Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Mark Mobius: Brezilya, Suudi Arabistan’daki Petrol Saldırılarından Yararlanabilir!

Kıdemli yatırımcı Mark Mobius, Brezilya'nın Suudi Arabistan'daki petrol saldırılarından yararlanabileceğini dile getirdi.
Mark Mobius: Brezilya, Suudi Arabistan’daki Petrol Saldırılarından Yararlanabilir!
Son Güncelleme: 
Yorum

Suudi ham petrol tesislerine yapılan drone saldırıları, dünyadaki ham petrol üretiminin 5,7 milyon varilini, dünyadaki arzın yüzde 5’inden fazlasını ve krallığın petrol üretiminin yüzde 50’sini sildi. Küresel arzı etkilemesi nedeniyle petrol fiyatı risk primi geri dönerken, dünyanın yedek rezervlerinin yok olmaya başladığı söylenmişti.

Tecrübeli yükselen piyasa yatırımcısı Mark Mobius’a göre; Brezilya hafta sonu Suudi Arabistan petrol üretim tesislerine yönelik düzenlenen saldırılardan yararlanabileceğine ifade etti.

Ham petrol, saldırıların ardından tarihi yükselişe geçerken, ABD yönetimi piyasanın arzını elinde tutmak için stratejik petrol rezervinden petrol tahliyesine izin verdi. Bu ise kazanımların artmasına neden oldu.

Mobius’un CNBC’ye söylediklerine göre; ilginç bir pazar gelişimi, gelişmekte olan pazarlardan haberlere verilen olumsuz tepkilerin olmamasıydı. Mobius, “İnsanların iyi düşünmeye başladığını düşünüyorum. Örneğin; Brezilya’ya, petrol tedariki için Meksika’ya petrolün nereden gelebileceğine ilişkin olarak diğer ülkelere bakmalıyız,” dedi.

Mobius, Brezilya’nın sahip olduğu rezervlere bakıldığında, daha fazla petrol üretimi yapabileceğinin görüleceğini söyledi.

Brezilya’nın Petrol Üretim Gücü

Brezilya'nın Petrol Üretim GücüDanışmanlık devi McKinsey’e göre; Brezilya, 2035 yılına kadar petrol üretiminde yüzde 70 artış potansiyeline sahip ve doğru yatırım ortamı yaratmasını sağladı. Mobius, ülkenin reform konusunda gerçekten ilerleme kaydettiğini belirtti.

Brezilya petrol üretimi, bu ayın başlarında düzenlenen ANP regülatörünün verilerine göre; Temmuz ayında günde 2,77 milyon varile çıktı. S&P Global Platts anketine göre; Ağustos ayındaki Suudi üretimi günlük 9,77 milyon varile ulaştı.

Brezilya dışında Mobius; Türkiye, Endonezya ve Güney Kore’nin yatırım fırsatları sunan çok iyi şirketler olduğunu söylerken, Vietnam ve Tayland’daki sınır pazarları cazip görünüyor. Mobius Capital Partners ayrıca ABD-Çin ticaret savaşından faydalanmak için gördüğü ülkelere bakıyor.

Mobius, “Ticaret savaşı nedeniyle Çin hala portföyde büyük olmasına rağmen daha fazla koymak istemedik ve Hindistan ile dünyanın diğer bölgelerinde daha fazla artış yapmak istedik. Kamboçya, Bangladeş ve Vietnam gibi gelişmekte olan diğer ülkelerden bazılarına hareket eden birçok imalat var. Çin’den gelen imalatların çoğu bu ülkelere gidiyor,” dedi.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu