstleniyor.

Oyuncu kadrosunda Samuel L. Jackson, Jessie T. Usher ve Richard Roundtree gibi isimler bulunuyor. Netflix’te bu yapımı izleyebilirsiniz.

89 Yakalandın!

Yakalandın!IMDb Puanı: 6,5
Yapım Yılı: 2018

WarnerBros yapımı Yakalandın’ın oyuncu kadrosu Şampiyonalar Ligi gibi. Hannibal Buress, Jake Johnson, Jon Hamm, Ed Helms ve Annabelle Wallis rol alan bazı isimler.

Küçüklüklerinden beri elim sende oyunu oynayan 5 arkadaş, aralarından bir arkadaşlarını asla yakalayamazlar ve bu kişi oyunun yenilmezi olarakkabul edilir. Onu yakalayabilecekleri ve zafere ulaşabilecekleri tek yer ise düğünüdür..

88 Hükümet Kadın

Hükümet KadınIMDb Puanı: 6,5
Yapım Yılı: 2013

Sermiyan Midyat tarafından yazılıp yönetilen bu film, hem konusu hem de oyuncularıyla beğeni toplamayı başarıyor.

Demet Akbağ, Ercan Kesal, Sermiyan Midyat, Gülhan Tekin, Mahir İpek, Bülen Çolak ve Cezmi Baskın gibi başarılı oyuncuları bünyesinde barındıran Hükümet Kadın, Cem Yıldız imzalı müzikleriyle de beğeni kazanıyor.

87 Karakomik Filmler: 2 Arada

Karakomik Filmler: 2 AradaIMDb Puanı: 6,5
Yapım Yılı: 2019

Tek bilet, iki film ve Cem Yılmaz. 2019 yılında en çok beklenen filmler arasında olan Karakomik, konusu bakımından ilgi çekiyor. Senaryosunda komedi ile beraber drama da yer veren Cem Yılmaz, yine başarılı bir iş çıkarmış. Diğer Cmylmz yapımlarından farkı ise insanlara nasihat niteliğinde ki konulara değinmesi.

Oyuncu kadrosunda ise Zafer Algöz, Ozan Güven, Cemre Ebuzziya ve Umut Kurt gibi isimler yer alıyor.

86 Son Macera (Going in Style)

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==IMDb Puanı: 6,6
Yapım Yılı: 2017

Birbirinden usta oyuncuların yer aldığı Son Macera (Going in Style), 2017 yılının Nisan ayında izleyicilerle buluştu. War Machine ve Baywatch gibi yılın vasat filmlerinden bir tanesi olmasına rağmen, ustaların hatırına izlenebilecek bir yapım olarak karşımıza geliyor.

Ağır işleyişiyle zorlama bir film olarak 2017 yılında pek de fazla beğenilmemiş da Theodore Melfi tarafından yazılıp, Zach Braff tarafından yönetilen bu yapım; Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin ve Ann-Margret gibi usta oyuncuları kadrosunda barındırıyor.

85 Aşk Doktoru (Hitch)

Aşk Doktoru (Hitch)IMDb Puanı: 6,6
Yapım Yılı: 2005

Andy Tennant’ın
yönettiği 2005 yapımı Aşk Doktoru (Hitch) filmi, türünün başarılı yapımlarından bir tanesiydi. Zaman zaman bizleri güldüren zaman zaman ise romantik sahneleriyle içimizi ısıtan bu film; Will Smith, Eva Mendes, Kevin James, Amber Valletta ve Paula Patton gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosuyla da beğeni kazanmayı başarmıştı.

84 Buraya Kadar (This Is the End)

Buraya Kadar (This Is the End)IMDb Puanı: 6,6
Yapım Yılı: 2013

Kıyamet senaryolarının üzerine yazılmış olan Buraya Kadar (This Is the End), özellikle de ünlü isimlerden oluşan oyuncu kadrosuyla oldukça merak uyandırmıştı. Seth Rogen ve Evan Goldberg ikilisinin yazıp yönettikleri bu 2013 filmi; Seth Rogen, James Franco, Jonah Hill, Jay Baruchel, Danny McBride, Emma Watson, Michael Cara, Craig Robinson, Rihanna, Channing Tatum ve Paul Rudd gibi birçok ünlü oyuncuyu bünyesinde barındırıyor.

83 Yedek Polisler (The Other Guys)

Yedek Polisler (The Other Guys)IMDb Puanı: 6,6
Yapım Yılı:2010

Özellikle de güçlü kadrosuyla 2010 yılının merak uyandıran yapımlarından biri haline gelen Yedek Polisler (The Other Guys), içermiş olduğu ince espriler yüzünden bazılarımız tarafından anlaşılmamış bir film olsa da geneliyle hayranlık uyandırmayı başardı.

Adam McKay yönetiminde 2010 yılında vizyona giren bu film; Will Ferrell, Mark Wahlberg, Eva Mendes, Dwayne Johnson, Samuel L. Jackson, Michael Keaton ve Steve Coogan gibi güçlü oyuncuları da kadrosunda barındırıyor.

82 Şamar Oğlanı (Dan in Real Life)

Şamar Oğlanı (Dan in Real Life)IMDb Puanı: 6,7
Yapım Yılı: 2007

Genellikle yabancı komedilerle karşımıza gelen ve her daim izleyicilerin beğenisini kazanan Steve Carell, bu kez 2007 yapımı Şamar Oğlanı (Dan in Real Life) ile karşımıza geliyor.

Juliette Binoche, Dane Cook, Emily Blunt ve Britt Robertson gibi başarılı oyuncuların da boy gösterdikleri bu yapım, müzikleriyle de izleyicilerin kalplerini fethetmişti.

81 Aman Tanrım (Bruce Almighty)

Aman Tanrım (Bruce Almighty)IMDb Puanı: 6,7
Yapım Yılı: 2003

2003 yapımı unutulmaz bir baş yapıt olan Aman Tanrım (Bruce Almight), bazı ülkelerde yasaklanmış olsa da çoğu sinemaseverin en beğendiği yapımlar arasında yer alıyor.

Jim Carrey, Morgan Freeman, Jennifer Aniston ve Steve Carell gibi usta oyuncuları bünyesinde barındıran bu film de en iyiler arasına adını yazdırıyor.

80 Bridget Jones’un Günlüğü

Bridget Jones’un GünlüğüIMDb Puanı: 6,7
Yapım Yılı: 2001

Helen Fielding’in romanının 2001 yılında beyazperdeye uyarlanmış hali olan Bridget Jones’un Günlüğü (Bridget Jones’s Diary), karakterleri ve birçok sahnesiyle unutulmazlar arasında yer almayı başarıyor.

Sharon Maguire’ın yönetmenliğini üstlenmiş olduğu bu film; Renee Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant, Gemma Jones ve Jim Broadbent gibi usta isimlerden oluşan oyuncu kadrosuyla da beğeni topluyor.

79 Polis Akademisi (Police Academy)

Polis Akademisi (Police Academy)IMDb Puanı: 6,7
Yapım Yılı: 1984

Çocukluğumuza ve gençlik dönemlerimize ait bir efsane ile listemizi şekillendirmeye devam ediyoruz. Halen daha karakterlerinin birçoğunun adını hatırladığımız Polis Akademisi (Police Academy) serisi, unutulmaz filmlerden biri olmayı başardı.

Hugh Wilson yönetiminde ilk olarak 1984 yılında vizyona giren bu seri, halen daha kendisini izlettirmeyi ve bizleri eğlendirmeyi başarıyor.

78 Bay Evet (Yes Man)

Bay Evet (Yes Man)IMDb Puanı: 6,8
Yapım Yılı: 2008

2008 yılının en beğenilen romantik filmlerinden biri olan Bay Evet (Yes Man); Peyton Reed yönetmenliğinde karşımıza gelmişti. Usta komedyen Jim Carrey’nin yanı sıra Zoe Deschanel, Bradley Cooper, Terence Stamp ve Rhys Darby’den oluşan yardımcı oyuncu kadrosuyla da sevilen yapımlarından biri olmayı başarmıştı.

77 The Hitman’s Bodyguard

The Hitman’s BodyguardIMDb Puanı: 6,9
Yapım Yılı: 2017

Fragmanıyla bile izleyicileri güldürmeyi başaran bu film, güçlü oyuncu kadrosuyla da hayranlık uyandırıyor.

Patrick Hughes tarafından yönetilen The Hitman’s Bodyguard filminin başrollerini Deadpool filmiyle küllerinden yeniden doğan Ryan Reynolds ve Samuel L. Jackson ikilisi paylaşıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Salma Hayek, Gary Oldman, Elodie Yung ve Joaquim de Almeida gibi başarılı isimler bulunuyor.

76 Budala Dedektif

Budala DedektifIMDb Puanı: 6,9
Yapım Yılı: 1994

Yine unutulmaz bir Jim Carrey filmiyle listemize devam ediyoruz. Carrey’nin ilk sinema filmi olan ve yıldızlaşmasını sağlayan Budala Dedektif (Ace Ventura: Pet Detective), 1994 yılında izleyicilerle buluştu. Şaşkın bir dedektifin eğlenceli maceralarının anlatıldığı hikaye, halen daha bizleri güldürmeyi başarıyor.

75 Kara Bela

Kara BelaIMDb Puanı: 6,9
Yapım Yılı: 2015

2015 yılının en beğenilen yerli filmlerinden olan Kara Bela, Burak Aksak’ın ellerinde hayat buluyor. Cengiz Bozkurt, Seda Bakan, Erkan Kolçak Köstendil ve Cihan Ercan’ın olağanüstü performanslarının yanı sıra Berat Yenilmez, Tarık Ünlüoğlu, Hasibe Eren, İştar Gökseven ve Erdal Tosun gibi usta isimleri de kadrosunda barındırıyor.

74 Patrondan Kurtulma Sanatı

Patrondan Kurtulma SanatıIMDb Puanı: 6,9
Yapım Yılı: 2011

2011 yılının en dikkat çeken filmlerinden biri olan Patrondan Kurtulma Sanatı (Horrible Bosses), Seth Gordon’ın ellerinde hayat buldu. Beğeni kazanan senaryosunun yanı sıra Jennifer Aniston, Jason Bateman, Jason Sudeikis, Charlie Day, Kevin Spacey, Jamie Foxx ve Colin Farrell’dan oluşan güçlü kadrosuyla da hayranlık uyandırmayı başardı.

73 I Don’t Feel at Home in This World Anymore

I Don’t Feel at Home in This World AnymoreIMDb Puanı: 6,9
Yapım Yılı: 2017

Netflix’in
başarılı yapımlarından bir tanesi olarak 2017 yılının Sundance Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü’nün kazananı olan I Don’t Feel at Home in This World Anymore, uzunca bir isme sahip olsa da listemize adını yazdırmayı başarıyor.

Suç türünüde içinde bulunduran, içerisine biraz dram, biraz da gerilim katarak yer aldığı festivalden ödülle ayrılan bu film oyuncularıyla da beğeni topluyor. Macon Blair tarafından yazılıp yönetilen bu filmde; Elijah Wood, Melanie Lynskey, Jane Levy, Chris Doubek, Gary Anthony Williams ve Lee Eddy gibi isimler bulunuyor.

72 Ayı Teddy (Ted)

Ayı Teddy (Ted)IMDb Puanı: 6,9
Yapım Yılı: 2012

2012 yılının en aykırı filmlerinden biri olmakla kalmayıp, neredeyse her sahnesi ve her diyaloguyla bizleri güldürmeyi başaran Ayı Teddy (Ted) ile listemizi şekillendiriyoruz. Seth MacFarlane’in sesi; Mark Wahlberg, Mila Kunis, Jessica Barth ve Giovanni Ribisi’nin ise oyunculuklarıyla hayat verdikleri bu film de en iyiler arasına adını yazdırıyor.

71 Davetsiz Çapkınlar (Wedding Crashers)

Davetsiz Çapkınlar (Wedding Crashers)IMDb Puanı: 6,9
Yapım Yılı: 2005

Şimdi ise 2005 yılının bir diğer etkileyici yapımıyla listemize devam ediyoruz. Bob Fisher tarafından yazılan ve David Dobkin tarafından yönetilen Davetsiz Çapkınlar (Wedding Crashers); Owen Wilson ve Vince Vaughn gibi usta oyuncuların yanı sıra Isla Fisher, Rachel McAdams ve Bradley Cooper’dan oluşan oyuncu kadrosuyla da merak uyandırmıştı.

70 Kaza Kurşunu (Knocked Up)

Kaza Kurşunu (Knocked Up)IMDb Puanı: 6,9
Yapım Yılı: 2007

Gülmekten çenenizin ağrıyacağı bir yapım olan ve 2007 yılında izleyicilerle buluşan Kaza Kurşunu (Knocked Up), oyuncuları ve konusuyla beğeni topluyor.

Judd Apatow tarafından yazılıp yönetilen Kaza Kurşunu (Knocked Up) filminde; Katherine Heigl, Seth Rogen, Paul Rudd, Jason Segel, Leslie Mann, Martin Starr, Jonah Hill, Jay Baruchel, Bill Hader, Ken Jeong, Alan Tudyk ve Craig Robinson gibi daha birçok başarılı isim bulunuyor.

69 Müthiş Dadı (Mrs. Doubtfire)

Müthiş Dadı (Mrs. Doubtfire)IMDb Puanı: 7,0
Yapım Yılı: 1993

1993 yılının en başarıl filmlerinden biri olan Müthiş Dadı (Mrs. Doubtfire), Oscar ödüllü bir yapım olarak karşımıza geliyor. Usta oyuncu Robin Williams’ın yanı sıra Sally Field gibi başarılı bir oyuncunun da yer aldığı Müthiş Dadı filmi, türünün öncüsü bir yapım olarak da beğenilerin odak noktası haline geliyor.

68 Tropik Fırtına: Al Bakalım

Tropik Fırtına: Al BakalımIMDb Puanı: 7,0
Yapım Yılı: 2008

2008 yılında vizyona giren Tropik Fırtına: Al Bakalım (Tropic Thunder) filmi, Ben Stiller yönetmenliğinde karşımıza geliyor.

Ayrıca Oscar adaylığına da sahip olan bu yapımın oyuncu kadrosunda da Ben Stiller, Robert Downey Jr., Tom Cruise, Jack Black, Jay Baruchel, Steve Coogan, Matthew McConaughey, Nick Nolte, Danny McBride ve Tobey Maguire gibi başarılı isimler yer alıyor.

67 Logan Lucky

Logan LuckyIMDb Puanı: 7,0
Yapım Yılı: 2017

18 Ağustos 2017 tarihinde vizyona giren Logan Lucky, birçok farklı ve başarılı ismi bünyesinde barındırıyor.

Logan Lucky, Steven Soderbergh yönetmenliğiyle vizyona girecek. Ayrıca Daniel Craig, Adam Driver, Channing Tatum, Hilary Swank, Katie Holmes, Seth MacFarlane, Katherine Waterston, Riley Keough ve Sebastian Stan gibi güçlü isimlerden oluşan kadrosuyla da fark yaratıyor.

66 Bu Nasıl Aile (We’re the Millers)

Bu Nasıl Aile (We’re the Millers)IMDb Puanı: 7,0
Yapım Yılı: 2013

Jennifer Aniston ve Jason Sudeikis
ikilisinin başrollerinde yer aldıkları 2013 yapımı Bu Nasıl Aile (We’re the Millers) filmi de beğeni kazanan filmlerden bir tanesiydi. Aynı zamanda Emma Roberts, Will Poulter, Ed Helms, Kathryn Hahn ve Nick Offerman gibi güçlü isimleri de bünyesinde barındıran Bu Nasıl Aile filmi de en iyiler arasına adını yazdırıyor.

65 Üşütük Kafalar (Pineapple Express)

Üşütük Kafalar (Pineapple Express)IMDb Puanı: 7,0
Yapım Yılı: 2008

2008 yılının en iyi aksiyon komedi filmlerinden biri olan Üşütük Kafalar (Pineapple Express), senaryosu ve oyunculuklarıyla bizleri gülümsetmeyi başarıyor. Seth Rogen’ın hem senarist hem de başrol oyuncusu olarak karşımıza çıktığı bu yapım; James Franco, Danny McBride ve Amber Heard gibi ünlü isimleri de bünyesinde barındırıyor.

64 Zor Baba (Meet the Parents)

Zor Baba (Meet the Parents)IMDb Puanı: 7,0
Yapım Yılı: 2000

Unutulmazlardan biri olan 2000 yapımı Zor Baba (Meet the Parents), bütünüyle izleyicilerin beğenisini kazanmayı başarmıştı. Ben Stiller ve Robert De Niro’nun başrollerini paylaştıkları bu film; Teri Polo, Owen Wilson ve Blyth Danner’dan oluşan kadrosuyla da göz doldurmuştu.

63 Amerikan Pastası (American Pie)

Amerikan Pastası (American Pie)IMDb Puanı: 7,0
Yapım Yılı: 1990

Gelmiş geçmiş en başarılı romantik komik serilerinden biri olan Amerikan Pastası (American Pie), ilk olarak 1999 yılında izleyicilerle buluşmuştu. Weitz ailesi tarafından yazılıp yönetilen bu film, özellikle de dönemin gençlerinin unutulmazları arasına girmeyi başarmıştı. Jason Biggs, Alyson Hannigan, Seann William Scott, Tara Reid ve Eugene Levy gibi güçlü isimlerden oluşan kadrosuyla da sevilen yapımlardan biri haline geldi.

62 Eyvah Eyvah

Eyvah EyvahIMDb Puanı: 7,0
Yapım Yılı: 2010

Müzikleri ve diyaloglarıyla efsanevi bir seri haline gelen Eyvah Eyvah’ın senaristliğini Ata Demirer, yönetmenliğini ise Hakan Algül üstleniyor. Ayrıca Ata Demirer’in başrollerinde yer aldığı bu seride; Demet Akbağ, Özge Borak, Salih Kalyon, Meray Ülgen ve Tanju Tuncel gibi usta oyuncular da kadroda bulunuyor.

61 Kaçma Birader

Kaçma BiraderIMDb Puanı: 7,0
Yapım Yılı: 2016

Kardeş Payı
dizisinin Yiğido Emrah’ı olarak karşımıza gelerek bizleri fazlasıyla güldürmeyi başaran Emrah Kaman, bu kez Kaçma Birader filmiyle kahkahalar atmamıza neden oluyor. Ayrıca Zafer Algöz, Melek Baykal, Algı Eke, Cihan Ercan, Nursel Köse ve Necip Memli gibi başarılı oyuncular da yer alıyorlar.

60 Ajan (Spy)

Ajan (Spy)IMDb Puanı: 7,0
Yapım Yılı: 2015

2015 yılının en eğlenceli filmlerinden olan, geniş ve güçlü oyunculardan oluşan kadrosuyla da merak uyandıran Ajan (Spy) filmiyle listemize devam ediyoruz. Paul Feig tarafından yazılıp yönetilen bu eğlenceli yapım; Melissa McCarthy, Jason Statham, Rose Byrne, Jude Law, Miranda Hart, Morena Baccarin ve Peter Serafinowicz’in olağanüstü performanslarıyla şekillenmişti.

59 Vurguncular (War Dogs)

Vurguncular (War Dogs)IMDb Puanı: 7,1
Yapım Yılı: 2016

Gerçek bir hikayeden esinlenerek beyazperdeye aktarılan Vurguncular (War Dogs) da 2016 yılının en başarılı yapımlarından biri olarak huzurlarınıza geliyor. Todd Phillips tarafından yazılıp yönetilen Vurguncular filmi; son yıllarda yıldızı parlayan Miles Teller ve Jonah Hill ikilisinin yanı sıra Bradley Cooper gibi başarılı bir oyuncuyu da bünyesinde barındırıyor.

58 RED

REDIMDb Puan: 7,1
Yapım Yılı: 2010

Ülkemizde Hızlı ve Emekli adıyla vizyona giren ve Warren Ellis’in çizgi romanından uyarlanan RED, aksiyon komedi türünün en iyi ve benzersiz örneklerinden bir tanesi olarak listemize adını yazdırıyor. Robert Schwentke yönetmenliğinde 2010 yılında izleyicilerle buluşan bu film; Bruce Willis, Helen Mirren, John Malkovich, Mary-Louise Parker, Morgan Freeman, Karl Urban, Ernst Borgnine ve Richar Dreyfuss gibi birçok usta ismi de bünyesinde barındırıyor.

57 Ah Mary Vah Mary

Ah Mary Vah MaryIMDb Puanı: 7,1
Yapım Yılı: 1998

Bad Teacher, The Other Woman ve Sex Tape gibi daha birçok filmde de boy gösteren Cameron Diaz’ın başrollerinde oynadığı 1998 yapımı Ah Mary Vah Mary (There’s Something About Mary) ile listemize devam ediyoruz. Başarılı bir  film olan Ah Mary Vah Mary; Ben Stiller, Matt Dillon ve Chris Elliot gibi ünlü oyuncuları da bünyesinde barındırıyor.

56 40 Yıllık Bekar

40 Yıllık BekarIMDb Puanı: 7,1
Yapım Yılı: 2005

Romantik komedi türüne, yine 2005 yapımı yine bir Steve Carell filmiyle devam ediyoruz. Ayrıca Paul Rudd, Seth Rogen, Catherine Keener, Elizabeth Banks, Jonah Hill ve Kevin Hart gibi oldukça başarılı isimleri de bünyesinde barındırıan 40 Yıllık Bekar (The 40 Year Old Virgin); boş zamanları değerlendirebileceğiniz bir yapım.

55 Düğün Dernek

Düğün DernekIMDb Puanı: 7,1
Yapım Yılı: 2013

Selçuk Aydemir, Ahmet Kural ve Murat Cemcir
üçlüsünün efsaneleştikleri bir diğer yapımla daha listemize devam ediyoruz. 2013 yılının en iyi komedi filmleri arasına adını yazdıran Düğün Dernek; Rasim Öztekin, Devrim Yakut, Barış Yıldız ve Şinasi Yurtsever’in başarılı performanslarıyla da hayranlık uyandıran bir film haline geliyor.

54 Aşkzede (Forgetting Sarah Marshall)

Aşkzede (Forgetting Sarah Marshall)IMDb Puanı: 7,1
Yapım Yılı: 2008

Yine güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken ve vizyona girmiş olduğu 2008 yılından itibaren beğeniyle izlenen başarılı bir filmi daha huzurlarınıza getiriyoruz. Aşkzede (Forgetting Sarah Marshall) adıyla beyazperdede yer alan bu yapım eğlenceli işleyişiyle de fark yaratıyor.

Yönetmen koltuğunda Nicholas Stoller’ın oturduğu Aşkzede filminin hem senaristi hem de başrol oyuncusu olarak Jason Segel karşımıza çıkıyor. Ayrıca bu başarılı yapımda Kristen Bell, Mila Kunis, Russell Brand ve Paul Rudd gibi daha birçok başarılı oyuncu yer alıyor.

53 Aykut Enişte

Aykut EnişteIMDb Puanı: 7,1
Yapım Yılı: 2019

Evlilik hazırlığı yapan ve düğün için para toplayan Aykut, dükkana giren hırsız sonrasında sigortadan çalınan parasını karşılamasını ister. Sigorta için gelen kadının ailesine sevgili yalanı söylemesi üzerine telefonu Aykut açmak zorunda kalır. Olaylar öyle bir hal alır ki, Aykut sigortacı kadının ailesiyle akşam yemeği yer. Böylece her iki tarafında eniştesi oluverir.

Sosyal Medya fenomeni Cem Gelinoğlu’nun başrol olduğu ve Onur Bilgetay’ın yönettiği Aykut Enişte’yi izlerken kahkahalara boğulacaksınız.

52 Anchorman: O Bir Efsane

Anchorman: O Bir EfsaneIMDb Puanı: 7,2
Yapım Yılı: 2004

Absürt komedi filmlerinin yıldız isimlerinden Will Farrell’ın başrollerinde oynadığı Anchorman: O Bir Efsane (Anchorman: The Legend of Ron Burgundy), bazı sahneleriyle bizleri fazlasıyla güldürmeyi başarmıştı. Ayrıca Steve Carell, Paul Rudd, David Koechner ve Christina Applegane gibi güçlü yardımcı oyuncuların yanı sıra tanınmış konuk oyuncularıyla da merak uyandırmıştı.

51 Çok Gizli (Top Secret)

Çok Gizli (Top Secret)IMDb Puanı: 7,2
Yapım Yılı: 1984

Hem casusluk filmi hem de Elvis Presley filmlerine gönderme yapan etkileyici bir yapım olarak karşımıza gelen Çok Gizli (Top Secret), 1984 yılında vizyona girdi. Val Kilmer, Lucy Gutteridge ve Ömer Şerif gibi başarılı oyunculardan oluşan kadrosunun yanı sıra 3 yönetmen tarafından çekilen bu film de en iyiler arasında yer alıyor.

50 Liseli Polisler (21 Jump Street)

Liseli Polisler (21 Jump Street)IMDb Puanı: 7,2
Yapım Yılı: 2012

Hem ilk hem de ikinci filmiyle izleyicilere keyifli anlar yaşatan Liseli Polisler (21 Jump Street), ilk olarak 2012 yılında izleyiciyle buluştu. Başrollerinde yer alan Channing Tatum ve Jonah Hill ikilisinin yanı sıra Dave Franco, Brie Larson, Ice Cube ve Dakota Johnson gibi ünlü isimlerden oluşan kadrosuyla da beğeni topladı.

49 T2 Trainspotting

T2 TrainspottingIMDb Puanı: 7,2
Yapım Yılı: 2017

2017 yılına damga vurması beklenen en iyi devam filmleri arasında da ilk sıralarda yer alan T2 Trainspotting filmiyle bir efsane yeniden canlanıyor. 20 yıllık aranın ardından yeniden izleyicilerle buluşacan Trainspotting efsanesi; Ewan McGregor, Johnny Lee Miller ve Rober Carlyle gibi isimlerin bulunduğu kadrosuyla da bizleri heyecanlandırmayı başarıyor.

48 Yedi Psikopat (Seven Psychopaths)

Yedi Psikopat (Seven Psychopaths)IMDb Puanı: 7,2
Yapım Yılı: 2012

Muazzam bir işleyişe ve kadroya sahip olan 2012 yılının başarılı komik polisiye filmlerinden Yedi Psikopat (Seven Psychopaths), Martin McDonagh’nın ellerinde hayat bulmuştu. Sam Rockwell’in bir kez daha oyunculuğuyla hayranlık uyandırdığı bu yapımda; Colin Farrell, Christopher Walken, Woody Harrelson, Abbie Cornish, Tom Waits ve Olga Kurylenko gibi isimler yer alıyordu.

47 Kötü Kedi Şerafettin

Kötü Kedi ŞerafettinIMDb Puanı: 7,2
Yapım Yılı: 2016

2016 yılının bir diğer başarılı animasyon filmi olan Kötü Kedi Şerafettin; Bülent Üstün’ün ellerinde hayat bulan bir çizgi roman dizisinden meydana getirilmiştir. Ayrıca senaryosunda Levent Kazak’ın da imzasını taşıyan bu animasyon filmi; Demet Evgar, Uğur Yücel, Okan Yalabık, Ayşen Gruda, Güven Kıraç, Yekta Kopan, Ahmet Mümtaz Taylan, Cezmi Baskın ve Gökçe Özyol’un sesiyle de benzersiz bir yapım haline gelmiştir.

46 Çalgı Çengi

Çalgı ÇengiIMDb Puanı: 7,2
Yapım Yılı: 2011

Ahmet Kural ve Murat Cemcir
ikilisinin birer yıldız haline geldiği 2011 yapımı Çalgı Çengi filmi, hem müzikleri hem de izleyicilere kahkahalar attıran sahneleriyle beğeni toplamayı başarmıştı. Cem Yılmaz’ın yapımcılığını, Selçuk Aydemir’in ise yönetmenliğini üstlendiği bu yapım, tanınmış oyuncuların yer aldığı oyuncu kadrosuyla da unutulmazlar arasına girmeyi başardı.

45 İnşaat

İnşaatIMDb Puanı: 7,2
Yapım Yılı: 2003

2014 yılında uzunca bir aradan sonra yeniden izleyicilerle buluşan Ömer Vargı imzalı İnşaat filmi, suç ve komedi unsurlarıyla bizleri fazlasıyla güldürmeyi başarmıştı. 2003 yılında vizyona giren bu filmin oyuncu kadrosunda ise Emre Kınay, Şevket Çoruh, Ahmet Mümtaz Taylan ve Binnur Kaya gibi usta isimler yer alıyordu.

44 Cinayet Süsü

Cinayet SüsüIMDb Puanı: 7,3
Yapım Yılı: 2019

Gizemli olayları çözmeye çalışan cinayet bürosunu Ali Atay’ın gözünden izliyoruz. Çekim teknikleri ve kullanılan müzikler filme odaklanmanızı sağlıyor. 

Baştan sona büyük bir keyifle izleyeceğiniz Cinayet Süsü’nde, Uğur Yücel, Binnur Kaya ve Cengiz Bozkurt gibi ünlü oyuncular yer alıyor.

43 Salak ile Avanak (Dumb & amp; Dumber)

Salak ile Avanak (Dumb & amp; Dumber)IMDb Puanı: 7,3
Yapım Yılı: 1994

Unutulmaz efsane filmler arasına adını yazdıran Salak ile Avanak (Dumb & Dumber); 2014 yılında yeni versiyonuyla ise hayal kırıklığı yaratmıştı. 1994 yapımı ise Jim Carrey ve Jeff Daniels ikilisinin komedi ustaları haline gelmelerini sağlamıştı. Ayrıca öncesinde yayınlanan Maske filmiyle birlikte 90’lı yılların en beğenilenleri arasına adını yazdırmayı da başarmıştı.

42 Kod Adı: U.N.C.L.E.

Kod Adı: U.N.C.L.E.IMDb Puanı: 7,3
Yapım Yılı: 2015

1964 yılına ait eğlenceli bir televizyon dizisinden uyarlanan 2015 yapımı Kod Adı: U.N.C.L.E. (The Man from U.N.C.L.E.), casusluk temalı bir aksiyon komedi olarak karşımıza çıkıyor. Guy Ritchie’nin yönetmen koltuğunda oturduğu bu filmde; Henry Cavill, Arnie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Hugh Grant ve Jared Harris gibi başarılı oyuncular yer alıyor.

41 İyi Adamlar (The Nice Guys)

İyi Adamlar (The Nice Guys)IMDb Puanı: 7,4
Yapım Yılı: 2015

Bana göre 2016 yılının en başarılı filmlerinden olan İyi Adamlar (The Nice Guys), özellikle de Ryan Gosling’in kendisini dövdüğü sahneyle oldukça güldürmeyi başarmıştı. Ayrıca Russell Crow’un başarılı performansıyla da şekillenen bu Shane Black filmi, Matt Borner’ın da kötü adam performansıyla etkileyici bir yapım haline gelmişti.

40 Çılgın Aptal Aşk (Crazy Stupid Love)

Çılgın Aptal Aşk (Crazy Stupid Love)IMDb Puanı: 7,4
Yapım Yılı: 2011

Bir diğer başarılı Steve Carell filmi olan ve bünyesinde birçok ünlü oyuncuyu barındıran Çılgın Aptal Aşk (Crazy Stupid Love); 2011 yılının en güzel romantik komedi filmlerinden de bir tanesiydi. Carell’ın yanı sıra Ryan Gosling, Emma Stone, Julianne Moore, Analeigh Tipton, Marisa Tomei ve Kevin Bacon gibi güçlü oyunculardan oluşan kadrosuyla da fark yaratmıştı.

39 Örümcek-Adam: Eve Dönüş

Örümcek-Adam: Eve DönüşIMDb Puanı: 7,4
Yapım Yılı: 2017

Bilim kurgu, aksiyon ve macera listelerinde yer verdiğimiz süper kahraman filmleri, sinema işleyişinin değişmesi ile birlikte bu listeye de girmeyi başarıyor. Yaşadıkları maceralar haricinde kahramanların olaylara espirili yaklaşması ve bu şekilde karşımıza gelmesi son derece başarılı.

Yeni nesil Spiderman’i canlandıran Tom Holland’ı, yönetmen Jon Watts’ın gözünden izliyoruz. Bu tarz filmleri sevenlere bir sürpriz, bu seride Iron Man’de yer alıyor.

38 Yahşi Batı

Yahşi BatıIMDb Puanı: 7,4
Yapım Yılı: 2009

Padişahın emri ile Amerika’ya giden iki Türk, yollarını haydutların kesmesi ile kendilerine zimmetli olan elması kaptırırlar. Bu olayın üzerine filmin gidişatı değişir. Amerikan senaryolarına birçok göndermenin yer aldığı senaryo, gülmekten karnınızı ağrıtacak.

Senaryosunu ve başrolünü üstlenen Cem Yılmaz, yönetmen koltuğuna oturan Ömer Faruk Sorak ve usta oyuncular ile ülkemiz komedi sektörünün enlerinden olan bu filmi kaçırmamalısınız.

37 İftarlık Gazoz

İftarlık GazozIMDb Puanı: 7,5
Yapım Yılı: 2016

2016 yapımı dram komedi türünün başarılı örneklerinden biri olan İftarlık Gazoz, Yüksel Aksu tarafından yazılıp yönetilmiştir. Konusu ve sıcak oyunculuklarıyla bizleri 70’lerin Ege’sine götüren bu film, kaybettiğimiz değerleri ve insanlığı da komedinin yanında tokat gibi yüzümüze vuruyor.

36 Limonata

LimonataIMDb Puanı: 7,5
Yapım Yılı: 2015

Serkan Keskin, Funda Eryiğit, Luran Ahmeti, Bedia Begovska ve Ertan Saban gibi sevilen oyuncuları bünyesinde barındıran 2015 yapımı Limonata filmi de en iyilerden biri olarak karşımıza geliyor. Ünlü oyunculardan Ali Atay’ın yönetmen koltuğunda oturduğu bu filmin senaryosu ise Ertan Saban’ın ellerinde hayat buluyor.

35 Bana Masal Anlatma

Bana Masal AnlatmaIMDb Puanı: 7,5
Yapım Yılı: 2015

Burak Aksak
imzalı 2015 yılının en iyi komedi filmleri arasında yer alan bir diğer yapımla daha listemize devam ediyoruz. Bana Masal Anlatma adıyla karşımıza gelen bu başarılı yapım; Fatih Artman, Hande Doğandemir, Cengiz Bozkurt, Sadi Celil Cengiz, Devrim Yakut, Erdal Tosun, Tarık Ünlü Oğlu, Berat Yenilmez ve Ercan Yazgan gibi isimlerden oluşan kadrosuyla ise merak uyandırıyor.

34 Kiss Kiss Bang Bang

Kiss Kiss Bang BangIMDb Puanı: 7,5
Yapım Yılı: 2005

2005 yılının en iyi suç ve gerilim filmlerinden biri olarak karşımıza gelen Kiss Kiss Bang Bang, bazı sahneleriyle de bizleri güldürmeyi başarıyor. Yine Shane Black’in yönetmen koltuğunda oturduğu bu film de Robert Downey Jr., Val Kilmer ve Michelle Monaghan’dan oluşan oyuncu kadrosuyla da beğeni topluyor.

33 Pek Yakında

Pek YakındaIMDb Puanı: 7,5
Yapım Yılı: 2014

Benzersiz bir Cem Yılmaz eseri olan Pek Yakında filmi, gerek senaryosu gerekse oyunculuklarıyla 2014 yılının en iyi komik filmleri arasında yer alıyor. Yapımcılığını, yönetmenliğini, senaristliğini ve başrolünü Cem Yılmaz’ın oynadığı bu film; Ozan Güven, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Tülin Özen, Çağlar Çorumlu, Zerrin Tekindor, Cengiz Bozkurt, Ayşen Gruda ve Can Yılmaz gibi başarılı isimleri de kadrosunda barındırıyor.

32 Harry, Sally ile Tanışınca

Harry, Sally ile TanışıncaIMDb Puanı: 7,6
Yapım Yılı: 1989

Usta oyunculardan oluşan kadrosuyla dikkat çeken, bir başka film ile listemizi süslemeye devam ediyoruz. 1989 yılının beğenilen filmlerinden bir tanesi olan Harry Sally ile Tanışınca (When Harry Met Sally), Nora Ephron’un kalemiyle hayat bulmuştu.

Rob Reiner’ın ise başarılı yönetimiyle yılın beğenilen yapımlarından bir tanesi haline gelen Harry Sally ile Tanışınca filmi; Meg Ryan, Billy Crystal, Carrie Fisher, Bruno Kirby ve Steven Ford gibi ustalardan oluşan kadrosuyla da beğeni toplamıştı.

31 Çıplak Silah (The Naked Gun)

Çıplak Silah (The Naked Gun)IMDb Puanı: 7,6
Yapım Yılı: 1988

Absürt komedinin benzersiz örneklerinden biri olmakla kalmayıp, çocukluk ve gençlik dönemlerimizin de en eğlenceli yapımları arasında yer alan Çıplak Silah (The Naked Gun), vizyona gireli yıllar olmasına rağmen, izleyicileri güldürmeye devam ediyor. David Zucker tarafından yönetilen bu film, özellikle de usta komedyen Leslie Nielsen’in hayranlık uyandıran performansıyla en iyiler arasına adını yazdırıyor.

30 Çok Fena (Superbad)

Çok Fena (Superbad)IMDb Puanı: 7,6
Yapım Yılı: 2007

2007 yılında vizyona giren ve bir gençlik komedisi olan Çok Fena (Superbad) filmi de en iyi komik filmler arasında yer alıyor.

Jonah Hill, Michael Cera, Seth Rogen, Emma Stone, Christopher Mintz-Plasse ve Dave Franco gibi isimleri de bünyesinde barındırıyor.

29 Evde Tek Başına (Home Alone)

Evde Tek Başına (Home Alone)IMDb Puanı: 7,6
Yapım Yılı: 1990

Chris Columbus
yönetiminde vizyona giren ve 1990 yılına damgasını vuran Evde Tek Başına (Home Alone) filmi de komedi türünün en bilindik örneklerinden biri olarak listemizde yer alıyor. Macaulay Culkin’in başrollerinde oynadığı, Daniel Stern ve Joe Pesci’nin ise üstün performanslarıyla destekledikleri Evde Tek Başına da başarılı komedi filmlerinden biri olarak bizleri maziye götürüyor.

28 Paris’te Gece Yarısı

Paris’te Gece YarısıIMDb Puanı: 7,7
Yapım Yılı: 2011

Aslında fantastik film kategorisinde de yer alabilecek başarılı ve eğlenceli bir yapım olan Paris’te Gece Yarısı (Midnight in Paris) filmini, romantik ve komik atmosferinden dolayı bu kategorimize taşıyoruz. Senaryosuyla dikkat çeken ve En İyi Özgün Senaryo Oscar’ını kazanan bu 2011 yapımı romantik komedi-fantezi filmi; Salvador Dali’den Ernest Hemingway’e, efsanevi sanatçıların yer aldığı bir dünyaya bizleri ışınlıyor.

Woody Allen tarafından yazılıp yönetilen bu başyapıt; Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion
Cotillard, Michael Sheen, Kathy Bates, Tom Hiddleston, Adrien Brody, Corey Stoll ve hatta eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin eşi Carla Bruni gibi ünlü isimleri de bünyesinde barındırıyor.

27 Umut Işığım

Umut IşığımIMDb Puanı: 7,7
Yapım Yılı: 2012

Romantizm, komedi ve dram türlerinin kusursuz bir şekilde harmanlanmasıyla oluşan 2012 yapımı Umut Işığım (Silver Linings Playbook) filmiyle listemize devam ediyoruz. Matthew Quick’in kitabından uyarlanan, konusu ve oyuncularıyla döneme damgasını vuran Umut Işığım, müzik ve dans sahneleriyle de beğeni toplamıştı.

David O. Russell tarafından yönetilen ve Jennifer Lawrence’a En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını kazandıran bu başarılı yapım; Bradley Cooper, Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker ve John Ortiz gibi isimleri de bünyesinde barındırıyor.

26 Benden Bu Kadar (As Good as It Gets)

Benden Bu Kadar (As Good as It Gets)IMDb Puanı: 7,7
Yapım Yılı: 1997

Tüm zamanların en başarılı komedi dram filmleri arasında yer alan 2 dalda Oscar ödülü başta olmak üzere sinema dünyasının prestijli ödüllerinin de kazananın olan 1997 yapımı Benden Bu Kadar (As Good as It Gets) filmi de listemize adını yazdırıyor. Başrollerini Jack Nicholson ve Helen Hunt gibi iki usta ismin paylaştığı bu filmde Oscar ödüllü Cuba Gooding Jr. da yardımcı oyuncu olarak görev alıyor.

25 Uçak (Airplane)

Uçak (Airplane)IMDb Puanı: 7,7
Yapım Yılı: 1980

En sevilen komedi ve felaket filmlerinden biri olan 1980 yapımı Uçak (Airplane); David Zucker, Jim Abrahams ve Jerry Zucker üçlüsünün ellerinde hayat buluyor. Ayrıca usta komedyen Leslie Nielsen’ın yanı sıra Robert Hays, Julie Hagerty, David Zucker ve Lloyd Bridges de bu filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor.

24 Felekten Bir Gece (The Hangover)

Felekten Bir Gece (The Hangover)IMDb Puanı: 7,7
Yapım Yılı: 2009

İlk olarak 2009 yılında vizyona girmesine rağmen, efsanevi bir komedi serisi haline gelen Felekten Bir Gece (The Hangover); ayrıca yaş sınırlandırması getirilmesine rağmen gişede rekor kıran filmler arasında da yer alıyor. Todd Philips’in ellerinde şekillenen bu film; Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms, Justin Bartha ve Ken Jeong gibi güçlü oyuncu kadrosuyla da unutulmazlar arasına girmeyi başardı.

23 Zamanda Aşk (About Time)

Zamanda Aşk (About Time)IMDb Puanı: 7,8
Yapım Yılı: 2013

Fantastik ve romantik bir komedi filmi olan 2013 yapımı Zamanda Aşk (About Time) da konusu ve oyuncularıyla övgülerin odak noktası haline gelen bir yapım olarak listemizde yer alıyor. Rachel McAdams ve Domhnall Gleeson ikilisinin başrollerini paylaştıkları bu filmde, Margot Robbie ve Bill Nighy gibi başarılı isimler de oyuncu kadrosunu güçlendiriyorlar.

22 Hindi Medium

Hindi MediumIMDb Puanı: 7,8
Yapım Yılı: 2017

Saket Chaudhary
tarafından yazılıp yönetilen Hindi Medium, komedi ve dram türlerinin harmanından oluşan etkileyici bir film olarak listemize adını yazdırıyor. Ayrıca bu filmde; Irrfan Khan, Saba Qamar, Neha Dhupia, Deepak Dobriyal ve Sanjay Suri gibi isimler de yer alıyorlar.

21 Cazcı Kardeşler

Cazcı KardeşlerIMDb Puanı: 7,9
Yapım Yılı: 1980

1980 yılının en başarılı filmlerinden biri olan Cazcı Kardeşler (The Blues Brothers); müzikal komedi ve aksiyon türlerini bünyesinde barındırıyor. John Landis tarafından yönetilen bu yapım müziklerinin yanı sıra Dan Aykroyd, John Belushi ve Carrie Fisher gibi usta oyunculardan oluşan kadrosuyla da beğeni kazanıyor.

20 Kaptan Fantastik (Captain Fantastic)

Kaptan Fantastik (Captain Fantastic)IMDb Puanı: 7,9
Yapım Yılı: 2016

Yüzüklerin Efendisi
serisinin Aragorn’u, Viggo Mortensen, bu kez bir komedi dram filmiyle karşımıza geliyor. 2016 yılında vizyona giren ve izleyicilerin beğenisini kazanan Kaptan Fantastik (Captain Fantastic); George MacKay, Annalise Basso, Samantha Isler, Nicholas Hamilton, Kathryn Hahn ve Steve Zahn gibi ünlü isimleri de kadrosunda barındırıyor.

19 Oyuncak Hikayesi 4

Oyuncak Hikayesi 4IMDb Puanı: 7,9
Yapım Yılı: 2019

Canlanan oyuncaklar ve yaşadıkları eğlenceli maceralar.. İlk olarak 1995 yılında beyaz perde ile buluşan Oyuncak Hikayesi, birçok ülkede aynı tepkiyi aldığı için seri filmleri ile karşımıza gelmeye devam ediyor.

Güzel bir animasyon filmi izlemek isteyenler için bu baş yapıtı kesinlikle öneririz. Hatta bir pazar eve kapanın ve tüm seriyi bitirin.

18 Aşıklar Şehri (La La Land)

Aşıklar Şehri (La La Land)IMDb Puanı: 8,0
Yapım Yılı: 2016

Bu kez ise Ryan Gosling ve Emma Stone ikilisi yeniden karşımıza geliyor. Romantik müzikal komedi türüne ait bir yapım olan ve 2016 yılının en iyi filmleri arasında gösterilen Aşıklar Şehri (La La Land); tam bir Oscar canavarı olarak listemizi süslüyor. Ayrıca müzikleriyle de hayranlık uyandıran bu yapım yardımcı oyuncu kadrosuyla da bizleri fazlasıyla şaşırtıyor.

17 Bugün Aslında Dündü

Bugün Aslında DündüIMDb Puanı: 8,0
Yapım Yılı: 1993

En iyi beyin yakan – kafa açan filmler arasında yer alan 1993 yapımı Bugün Aslında Dündü (Groundhog Day), döneminin en başarılı yapımlarından biri olarak listemizde yer alıyor. IMDb Top 250 listesinde de bulunan bu yapım; Harold Ramis’in başarılı yönetiminin yanı sıra Bill Murray ve Andie MacDowell’ın da etkileyici performanslarıyla şekilleniyor.

16 G.O.R.A.

G.O.R.A.IMDb Puanı: 8,0
Yapım Yılı: 2004

2004 yılında vizyona giren ve efsane filmlerden biri haline gelen G.O.R.A, müzikleri ve oyuncu kadrosuyla da beğeni topluyor. Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın üstlendiği bu filmde; Cem Yılmaz, Ozan Güven, Erdal Tosun, Şafak Sezer, Özge Özberk, Özkan Uğur, Rasim Öztekin, İdil Fırat ve Cezmi Baskın gibi daha birçok ünlü oyuncu yer alıyor.

15 Vizontele

VizonteleIMDb Puanı: 8,0
Yapım Yılı: 2001

Güçlü bir kadroya sahip, efsanevi bir seriyle daha listemize devam ediyoruz. Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ve Ömer Faruk Sorak ile birlikte yönettikleri Vizontele, Kardeş Türküler imzası taşıyan müzikleri ve senaryosuyla da beğeni toplamıştı. Ayrıca Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Demet Akbağ, Tolga Çevik, Şafak Sezer, Erdal Tosun, Altan Erkekli, Şebnem Sönmez ve Salih Kalyon gibi usta oyunculardan oluşan kadrosuyla da fark yaratmıştı.

14 Deadpool

DeadpoolIMDb Puanı: 8,0
Yapım Yılı: 2016

Bir çizgi roman uyarlaması ve süper kahraman filmi olmasına rağmen, esprileriyle izleyicileri kahkahalara boğan Deadpool, dördüncü duvarı kırarak da sinema dünyasında fark yaratmayı başarıyor. 2016 yılının en başarılı filmleri arasında gösterilen Deadpool; özellikle de Ryan Reynolds ve Morena Baccarin ikilisinin enfes performansıyla hayranlık uyandıran bir yapım haline geliyor.

13 Hırçın Sevgilim

Hırçın SevgilimIMDb Puanı: 8,0
Yapım Yılı: 2001

2001 yapımı başarılı bir film olan ve biraz da dramla harmanlanan Yeopgijeogin geunyeo, Hırçın Sevgilim (My Sassy Girl) adıyla da biliniyor. Kim Ho-sik tarafından yazılan aşk mektuplarının konu edildiği bu yapım, yaklaşık 20 yıl önce vizyona girmesine rağmen, halen daha beğeniyle izleniyor. Kwak Jae-young’un yönetmenliğini üstlendiği bu güzel filmin başrollerini ise Jun Ji-hyun ve Tae-hyun Cha ikilisi paylaşıyor.

12 Büyük Lebowski

Büyük LebowskiIMDb Puanı: 8,1
Yapım Yılı 1998

Coen Kardeşler’in
ellerinde hayat bulan olağanüstü bir güldürü filmiyle daha listemize devam ediyoruz. Hemen hemen her sahnesi ve diyaloguyla bizleri kahkahalara boğan Büyük Lebowski (The Big Lebowski), usta oyunculardan oluşan kadrosuyla da 1998 yılına damgasını vurmuştu. Jeff Bridges, John Goodman, Steve Buscemi, Julianne Moore ve John Turturro bu efsanenin oyuncu kadrosunu oluşturuyorlardı.

11 Bazıları Sıcak Sever

Bazıları Sıcak SeverIMDb Puanı: 8,2
Yapım Yılı: 1959

Güzeller güzeli Marilyn Monroe’nun başrollerini Tony Curtis ve Jack Lemmon gibi iki usta isimle paylaştığı Bazıları Sıcak Sever (Some Like It Hot); efsanevi filmlerden biri olarak karşımıza geliyor. 1959 yılında vizyona girmesine rağmen, halen daha izleyicilerin beğenisini kazanıyor.

10 Her Şey Çok Güzel Olacak

Her Şey Çok Güzel OlacakIMDb Puanı: 8,2
Yapım Yılı: 1998

Gelmiş geçmiş en iyi yerli komedi filmlerinden bir tanesi olan Her Şey Çok Güzel Olacak, Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson ikilisinin oyunculuklarıyla da beğeni toplamayı başardıkları eğlenceli bir yapımdı. Yine Ömer Vargı’nın ellerinde hayat bulan bu filmde; Ceyda Düvenci, Nurgül Yeşilçay, Selim Naşit Özcan, Mustafa Uzunyılmazel ve Uğur Çavuşoğlu gibi daha birçok usta ismi de bünyesinde barındırıyordu.

9 Pardon

PardonIMDb Puanı: 8,2
Yapım Yılı: 2005

Mert Baykal’ın
yönetmen koltuğunda oturduğu, Ferhan Şensoy’un ise senaristliğini üstlendiği 2005 yapımı Pardon filmi de en beğenilen eleştirisel filmlerden biri olarak listemizi süslüyor. Başrollerini Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin ve Ali Çatalbaş’ın üstlendiği bu filmin kadrosunda; Zeki Alasya, Sermiyan Midyat, Bülent Kayabaş ve Erol Günaydın gibi usta isimler de yer alıyor.

8 Kapışma (Snatch)

Kapışma (Snatch)IMDb Puanı: 8,3
Yapım Yılı: 2000

2000 yapımı bir gerilim drama filmi olmasına rağmen, özellikle de Brad Pitt tarafından canlandırılan Mickey O’Neil karakteri bizleri fazlasıyla güldürmeyi başarmıştı. Guy Ritchie yönetmenliğinde karşımıza gelen Kapışma (Snatch); Türk rolündeki Jason Statham, Benicio del Toro ve Vinnie Jones gibi güçlü isimlerle de efsanevi bir yapım olarak sinema tarihine damgasını vurmuştu.

7 Amelie

AmelieIMDb Puanı: 8,3
Yapım Yılı: 2001

Gelmiş geçmiş en güzel ve unutulmaz romantik filmlerden bir tanesi olan 2001 yapımı bir diğer başyapıtla zirveye doğru yaklaşıyoruz. Modern Paris yaşamını alaycı bir dille konu edinen Amélie; mekanları, oyuncuları, konusu ve materyalleriyle hayranlık uyandırmayı başarıyor.

Benzersiz bir Jean-Pierre Jeunet filmi olan Amelie, Jeunet ve Guillaume Laurant ikilisinin kalemiyle hayat bulmuştu. Audrey Tautou ise olağanüstü oyunculuğuyla izleyicilerin gönüllerini fethetmeyi başarmıştı.

6 3 Aptal (3 Idiots)

3 Aptal (3 Idiots)IMDb Puanı: 8,4
Yapım Yılı: 2009

Bollywood’un yıldızı en iyi Aamir Khan filmleri arasına da adını yazdıran 3 Aptal (3 Idiots) da komedi türünün unutulmaz örneklerinden biri olarak listemizi süslüyor. Aamir Khan’ın yanı sıra Kareena Kapoor, Sharman Joshi ve R. Madhavan gibi başarılı oyuncuları da bünyesinde barındıran bu Rajkumar Hirani filmi, müzikleriyle de hayranlık uyandırıyor.

5 Köyden İndim Şehire

Köyden İndim ŞehireIMDb Puanı: 8,4
Yapım Yılı: 1974

Şimdi ise unutulmaz bir Ertem Eğilmez filmiyle listemize devam ediyoruz. 1974 yılından bu yana sevilerek izlenen Yeşilçam filmlerinden biri olan Köyden İndim Şehire; Salak Milyonerler filminin devamı olarak karşımıza gelmişti. Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Halit Akçatepe gibi usta isimlerin başrollerini paylaştıkları bu film de en iyilerden biri olarak listemizi süslüyor.

4 Kapıcılar Kralı

Kapıcılar KralıIMDb Puanı: 8,4
Yapım Yılı: 1976

Replikleriyle unutulmaz bir Yeşilçam filmi olan Kapıcılar Kralı, 1976 yılında izleyici karşısına çıkmasına rağmen, halen daha sevilerek izleniyor. Zeki Ökten’in yönetmen koltuğunda oturduğu bu film; Kemal Sunal, Sevda Ferdağ, Sevil Üstekin, Ekrem Dümer ve Şevket Altuğ gibi usta oyuncuları da kadrosunda barındırıyor.

3 Geleceğe Dönüş (Back to the Future)

Geleceğe Dönüş (Back to the Future)IMDb Puanı: 8,5
Yapım Yılı: 1985

Gençlik ve çocukluk dönemlerimizin bir diğer unutulmaz film serisi olan Geleceğe Dönüş (Back to the Future), bir yandan günümüz teknolojisine ışık tutarken, bir yandan da halen daha bizleri güldürmeyi başarıyor. İlk olarak 1985 yılında vizyona giren bu Robert Zemeckis filminin başrollerinde ise Michael J. Fox ve Christopher Lloyd gibi usta isimler yer alıyor.

2 Süt Kardeşler

Süt KardeşlerIMDb Puanı: 8,9
Yapım Yılı: 1976

Sadık Şendil’in
senaristliğini, Ertem Eğilmez’in ise yönetmenliğini üstlendiği Süt Kardeşler filmi, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Gulyabani romanından esinlenilmiştir. Kemal Sunal, Şener Şen, Adile Naşit, Halit Akçatepe, Ayşen Gruda, Ali Şen ve Hale Soygazi gibi usta oyunculardan oluşan kadrosuyla da efsanevi türk komedi filmleri arasında yer alıyor.

1 Hababam Sınıfı

Hababam SınıfıIMDb Puanı: 9,4
Yapım Yılı: 1975

Gelmiş geçmiş en iyi Türk filmleri arasında yer alan Hababam Sınıfı serisi de Rıfat Ilgaz romanın Ertem Eğilmez tarafından beyazperdeye uyarlanmış halidir. Ayrıca Melih Kibar imzalı müzikleriyle de efsaneleşen bu yapım; Kemal Sunal, Tarık Akan, Adile Naşit, Münir Özkul, Halit Akçatepe, Ahmet Arıman ve Muharrem Gürses gibi ustaları da bünyesinde barındırıyor.

Hep beraber güldük, eğlendik. Şimdi ise sıra geldi listemiz hakkında sorulara. Peki listemizde, hangi filmler sizlerin de favorileri arasında yer alıyor. Ayrıca listemiz hakkındaki düşüncelerinizi ve eklemek istediğiniz filmleri de yorumlarınızla birlikte bizlerle paylaşabilirsiniz.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın