Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

ING/Knightley ABD’nin İstihdam Verilerinden Sonra FED’den Bir Faiz İndirimi Bekliyor

ABD'nin tarım dışı istihdam verilerinin ardından bazı tahminlerde bulunan ING, Amerikan Merkez Bankası'ndan (FED) bir faiz indirimi daha gelebileceğini belirtti.
ING/Knightley ABD’nin İstihdam Verilerinden Sonra FED’den Bir Faiz İndirimi Bekliyor
Yorum

Bir süredir piyasaların radarında olan ABD’nin tarım dışı istihdam verilerinin TSİ 15:30’da açıklanmasının ardından bazı kurumların ekonomistlerinden konuya ilişkin yorum ve tahminler gelmeye başladı. Söz konusu veriler Eylül’de 136 bin artış ile beklentilerin altında kalırken, ülkedeki işsizlik %3.5 ile son 50 yıl içinde görülen en düşük seviyeye işaret etmişti.

Verilerin açıklanmasından sonra yolladığı bir raporla görüşlerini bildiren ING Kıdemli Ekonomisti James Knightley, ABD’deki istihdam artışının yavaşlamayı sürdüreceğini ifade etti.

Bunun yanında piyasaların FED’den 2019 yılı içinde bir faiz indirimi daha geleceğine yönelik beklentilerinin giderek güçlendiğine değinen Knightley, söz konusu bu öngörülerle paralel olarak bankanın yıl içindeki üçüncü indirimi uygulayabileceğini düşünüyor.

Knightley, beklenenden düşük gelen tarım dışı istihdam verilerinin ardından yıl içinde FED’den parasal gevşeme politikasına yönelik adımlarını artırmasını beklediğini açıkça ifade etti.

Veriler Beklenenden Düşük GeldiSöz konusu verilerin ülkedeki istihdam artışının yavaşladığına işaret ettiğini belirten Knightley, ücretlerin yıllık bazda %2.9 oranında arttığını ve bunun da beklentilerin altında kaldığını sözlerine ekledi.

Ünlü ekonomist bu durumun ABD’deki tüketici harcamalarının sanıldığı kadar güçlü olmadığını gösterdiğine yönelik bir sinyal niteliği taşıdığını açıkladı.

Knightley, ülkedeki zayıflayan ekonomik büyümeden kaynaklanan riskleri ve ticaret belirsizliğine işaret etti.

Ülkede Ekonomik Büyüme ZayıflıyorDoların güçlü seyrinin kısa zaman içinde sona ermeyeceğini belirten Knightley, bu sebeple ücret artışlarındaki hızlı bir ivmelenme olacağını düşünmüyor.

FED’den ekonomiyi desteklemek amaçlı Aralık ayı içinde bir faiz indirimi daha beklemesinin yanı sıra, bankanın 2020 yılının ilk yarısında da gevşemeye yönelik bir adım atacağını tahmin ettiğini belirtti.

Yakın zaman içinde birçok FED yetkilisinin açıklama yapacağını bildiren Knightley, söylemlerin daha güvercin bir tutum takınması ile birlikte Ekim ayındaki toplantıdan faiz indirimi beklentilerinin artacağını dile getirdi.

İyi işaretler vermeyen ABD ekonomisine yönelik ne gibi önlemlerin alınacağı merak ediliyor. FED’in bu yönde atacağı adımlar ve açıklanacak diğer ekonomik veriler ilerleyen dönemlerde yol gösterici olacak.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu