Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Seçim Sonrası Brexit’te Sona Yaklaşıldığı Umudu Artarken, Avrupa Borsaları Rekor Kırıyor!

İngiltere’de yapılan seçim ile ülkedeki siyasi belirsizlik azalırken, Brexit beklentisi her gün artıyor. İyimserlikle Avrupa borsalarına rekor getirdi.
Seçim Sonrası Brexit’te Sona Yaklaşıldığı Umudu Artarken, Avrupa Borsaları Rekor Kırıyor!
Son Güncelleme: 
Yorum

İngiltere’de geçen hafta yapılan erken seçimde, Başbakan Boris Johnson oyların yarısına yakınını tek başına alarak zaferi garantiledi. Muhafazakar Parti lideri Johnson, oyların %43,6’sına denk gelen 13.966.565’ini alarak mecliste 365 koltuğun sahibi oldu. Seçim vaatleri arasında Brexit’i ön planda tutan lider, 31 Ocak itibarıyla Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecinin gerçekleşeceğini söyledi.

Son alınan bilgiye göre ise hükümetin 20 Aralık’ta Brexit tasarısını parlamentoya getireceği öğrenildi. 3 yılı aşkın bir zamandır devam eden ve tam bir çıkmaz haline gelen Brexit meselesinin artık çözüleceği beklentisi, seçim sonucunun netleşmesiyle birlikte artmaya başladı. Bu iyimserlik Avrupa borsalarında işlem gören hisse senetlerine yeni rekorları kaydettirdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1,5’e yakın artış göstererek, 417 puanla zirveyi yineledi.

Stoxx Europe 600 EndeksiŞu dakikalarda yüzde 1,17 artıda 416,86 puandan işlem gören endeks, gün içinde 413,70 – 417,00 puan arasında hareket etti. Avrupa piyasalarında işlem gören hisse senetleri, İngiltere seçimlerinin ardından siyasi belirsizliğin azalmasıyla yükselişe geçti.

İngiltere’nin FTSE 250 Endeksi 21.790,22’ye kadar yükseldi. Şu dakikalarda yüzde 1,21 artıda 21.768,33 puandan işlem görüyor. Gün içi hareket aralığı 7.384,25 – 7.531,92 olan FTSE 100 Endeksi ise şu sıralar yüzde 2,21 yükselişle, 7.516,71 puandan işlem görüyor.

Uzmanlar hem İngiltere seçimlerinin hem de ticaret anlaşmasına dair gelişmelerin, varlıklar üzerindeki negatif riskleri azalttığını belirtiyor.

Siyasi Belirsizlik BittiABD ile Çin arasındaki kısmi ticaret anlaşmasının birinci fazı geçen hafta onaylandı. Piyasalar bundan sonraki aşamada anlaşmanın detaylarını izleyecek. Çin ABD’den daha fazla tarım ürünü almayı taahhüt etmiş ve ABD bu söz karşılığında 15 Aralık tarifelerini durdurmuştu. Şimdi dikkatler Çin’in verdiği bu sözü ne zaman ve ne kadar süreye yayarak gerçekleştirileceğine çevrildi.

Başbakan Johnson, Brexit’in Ocak ayının sonunda gerçekleşeceğini belirtirken, aynı zamanda İngiltere’nin 27 ülke ile ticaret anlaşması yapacağını söyledi. Goldman Sachs Group Inc. stratejistleri, İngiltere’nin AB’den çıkması ve büyümeye geçmesiyle birlikte ülke için önemli gelişmeler olacağını bildirdi. Bu durumun ayrıca Euro Bölgesi büyümesini de pozitif etkileyeceği kaydedildi.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu