Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Mark Esper: Güney Kore ABD Birliklerine Daha Fazla Ödeme Yapacak Kadar Zengin

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Güney Kore’nin zengin bir ülke olduğunu ve ABD’ye asker konuşlandırması için daha fazla ödemesi gerektiğini söyledi.
Mark Esper: Güney Kore ABD Birliklerine Daha Fazla Ödeme Yapacak Kadar Zengin
Yorum

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, bugün Güney Kore’ye ABD’ye ülkeye asker yerleştirme masrafları için daha fazla ödemesi ve diğer Asya müttefiki Japonya ile istihbarat paylaşım anlaşmasını sürdürmesi için baskı yaptı.

Güney Koreli mevkidaşı Jeong Kyeong-doo ile üst düzey bir savunma politikası toplantısı sonrasında konuşan Mark Esper, iki ülkenin Kuzey Kore’nin nükleer programını sona erdirmek için devam eden diplomatik çabaları desteklemek amacıyla ortak askeri tatbikatlarını değiştirmekte esnek olması gerektiğini de belirtti.

Jeong Kyeong-doo görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında Esper; “Güney Kore zengin bir ülke ve ABD ordusunun ülkede konuşlandırılması için daha fazla ödemeli ve ödeyebilir” dedi.

ABD: Zengin Güney Kore ABD’ye Ülkedeki Asker Konuşlandırması için Daha Fazla ÖdemeliJeong, kendisinin Esper ile birlikte halen görüşülmekte olan maliyet paylaşımı anlaşmasının adil ve karşılıklı olarak kabul edilebilir olması gerektiğini düşündüğünü söylese de adil bir miktarın ne olabileceğine dair herhangi ortak bir düşüncelerinin bulunup bulunmadığını açıklamadı. Güney Kore’nin Japonya ile istihbarat paylaşım anlaşmasını sona erdirme kararı hakkında Esper ile kişisel görüşlerini tartıştıklarını ekledi.

İlaveten her iki hükümetin de anlaşma 23 Kasım’da sona ermeden önce görüş ayrılıklarını azaltmak için gerçekçi çaba sarf edeceğini belirtti.

Mark Esper Güney Kore Mevkidaşı Görüşme Açıklaması Nitekim Japonya ile Güney Kore arasındaki ilişkiler, son aylarda iki tarafın birbirine uyguladığı yasaklarla kötüleşmişti. Nihayetinde Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Kore, önümüzdeki yıl Güney Kore’deki 28.500 ABD askeri varlığını sürdürme maliyetlerini karşılamak için bir anlaşmaya varmak için çabalıyorlar.

Güney Koreli bir milletvekili, geçen hafta ABD yetkililerinin Seul’un bu yıl bir yıllık bir anlaşma kapsamında ödemeyi kabul ettiğinin beş katından fazla, yılda 5 milyar dolar talep ettiğini söyledi. Öte yandan Güney Kore’nin ABD’ye ödeyeceği miktarın, ABD’nin savunma maliyet paylaşımı konusunda diğer müttefiklerle müzakereleri için de bir emsal teşkil edebileceği söylendi.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu