Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

ABD’de Ticaret Açığı Ağustos’ta Yükselerek 54.9 Milyar Dolara Ulaştı

İthalatın ihracattan daha fazla artmasıyla ABD ticaret açığı Ağustos’ta 3 ay içindeki ilk genişlemesini kaydetti. İşte detaylar;
ABD’de Ticaret Açığı Ağustos’ta Yükselerek 54.9 Milyar Dolara Ulaştı
Yorum

İthalat ihracattan daha fazla artarken ABD’nin ticaret açığı Ağustos’ta 3 ay içindeki ilk artışını kaydederek 54.9 milyar dolara ulaştı.

Ticaret Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD’nin ne satın aldığı ve yurt dışına sattıkları arasındaki farkın Temmuz’daki 54 milyar dolardan yüzde 1.6 artarak 54.9 milyar dolara çıktığını belirtti. Açık Haziran ve Temmuz aylarında düşerken Başkan Trump’ın getirdiği vergilere rağmen yıl için yine de yükseliş trendinde kalmıştı.

Bugünkü veriler de ihracatın Ağustos’ta yüzde 0.2 artarak 207.9 milyar dolara yükseldiğini, ithalatınsa cep telefonu satışlarındaki büyük artışla yüzde 0.5 yükselişle 262.8 milyar dolar olduğunu gösterdi.

ABD Ticaret Açığı Ağustos VerileriOcak-Ağustos ayları arasında açık, bir önceki yıla göre yüzde 7 artarak 400.4 milyar dolardan 428.7 milyar dolara yükseldi. Çin ile olan mal açığı, Ağustos’ta yüzde 3.1 düşüşle 31.8 milyar dolara geriledi ve yıl başından bu yana kadar yüzde 11.4’lük gerileme kaydetti. Almanya ile olan açık ise 12.1 milyar dolarlık ithalat sayesinde rekor bir artışla 7.1 milyar dolarla en yüksek seviyesine ulaştı.

Avrupa Birliği ile olan açıksa bir yıl öncesine göre yüzde 8.1 artarken, Ağustos ayına göre yüzde 23.7 düştü.

ABD AB Ticaret Açığı Ağustos Arttı ABD ticaret açığının, kısmen tüketici ürünleri ithalatının rekor düzeyde olması ve Çin ile Avrupa Birliği’ne karşı yeni bir tarife turu döneminin yaklaşması nedeniyle beklenti üstü gerçekleştiği söylendi. Sonuçta oransızlık ay sonunda 54.9 milyar dolar olarak gerçekleşirken, Dow Jones tarafından anket yapılan ekonomistler 54.5 milyar dolarlık açık bekliyorlardı.

Nihayetinde dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD ticaret açığı, tüketici malları ithalatının rekor seviyelere yükselmesiyle artış kaydetti. Öte yandan Başkan Donald Trump yönetiminin Önce Amerika kampanyasının odak noktası olan Çin’le olan açık, daraldı. Bu da 15 aydır devam eden ticaret savaşında Trump’ın tarifelerinin bir şekilde, en azından ithalat-ihracat dengesi açısından işe yaradığının sinyallerini verdi.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu