Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Birleşmiş Milletler 10 Yılın En Kötü Likidite Krizi ile Karşı Karşıya

Genel Sekreter Antonio Guterres, Birleşmiş Milletler’in yaklaşık 10 yılın en kötü nakit krizi ile karşı karşıya olduğu konusunda uyardı.
Birleşmiş Milletler 10 Yılın En Kötü Likidite Krizi ile Karşı Karşıya
Yorum

Genel Sekreter Antonio Guterres, Birleşmiş Milletler’in yaklaşık 10 yılın en kötü nakit krizi ile karşı karşıya olduğunu çünkü üye devletlerinin neredeyse üçte birinin yıllık ücretlerini ödemediğini söyledi.

Salı günü BM’nin bütçe belirleyici Beşinci Komitesi önünde konuşan Guterres; “durum o kadar umutsuz ki geçen ay New York’taki Genel Kurul toplantısı, sadece yılın başlarında yapılan acil harcama kesintileriyle mümkün oldu” dedi.

Organizasyonun ciddi bir finansal krizle karşı karşıya olduğunu söyleyen Guterres, şöyle konuştu:

Guterres Birleşmiş Milletler Ciddi Finansal Kriz Karşı Karşıya “Daha spesifik olmak gerekirse, ciddi bir likidite krizi. Denklem basittir; nakit olmadan, bütçe uygun şekilde uygulanamaz.” Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric de Salı günü yayınlanan bir açıklamada Eylül ayı sonu itibariyle üye devletlerin olağan bütçe için toplam değerlendirmenin sadece yüzde 70’ini ödediklerini söyledi. Bu 2018’de yılın aynı dönemindeki %78 ile karşılaştırıldı.

Ayrıca 129 üye ülkenin, organizasyonunun 2019 bütçesi için ücretlerini Salı gününe kadar ödediği ancak hala ödeme yapması gereken 69 ülkenin olduğu belirtildi.

Guterres Birleşmiş Milletler Para Sıkıntısı YapıyorYıl için 1.3 milyar dolar tutarında olağanüstü bir miktar olduğunu söyledi. Guterres de örgütün para sıkıntısı çektiğinin üzerini çizerek son aylarda harcama ihtiyaçlarını karşılamak için BM Barışı Koruma Operasyonları’na ayrılmış rezervlerden ödünç almak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

ABD misyonundan Birleşmiş Milletler’e yapılan onayı işaret eden Reuters, BM’nin en büyük katkıcısı olan ABD’nin önceki olağan bütçeler için hala 381 milyon dolar ve 2019 olağan bütçesi için 674 milyon dolar borçlu olduğunu yazdı.

Başkan Donald Trump da daha önce dünyanın en büyük ekonomisinin, dünya organının maliyeti söz konusu olduğunda yükü çok fazla karşıladığını söylemiş ve BM reformu için çağrıda bulunmuştu. BM’ye yıllık aidatlarını ödeyemediği bildirilen diğer ülkelerden bazıları ise Brezilya, İran, İsrail, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Kore ve Uruguay oldu.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu