Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Küreselleşmenin Yerini Farklı Ticaret Bölgeleri Alacak

Ticaret anlaşmazlıkları ve gidişat hakkında görüş bildiren bir stratejist, küreselleşmenin sona ereceğini söyledi. İşte detaylar;
Küreselleşmenin Yerini Farklı Ticaret Bölgeleri Alacak
Yorum

Mevcut gelişmeler üzerine görüş bildiren bir stratejist, bildiğimiz şekliyle uluslararası ticaretin gelecekte var olmasının mümkün görünmediğini ve bölgesel bir ticaret sistemi ile değiştirileceğini söyledi.

Hermes Investment Management yatırım başkanı Eoin Murray, bugün verdiği bir demeçte öngörülen sınır ötesi ticaretin, ticaret gerilimleri devam ettikçe çarpıcı bir değişime uğrayacağını dile getirdi.

Aylardır devam eden görüşlerinden birini; “bu sadece bir ticaret savaşı değil, aslında küreselleşmenin çözüldüğünü gören bir teknoloji savaşı” ifadeleriyle aktardı.

Ticaret Savaşı Değil Küreselleşme Çözdüğünü Gösteren Teknoloji Savaşı Ve ileride muhtemelen, bugünkü dünya ticaretinden ziyade ticaret bölgeleriyle karşılaşacağımızı belirtti. Çin-ABD ticaret savaşının büyük olasılıkla yoğun bir etkiye sahip olmasına rağmen Japonya ile Güney Kore arasındaki yoğunlaşan ticaret anlaşmazlığının da küresel ticaret uygulamalarında önemli bir değişiklik olabileceğinin işareti olduğunu savundu.

Ticaret anlaşmazlığının altında İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana daha derin etkilere sahip şeylerin olduğunu bildiren Murray, bunun kendisi için uzun süreli ticaret gerilimlerimizin olacağına işaret ettiğini vurguladı.

Daha Uzun Süreli Ticaret Gerilimleri Olacak Teknolojinin hem ABD-Çin, hem de Güney Kore-Japonya anlaşmazlığında kilit bir unsur olduğunun üzerini çizen Murray, bu ticaret gerginliklerinin merkez bankalarından daha kolay bir döngüye girersek daha fazla öne çıkacağını da aktardı. Geçtiğimiz ay The Levelling yazarı Michael O’Sullivan da ABD önderliğindeki küresel imparatorluğun sona ereceğini ve bunun yerine üç ayrı bölgesel güç geleceğini öne sürmüştü.

“Gideceğimiz yer, en az üç bölgenin olacağı çok kutuplu bir dünya olacak; Avrupa, ABD, Çin odaklı Asya. Fark, hepsinin büyük olması ya da farklı imparatorluklar olması değil, giderek daha farklı şeyler yapmaları.” demişti. Morgan Stanley’deki küresel döviz stratejisi başkanı Hans Redeker de ABD’nin Çin ve Meksika tarifelerinin küreselleşmenin kayda değer bir hızla kötüye gittiğinin örnekleri olduğunu dile getirmişti.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu