Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Başka Seçenekleri Olan Çin, Hazine Kağıtlarını ABD’ye Karşı Silah Olarak Kullanmayacak

Avustralya merkezli düşünce kuruluşu Lowy Institute üyesi Richard McGregor, Çin’in ABD Hazine ABD’ye karşı silah olarak kullanmayacağını söyledi. Ayrıntılar aşağıda;
Başka Seçenekleri Olan Çin, Hazine Kağıtlarını ABD’ye Karşı Silah Olarak Kullanmayacak
Yorum

Çin’in ABD Hazine kağıtlarını ABD’ye karşı silah olarak kullanma ihtimali hakkında konuşan Avustralya merkezli düşünce kuruluşu Lowy Institute üyesi Richard McGregor, böyle bir şeyin olmayacağını söyledi.

“Çin ABD’yle ticaret savaşında başka silahlara sahip ve Hazine kağıtlarını satmak onlardan biri olmayacak” diyen Gregor, geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan gelişmelere atıfta bulundu. İki ülke arasındaki gerilimin Mart ayında atmasıyla Pekin, ABD borç stoklarını iki yıl içinde en hızlı şekilde kesmişti.

Bu da ABD Hazine kağıtlarının en büyük yabancı sahibi olan Çin’in Hazine bonolarını satarak Amerikan ekonomisine zarar verebileceği yönünde endişeleri doğurmuştu.

McGregor Çin Ticaret Savaşında Başka Silahlara Sahip Ancak McGregor, ABD Hazine kağıtlarını satmanın silah haline getirilmesinin Pekin için her zaman önemsiz olduğunu savundu. “Çin’in cari işlem açığı şu anda GSYİH’nin yüzde 1’inin altında. Çin ABD dolarına bir şey yapacak olsaydı, bu açıkça ABD dolarının Çinli varlıklarına zarar verirdi. Ayrıca bunun yaratacağı yıkıcı etkiyi görmek istediklerini de sanmıyorum” diyen McGregor, Çin’in ticaret savaşında başka seçeneklerinin olduğunu dile getirdi.

Çin’in kendi ekonomisini, ekonomisine girişi, ve yabancı erişimi yönetebileceğini söyleyen McGregor, Pekin’in yabancı firmaların varlığına veya daha fazla erişime karar verebileceğini aktardı.

McGregor Çin Ticaret Savaşında Bazı Silahlara Sahip ve ABD Hazine Kağıtları Onlardan Biri OlmayacakDaha da önemlisi, insanların, Çinli özel şirketlerin bu zor zamanlarda nasıl ilerlediklerini seyretmesi gerektiğini çünkü başarılarının sonuçlarının Çin ekonomisi üzerinde önemli etki yapacağını bildirdi. Onların devlet şirketleri değil büyük ihracatçılar olduğunu vurgulayan McGregor; “İzlememiz gereken şey, eğer ticaret savaşı devam ederse, özellikle de başka bir tarife turu alırsak Çin’in hasarı nasıl yönettiği veya sınırlandırdığıdır” dedi.

Pazardaki en büyük şirketlerinin bazılarının ülkenin doğu kıyısı boyunca yerleştiğini anlatan McGregor, bu şirketlerden bazılarının mevcut krizden nasıl kurtulduğunun Çin’in sağlığına dair ipuçları sunabileceğini kaydetti.

“Çin ekonomisinin gerçek itici gücü olan sahil boyundaki bu şirketlere ne olacağı, onları gerçekten incitebilir” ifadelerini kullanan McGregor, Başkan Donald Trump ile Çinli mevkidaşı Xi Jinping arasındaki kişisel ilişkinin daha kötüye gidebiliyor olduğunu belirterek bunun zaten gergin ilişkilere zarar verebileceğini anlattı. Nitekim Donald Trump, Pazartesi günü Xi’ye atıfta bulunarak; “O iyi bir arkadaş. İyi arkadaşım olduğunu söylerdim; muhtemelen şu anda pek yakın değiliz” demişti.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu