
Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) Eylül ayına ilişkin nihai tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre enflasyon yıllık bazda yüzde 3,4’e yükseldi.
Ön tahminlere göre yüzde 3,4’e yükselmiş ve Eylül 2008‘deki küresel mali krizden sonra en yüksek enflasyon oranını temsil etmişti.
Euro Bölgesi Enflasyonu Eylül 2020’deki %-0,3’ten %3,4’e Yükseldi

Eurostat raporuna göre en düşük yıllık oranlar Malta (yüzde 0,7), Portekiz (yüzde 1,3) ve Yunanistan’da (yüzde 1,9) kaydedildi. En yüksek yıllık oranlar Estonya, Litvanya (her ikisi de yüzde 6,4) ve Polonya’da (yüzde 5,6) kaydedildi.
Ağustos ile karşılaştırıldığında, yıllık enflasyon bir üye devlette düştü, birinde sabit kaldı ve yirmi beşinde yükseldi. Eylül ayında, yıllık Euro Bölgesi enflasyon oranına en yüksek katkı enerjiden gelirken bunu hizmetler, enerji dışı sanayi malları ve gıda, alkol ve tütün izledi.
Aylık enflasyon oranı yüzde 0,5’e yükseldi. Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon bir önceki aya göre yüzde 0,5’e çıkarken bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9’a çıktı. Tüm göstergelerin ön tahminlerle uyumlu olarak gerçekleştiği görüldü.