Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

2Ç20 GSYİH’sinde OECD’nin En İyisi Çin, En Kötüsü Hindistan Oldu

OECD, yılın ikinci çeyreğinde GSYİH’nin yüzde 6,9 düştüğünü, rakamın mali krizin zirvesinde 2009'un ilk çeyreğindeki eksi %1,6'dan önemli ölçüde daha yüksek olduğunu açıkladı.
2Ç20 GSYİH’sinde OECD’nin En İyisi Çin, En Kötüsü Hindistan Oldu
Yorum

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), G20 ekonomilerinin ikinci çeyrekte bir önceki döneme göre yüzde 6,9 daraldığını açıkladı.

G20 ülkelerinin çoğunun 2020’nin ikinci çeyreğinde GSYİH’de eşi benzeri görülmemiş düşüşler yaşadığını belirten OECD, bir bütün olarak G20 bölgesinin eksi yüzde 6,9’la finansal krizin zirvesinde 2009’un ilk çeyreğinde kaydedilen eksi yüzde 1,6’dan kayda değer seviyede sert düştüğünü bildirdi.

Çin’in 2020’nin ikinci çeyreğinde büyüme kaydeden tek G20 ülkesi olduğu (%11,5) ve bunun bu ülkede salgının daha erken başladığı ve ardından toparlandığını yansıttığını aktardı.

Salgının etkilerinin daha yaygın hissedildiği 2020’nin ikinci çeyreğinde GSYİH diğer tüm G20 ekonomilerinde ortalama yüzde eksi 11,8 oranında düştü. GSYİH en çok yüzde 25,2 ile Hindistan’da düşerken onu yüzde eksi 20,42le İngiltere izledi.

OECD Direktörü Anthony Gooch Gálvez Ağustos ayındaki Twitter paylaşımında OECD bölgesindeki en büyük düşüşü İngiltere’nin yaşadığını belirtmişti.

Hindistan’ın verilerinin açıklanmasının ardından konuşan IMF Baş Ekonomisti ise G20 arasında en kötü darbeyi Hindistan GSYİH’sinin aldığını kaydetmişti.

OECD 2Ç20 GSYİH Düştü
Kaynak: OECD

Hindistan’la İngiltere’nin ardından kaydedilen en kötü GSYİH düşüşleri ise sırasıyla yüzde eksi 17,1’le Meksika, yüzde eksi 16,4’le Güney Afrika, yüzde eksi 13,8’le Fransa, yüzde eksi 12,8’le İtalya, yüzde eksi 11,5’le Kanada, yüzde eksi 11 ile Türkiye, yüzde eksi 9,7 ile Brezilya ve Almanya, yüzde eksi 9,1 ile ABD, yüzde eksi 7,9’la Japonya, yüzde eksi 7 ile Avustralya ve yüzde eksi 6,9 ile Endonezya oldu.

Küçülmenin her iki ülkede de yüzde eksi 3,2 ile Kore ve Rusya‘da daha az belirgin olduğu söylendi.

G20 bölgesindeki yıllık GSYİH, önceki çeyrekte eksi yüzde 1,7’lik bir daralmanın ardından 2020’nin ikinci çeyreğinde eski yüzde 9,1 daraldı. G20 ekonomileri arasında Çin yüzde 3,2 ile en yüksek yıllık büyümeyi Hindistan ise yüzde eksi 23,5 ile en büyük yıllık düşüşü kaydetti.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu