Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

1000 TL’lik Banknot Basılacak mı? TCMB Başkanı Yanıtladı

TCMB Başkanı Fatih Karahan, 500 ve 1000 TL’lik banknotlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karahan, ihtiyaç duyulması halinde adım atılabileceğini belirtti. İşte detaylar;
1000 TL’lik Banknot Basılacak mı? TCMB Başkanı Yanıtladı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, enflasyon sunumunun ardından kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Türk lirasının değer kaybetmesiyle birlikte 500 ve 1000 TL’lik banknotların basılacağı iddiası, bugün de gündeme geldi.

Fatih Karahan’a “500 TL ve 1000 TL’lik banknot basılacak mı?” sorusu yöneltildi. Karahan ise yeni banknot basımına olumsuz bir yanıt vermedi.

“İhtiyaç Duyulursa Adım Atarız”

Para basımı konusunun üst banknota ihtiyaç olup olmayacağı gibi bir çok faktöre bağlı olduğunu, buna karar verirken finansal analizlere ve teknik değerlendirmelere dikkat ettiklerini söyledi. Tedavüldeki kompozisyonların değişimini dikkate aldıklarını, yapılan analizler sonucunda ihtiyaç olması durumunda gerekli adımları atacaklarını dile getirdi.

GCM Yatırım Banner
Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.