Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Shiba Coin (Shiba Inu) Nedir? Nasıl Alınır?

Shiba coin (Shiba Inu) nedir, nasıl alınır? Shiba coin yakımı ne zaman gibi soruların cevapları sayfamızda. Tüm bunlar için tıklayın!
Shiba Coin (Shiba Inu) Nedir? Nasıl Alınır?
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Kripto para dünyasında, meme tabanlı kripto paraların ilgi odağı olduğu söylenebilir. Bitcoin haberleri kadar olmasa da memecoin haberleri de dikkatle takip edilmektedir. Bu da Shiba coin nedir sorusunu gündeme getirir. Shiba Inu (SHIB), Dogecoin’in yaratılmasından 7 yıl sonra yeni bir meme tabanlı kripto para birimi olarak piyasaya sürülmüştür. Gizemli bir kurucu olan Ryoshi, Shiba Inu’yu Aralık 2013’te hayata geçirilen meme tabanlı token Dogecoin’in katili olarak tanımlamıştır.

Floki Inu, Doge Dash ve Dogelon Mars gibi diğer köpek temalı kripto para birimleriyle karşılaştırıldığında, Shiba coin, orijinal memecoin olan Dogecoin’i sallayabilen tek köpek temalı memecoin’dir.

Bunun nedeni Shiba coin fiyatının epey düşük olmasına rağmen Dogecoin’in fiyat artışını geride bırakabilmesidir. Kripto paraların fiyatının çok düşük olmasının ana nedenlerinden birisi, arzının çok fazla olmasıdır.

Shiba Inu coin nedir sorusuna bir diğer yanıt Shiba’nın bir ERC-20 token’ı olduğudur. Yani bu para birimi Ethereum ağı kullanılarak oluşturulmuştur. Shiba Inu sisteminin geliştirilmesi için Ethereum blok zincirinin seçilmesinin nedeni, güvenli ve iyi kurulmuş olmasından kaynaklanmaktadır.

Merkeziyetsizlik, Shiba coin için en önemli önceliktir ve Ethereum’u tamamen merkeziyetsiz kalmanın yolu olarak görülüyor. Ethereum ağı, sistemin herhangi bir dış düzenleme olmadan gelişmesine izin verir.

Shiba Inu coinin yoğun ilgi görmesindeki neden, geçmişteki büyük Shiba fiyat rallisinden kaynaklanmaktadır. Ancak Shiba coin, Shiba Inu ekosistemindeki üç token’dan sadece biridir. Shiba Inu coin’in yanı sıra, LEASH ve BONE coin de vardır.

LEASH, başlangıçta Dogecoin fiyatına sabitlenmiş bir rebase token olarak yaratıldı. Bununla birlikte, Shiba Inu, LEASH coin’i yeniden temellendirmeyeceklerini duyurdu. LEASH, arzının yaklaşık 100.000 adetle sınırlı olması nedeniyle Shiba coin’den farklıdır ve bu, Shib’e kıyasla farklı bir çekicilik kazandırır.

Shiba Inu ekibi, BONE coin’i, Shiba Inu ve LEASH arasında bir nevi orta yol olarak tanımlamaktadır. BONE, 230.000.000 arza sahiptir ve sahiplerinin gelecek yıl için önemli konularda oy kullanmasına izin veren bir yönetişim token’ıdır.

1Shiba Coin Kimin?

Shiba Coin Nedir?

Shiba coin’in yaratıcısı, anonim bir kişi olan Ryoshi’dir. Daha sonra bu isim “Ryoshi Research” olarak güncellenmiştir. Ancak gizemli kripto para yaratıcısı hakkında neredeyse hiçbir şey bilinmiyor. Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto’ya benzer şekilde, anonim kalmayı tercih etmiştir.

Ryoshi, daha önce yayımladığı, kendinden bahsettiği blog yazısını da sildi. Bu yazıda, önemli birisi olmadığını, kimliğini asla ifşa etmeyeceğini yazmıştı. Ancak üretilen komplo teorilerine göre Ethereum ekibinin Shiba Inu ile ilgisi var. Hatta Ryoshi’nin aslında Vitalik Buterin olduğu söyleniyor.

Bunlardan farklı olarak, Shiba coin belirli bir şahsa ait değildir. Bunu, merkeziyetsiz bir yapıda ilerlemeye devam etmek istediğinden de anlayabiliyoruz.

2Shiba Coin Ne Zaman Çıktı?

Shiba Inu, Ağustos 2020’de piyasaya sürüldü. İlk olarak Uniswap’taki arzın yüzde 50’sini kilitleyip özel anahtarları yok ettiler. Ardından ellerinde kalan yüzde 50’yi ise Vitalik Buterin’in cüzdanına gönderdiler ve Ethereum kurucusu bunların yüzde 90’ını yaktı. Kalan yüzde 10’u ise Hindistan’a bağışladı.

3Shiba Coin Yakımı Ne Zaman?

Bazı kripto paralar belirli dönemlerde yakım işlemi gerçekleştirir. Örneğin BNB, yılın her çeyreğinde yakım yapar. Ancak Shiba coin yakımı için belirli bir tarih yoktur. Shiba coin yakımı sürekli olarak devam etmektedir.

Hatta ekip, otomatik yakma mekanizması olan Shibburn isimli portalı hayata geçirdi. Ayrıca reklam izleyerek, müzik dinleyerek veya internet tarayıcısı kullanarak Shiba yakımı yapmanız mümkün. Bu nedenle her saat, belki de her dakika Shiba coin yakımı gerçekleştiği söylenebilir.

4Shiba Coin Geleceği

Shiba Coin Riskli Bir Yatırım mı?Shiba coin geleceği hakkında bilgi edinmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Tahminlere göre Shiba Inu coin’in önümüzdeki on yılda değerinin artması bekleniyor. Diğer bir ifadeyle Shiba Inu coin’in gelecekte daha da büyük başarılar elde etme şansı var.

Shiba Inu geliştiricileri Shibverse adında bir proje planlandığını duyurdular. Bunun Shiba Inu ekosistemi için bir metaverse projesi oluşturmakla ilgili olduğu söyleniyor.

Evet, bu gerçekten Shiba Inu’nun daha da büyük bir başarıya ulaşmasını sağlayabilir. Ancak bunun hakkında hiçbir detay olmadığı için ne zaman olacağının bilinmemesi Shiba geleceği için bir olumsuzluktur.

Shiba Inu’nun performansı, katman 2 çözümleri gibi teknik gelişmelerin bir sonucu olarak ilerde artabilir ve bu da Shiba coin’i kripto paraların çoğundan daha büyük hale getirebilir. Bu da kripto para yatırımcıları için Shiba coin geleceği hakkında iyiye işaret etmektedir. Bununla birlikte kısa vade yatırımları için Shiba analizlerine bakmak iyi olacaktır. 

5Shiba Coin Nasıl Alınır?

Shiba coin grafik bilgilerini detaylıca inceleyip kripto para hakkında öğrenilmesi gerekenleri öğrendikten sonra satın alma aşamasına geçebilirsiniz.

Shiba coin satın almak için öncelikle kendi kullandığınız merkezi kripto para platformuna giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra işlem çiftlerinden en çok kullanılan SHIB/USDT seçimi yaparak satın alma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Farklı DeFi platformları üzerinden de alım yapabilirsiniz. Kullandığınız platformda “takas” alanına giderek işlem yapmak istediğiniz varlığı SHIB olarak seçmelisiniz.

SHIB coin nasıl alınır

Binance üzerinden örnek verecek olursak:

İlk olarak hesabınıza giriş yapın. Ardından piyasalar kısmına SHIB yazın. Sonrasında “Hemen Al Sat” butonuna tıklayın.

Bu adımları tamamladıktan sonra aşağıdaki görselde gösterilen alana almak istediğiniz veya satmak istediğiniz miktarı girerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

SHIB coin nasıl alınır

İşleminizi tamamladıktan sonra cüzdanınızı kontrol etmeyi unutmayın.

Shiba coin, verilere göre Shib USDT işlem çifti ile 90 farklı borsada listelenmiştir. Türk lirası ile Shiba coin almak isterseniz bunu SHIB/TRY ile yapabilirsiniz. Bu işlem çifti ise sadece 5 borsada mevcuttur.

Shiba coin projesini beğendiyseniz ve nasıl alınır, merak ediyorsanız sizler için listelediğimiz şu borsalara bakabilirsiniz

SHIB/USDT çiftinden işlem yapmak isterseniz:

  • Binance,
  • Gate.io,
  • KuCoin ve
  • Coinbase gibi lider borsaları kullanabilirsiniz.

Shiba coin’i TRY ile almak için SHIB/TRY çifti içinse:

  • Binance,
  • BinanceTR,
  • BtcTurk borsalarından işlem yapabilirsiniz.

Shiba coin kaç TL öğrenmek ve Shiba coin fiyat bilgisi almak için ilgili sayfalardan yararlanabilirsiniz.

6Shiba Coin Projesi

Shiba Coin Projesi

Özünde, Dogecoin’e rakip olarak piyasaya sürüldüğü için bir projenin varlığından söz edilemez. Sonuçta memecoin olduğu için de bir sebep arayamayız. Buna rağmen Shiba Inu coin’in bu kadar büyümesi oldukça şaşırtıcı. Bu nedenle ekip neredeyse sıfırdan bir proje başlatıyor.

Shiba Inu ekosistemine gelecek pek çok yeni proje ve güncelleme var. Shiba coin ekibinin geliştirmekte olduğu projeleri sizler için araştırdık.

Shibarium L2, belki de en çok talep edilen SHIB yükseltmesidir. Bu, Shiba’nın 2. katmanı olacak ve kullanıcılar, işlemler için daha az komisyon ödeyecek.

Doggy DAO şu anda Shiba Inu ekosisteminin aktif bir parçası ve halihazırda birçok oylama yapılıyor. Shiba ekosisteminin topluluk yönetimi biçimi olarak, BONE token sahipleri, Merkezi Olmayan Otonom Organizasyonun (DAO) bir parçası olarak gelecekteki Shiba Inu gelişmelerinde rol oynayacak.

Resmi olarak Shiba Eternity olarak bilinen çok oyunculu koleksiyonluk kart oyunu, geçen ay Vietnam’da bir test olarak piyasaya sürüldü. Bu mobil oyunun yanı sıra gelecek için bir blockchain versiyonu da planlanıyor.

ShibaSwap’ın 2021’de piyasaya sürülmesinin ardından ShibaSwap 2.0, bir kripto portalına geçiş yaparken UI revizyonu gibi bir dizi özelliği beraberinde getirecek.

Ayrıca SHIB: The Metaverse projesi de topluluğun beklediği bir gelişme oldu. Shiba Inu metaverse, kullanıcılara parseller şeklinde sunulan sanal gayrimenkulleri içeriyor.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.