Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Shinzo Abe Japonya’nın Ekonomisini Düzeltmek için Daha Fazla Para Harcamalı

Japonya hafta sonunda sandık başına giderken, anketlerde önde giden Abe'nin ekonomiyi düzeltmek için daha fazla para harcaması gerekiyor.
Shinzo Abe Japonya’nın Ekonomisini Düzeltmek için Daha Fazla Para Harcamalı
Yorum

Japonya, bu hafta sonu sandık başına gidecek ve analistler, iktidar koalisyonunun yeniden kazanmasını tahmin ediyorlar. Yavaşlayan bir ülke ekonomisinde siyasi istikrarın korunmasını sağlayacak bir sonucun elde edileceği yorumları da paylaşılıyor.

Görevdeki Başbakan Shinzo Abe’nin iktidar koalisyonu, şu anda 242 üst sandalyenin 147’si ile meclisin en büyük çoğunluğuna sahip.

Abe Meclis ÜstünlüğüPazar günkü seçimde meclisin 124 sandalyesi için daha yarışılacağı düşünülüyor. Bank of America Merrill Lycnh Japonya Ekonomisi Başkanı Izumi Devalier, “Pek çok ankete göre Liberal Demokrat Parti ve Komeito Partisi çoğunluğunu rahatça koruyacak gibi görünüyor. Siyasi istikrar hala orada olacak,” ifadelerini kullandı.

Bir devlet kurumu tarafından Haziran ayında yayımlanan bir emekli aylığı raporu, Japonya’daki pek çok emeklinin yalnızca emekli aylıklarıyla yaşayamayacağı konusunda uyardı. Raporda, rakiplerine Abe’nin hükümetini eleştirmek için malzeme verilmiş olundu.

Uzmanlar ise emekli aylığı konusundaki duruma ve yavaşlayan Japonya ekonomisi gerçeğine odaklanıyorlar.

Japonya Emeklilik Sistemi SorunuEurosia Group Asya Direktörü Scott Seaman, “ABD’nin onay notları, ulusal emeklilik sisteminin yeterliliği konusundaki son açıklamalara verilen olumsuz tepki nedeniyle reddedildi. Ancak iktidar koalisyonu, o odadaki rahat çoğunluğu korumak için 21 Temmuz’da yapılacak üst düzey seçimlerde yeterli sandalyeyi korumak için yoluna devam ediyor,” ifadelerini kullandı.

Japonya’nın ekonomisi yavaşlarken, ihracat Haziran ayında iki yılın en düşük seviyesine indi. Bu durum ise Japonya Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürmesi de dahil olmak üzere parasal gevşemeye başlayabileceği yönündeki spekülasyonları tetikledi.

Yine de Bank of America Merrill Lycnh’ten Devalier, hükümetin mali harcamalara daha fazla güvenme zamanının geldiğini söyledi.

Hükümet Mali Plana OdaklanmalıJaponya Merkez Bankası’ndan yıllar süren agresif gevşeme, borçlanma maliyetlerini sıfıra düşürdü. Hatta sıfırın altına düşürdü ve ticari bankaların marjlarını zorladı.

Devalier, “Şimdiye kadar Başbakan Abe’nin altında, ekonomiyi çürütmek için para politikasına aşırı bir güven vardı. İleriye doğru devam edeceğini düşünüyorum. Aşağı yönlü şokların gerçekleşmesi durumunda maliye politikasının daha etkili kullanıldığını görmemiz gerekiyor,” dedi.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu