Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Ege İhracatçı Birlikleri Dijitalleşme Çalışmaları Kapsamında Yeni Hizmetleri Devreye Soktu

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, düzenlenen basın toplantısında, dijitalleşen dünyaya yetişmek için hizmete sundukları 4 yeni online servis hakkında bilgilendirmede bulundu.
Ege İhracatçı Birlikleri Dijitalleşme Çalışmaları Kapsamında Yeni Hizmetleri Devreye Soktu
Yorum

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) dünya genelinde dijitalleşmeye uyum sağlayabilmek için 4 alanda yeni online servisini hizmete sundu. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, devreye sokulan yeni hizmetleri düzenlenen basın toplantısında anlattı.

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, dijital dönüşüm hamlelerinin devam edeceğini söyledi.

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinaziİhracat 4.0’ı hayata geçirme konusunda kararlı olduklarını dile getiren Eskinazi, aynı anda hizmete sunulan servisleri; EİB Kolay, EİB Kampüs, EİB Blog ve EİB konteynır takip hizmeti olarak sıraladı.

En hızlı ve güvenilir veri şifreleme altyapısı olan blockchain ile üyelere daha güvenli hizmet vermeyi amaçladıklarını söyleyen Eskinazi, hızlı ve kağıtsız işlemler sayesinde her şeyin çok daha kolay olacağını anlattı.

EİB Kolay hizmeti ile üyelerin her türlü işlemi ve başvuruları görebileceklerini söyledi.

EİB KolayDevreye sokulan hizmetlerden birincisi olan EİB Kolay ile artık her şeyin çok daha basit ve pratik bir şekilde yürütüleceğini anlatan Eskinazi, 2 yıl önce birliğin web sayfasında online chat sistemi kurduklarını belirtti. Bunun ardından mobil uygulama ile dijital hizmetlere başladıklarını açıkladı.

Geçen iki yıllık süre içerisinde 4 binden fazla üyenin mobil uygulamayı kullanmaya başladığını, yeni devreye alınan EİB Kolay ile kendi rakamlarını, ürünlerin ülke bazında kırılımını, devlet yardımlarını ve tüm dosyaları görebileceklerini anlattı. Hizmet binasına gitmeye gerek kalmadan, hem zamandan hem de işgücünden tasarruf ederek, kendi ofislerinde işlemlerini online olarak yapabileceklerini sözlerine ekledi.

İkinci hizmet olarak devreye alınan EİB Kampüs ile eğitim faaliyetlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

EİB KampüsÜyelerin EİB Kampüs sistemine kayıt olduktan sonra istedikleri eğitim ve seminerlerden yararlanabileceklerini söyleyen Eskinazi, etkinlik sonrasında e-imzalı katılım sertifikalarını da alabileceklerini dile getirdi.

Üçüncü hizmet olan EİB konteynır hizmeti hakkında da bilgi veren Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi; deniz yoluyla yapılan ihracatlarda rota bazlı taşıma süresi hesaplama ve taşıma esnasında konteynırların takip edilebileceğini aktardı.

Dijital dünyaya ayak uydurmak amacıyla devreye sokulan dördüncü hizmet ise EİB Blog sistemi.

EİB BlogBu alanda dış ticaretle ilgili her konuda pratik bilgilerin yer alacağını söyleyen Eskinazi, e-posta yoluyla yapılan görüşmelerde bazen konuyla ilgili sorunların çözümünün aksadığını, blog hizmeti ile çok daha hızlı ve samimi bir ortamda soruların cevaplandırılacağını açıkladı.

Jak Eskinazi, Mayıs ayında hem birlik olarak hem de ülkenin tamamında Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını hatırlattı. EİB’nin yaptığı Mayıs ihracatı, 1 milyar 306 milyon dolar oldu. Bu rakam 2018 yılının aynı döneminde 1 milyar 206 milyon dolar düzeyinde gerçekleşmişti.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu