Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

S&P Global Yıl Sonu Dolar/TL Beklentisini Paylaştı

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill, yeni bir bir not artışı için net rezervlere bakacaklarını ve ekonomide sert iniş ihtimalini değerlendirdiklerini söyledi.
S&P Global Yıl Sonu Dolar/TL Beklentisini Paylaştı
HABER GİRİŞ

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill,, Bloomberg HT’ye Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin kredi notunu B’den B+’ya yükselten derecelendirme kuruluşunun direktörü, yeni bir artış ihtimalini değerlendirdi.

Gill, Türkiye’de hane halkında dolarizasyon olduğunu gördüklerini ifade ederek, cari açığın milli gelire oranının yüzde 2’nin altına gelmesini beklediklerini kaydetti.

Türkiye’deki dolarizasyon ve büyüme beklentisine dair konuşan kıdemli direktör, “Büyüme hedeflerimize ve istatistiksel olarak 2024’teki baz etkisini dışarıda bırakırsak, biz büyümenin yüzde 1,1-1,3 civarında olmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Ekonomi mevcut koşullarda bu kadar dolarize olmuşken, dolar kurunun en önemli çıpalardan biri olacağını belirten Gill, Dolar/TL’de yıl sonunda 34-35 seviyesini öngördüklerini sözlerine ekledi. Dolar kuru halihazırda 32 TL yakınlarında işlem görüyor.

Asgari Ücret için İkinci Zam Tahmini

Asgari ücrette geçen yıl yapılan artışların marjlarda düşüş yarattığını söyleyen Gill, bu yıl hükümetin TL’yi istikrarlı tutma çabasında olabileceğini ifade etti.

Baz senaryolarının bu yıl asgari ücrete ikinci zam olmayacağı yönünde olduğunu vurgulayan direktör, bunun enflasyon için kritik bir süreci beraberinde getireceğini ve 2025’in kur beklentilerini de şekillendirebilecek bir gelişme olacağına dikkat çekti.

Türkiye için gelecekte olası not artışı ihtimalini değerlendiren Gill, “Bir not artışı daha olması için Türkiye’nin net rezervlerine bakacağız. Türkiye ekonomisinde sert inişi göz ardı etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.