Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Şubat Ayında İhracat Değer Endeksi %6,9 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat ayı için dış ticaret endekslerini açıkladı.
Şubat Ayında İhracat Değer Endeksi %6,9 Arttı
Son Güncelleme: 
Yorum

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat ayına ilişkin dış ticaret endeksleri verilerini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı ile işbirliği halinde hazırlanan verilere göre ihracat birim değer endeksi Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,9 arttı. İhracat miktar endeksi yüzde 2,6 arttı.

İhracat birim değer endeksi yılık gıda, içecek ve tütünde yüzde 8,4, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 12,1 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 6,7 artarken, yakıtlarda yüzde 1,6 azaldı.

 İhracat Değer Miktar Endeksi
Kaynak: TÜİK

İhracat miktar endeksi ise yıllık bazda gıda, içecek ve tütünde yüzde 1,2 azalırken, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 32,8, yakıtlarda yüzde 12,6 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 1,9 arttı.

Yıllık bazda yüzde 10,3 artan ithalat birim değer endeksi gıda, içecek ve tütünde yüzde 12,6, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 30,6 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 10,6 artarken, yakıtlarda yüzde 8,6 azaldı.

Yüzde 0,7 azalan ithalat miktar endeksi gıda, içecek ve tütünde yüzde 6,1 ve yakıtlarda yüzde 3,9 azalırken, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 1,4 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 5,3 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ihracat miktar endeksi yüzde 5,5 azalırken  aynı koşullarda ithalat miktar endeksi yüzde 1,0 azaldı. Dış ticaret haddi, 3 puan azalarak, 2021 yılı Şubat ayında 95,1 oldu.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu