Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Valorant Nedir, Nasıl Oynanır? Sistem Gereksinimleri

Uzun yıllar bizimle olacak gibi gözüken Valorant'ı, karakterlerden maplere kadar sizler için inceledik. Sizde yorumlarınız ile yeni oyun hakkındaki düşüncelerinizi oyuncularla paylaşabilirsiniz.
Valorant Nedir, Nasıl Oynanır? Sistem Gereksinimleri
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Riot Games’in yapımcısı olduğu Valorant, henüz kapalı betadayken dahi büyük ilgi görmüştü. Şu an ise ücretsiz olarak indirebilir, arkadaşlarınızla keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Yazımıza geçmeden önce biraz bahsetmek gerekirse, silahlar ve temel amaç Counter Strike ile oldukça benzer. Bu benzerlik ise oyuna daha çabuk alışmanıza ve daha iyi oynamanıza neden oluyor.

5v5 FPS oyunu olan Valorant’da yapmanız gereken şey düşman takımı ezip geçmek veya bomba kurarak strateji geliştirmek.

Gelin 5 başlıkta Valorant’a yakından bakalım;

1 Türkiye Sunucuları!

Türkiye Sunucuları!Ülkemizde binlerce oyuncuya sahip olsada, Türkiye tabanlı serverlerin olmadığı birçok oyun var. Bu sebeplede pinglerde tutarsızlık söz konusu. Hatta Türk oyuncu, karşısına gelen yabancıya göre dezavantajlı. Hakkımız yeniyor hakkımız!

Tam bu noktada karşımıza Valorant geliyor, hemde Türkiye serverlarıyla. Zaten geçtiğimiz yıllarda Riot Games, bu konuya el atmış ve bizi düşündüğünü göstermişti. Daha hızlı yenileme hızı sunan serverlar, siz rakibinizie kıyasıya mücadele ederken eşit imkanlar sunuyor.

2 Mapler

MaplerHenüz yeni yayınlanan bir oyun olduğu için 4 haritası bulunan Valorant, ilerleyen zamanlarda bu konuda kendini geliştirecek diye düşünüyorum. Şuan oynayabileceğiniz mapler sırasıyla; Bind, Haven, Split ve Ascent. Benim favorim şu anlık Haven. Genel olarak baktığımız zaman tasarımları oldukça tatmin edici.

Bu konuda dikkatimi çeken şeyse şu oldu, oyuncuların birbiri ile iletişime geçeceği ve farklı mapler deneyimleyeceğimiz bir alan yok. Örneğin Steam’de Atölye’ye giriş yaptığımızda, karşımıza birçok farklı haritalar çıkıyor. Bu noktada eksik kaldığını söyleyebilirim.

3 Tasarımlar ve Müzikler

Tasarımlar ve MüziklerFortnite veya Overwatch gibi tasarımsal konuda hitap eden oyunları tercih ediyorsanız, Valorant tam size göre. Pubg veya Counter Strike gibi oyunlar daha gerçekçi tasarımları tercih ederken, Valorant daha hayali karakterleri barındırıyor. Tasarımları da bu konuyu göz önünde bulundurursak oldukça güzel.

Gelelim kullanılan müziklere. Sizi içine alan ve modunuzu yükselten ritimleri yakalamayı başarmışlar diyemem. Hatta bu noktada da eksik kaldıklarını düşünüyorum. Henüz şimdiden böylesine konuşulan bir oyunun daha iyi müziklere sahip olmasını beklerdim.

4 Türkçe Dil

Türkçe DilMenüden karakterlerin konuşmasına kadar herşey Türkçe! Ülkemiz oyuncularının yıllardır şikayet ettiği konuyu Riot Games layığıyla yerine getirmiş. Biliyorsunuz ki birçok oyunda İtalyanca bile varken Türkçe seçeneği sunulmuyor. İşler böyle olunca da, ister istemez sinirlerimiz bozuluyordu. Ya anlamadığım şey İtalya ne? Türkiye’nin neredeyse yarısı yahu.

Gelelim seslendirmeye. Adamlar üşenmemişler, son derece kaliteli seslendirmenleri bulup gelin kardeşim demişler. Bu durum hem tatmin edici hemde daha çok bağlayıcı bir etken olmuş açıkcası. Ayrıca bizim kültürümüze göre de kelimeler (Eyvallah gibi) eklemeyi unutmamışlar.

5 Karakterler ve Silahlar

Karakterler ve SilahlarValorant’da her biri farklı tasarımlara ve yeteneklere sahip olan 11 karakter bizleri karşılıyor. Bunlar ise sırasıyla; Omen, Viper, Phoenix, Sage, Breach, Raze, Reyna, Cypher, Jett, Sova ve Brimstone. Benimse şuan favorim olan karakter Omen. Bunun nedeni ise istediğiniz yere ışınlanma özelliğinin bulunması. Aim kontrolünüz iyiyse ve agresif oynuyorsanız deneyin derim.

Silah konusunda tam anlamıyla yeterli bulamadım. Bunun nedeni ise aslında oyunun işleyişi. Her rountun hızlı bitmesinden dolayı daha atik silah tasarımları bizi karşılıyor. Tasarımsal olarak baktığımızda ise oldukça tatmin edici. Ayrıca silahların çoğuna para ile tasarım satın alabiliyorsunuz. Bu yönü de oldukça iyi.

Bonus: Sistem Gereksinimleri

Sistem GereksinimleriEn Düşük Grafik Ayarları İçin;
(Max. FPS 30)

  • İşlemci: Intel Core 2
  • Ekran Kartı: Intel HD 4000
  • Bellek: 4GB Ram
  • Kullanılabilir Alan: 8GB
  • İşletim Sistemi: Windows

Nasıl Oynanır?

Nasıl Oynanır?Bu yazıyı okuyan oyun canavarlarına bunu en ince ayrıntıya kadar anlatırsak saygısızlık olur diye düşünüyorum, fakat üstün körü bahsetmekte fayda var. CS, Fortnite veya. Pubg gibi gerekli yerlerde yavaş yürüyor belki eğiliyorsunuz. Diğer oyunlarda da olduğu gibi yürüme tuşları w, a, s ve d tuşlarına atanmış. Farkı ise özel güçlerinizi kullandığınız tuşlar.

Bu özel tuşları kullanacağınız yetenekleri raunt başında alıyorsunuz(Ulti Hariç). Tuş kombinasyonları ise sırasıyla q, e, x ve c. Her karekterin farklı yetenekleri olduğu için, oyun öncesi botlara karşı karakterleri deneyebiliyorsunuz. Size tavsiyem her birini tek tek denemeden karar vermemeniz.

Henüz yeni olmasına rağmen büyük kitlelere ulaşmayı başaran Valorant’ı oynuyor musunuz? Oynuyorsanız yeni başlayacaklar için tavsiyeleriniz neler?

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın