Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Çin ve ABD’nin Teknoloji Dünyasını Bölmesi Tüketicilere Maliyet Getirebilir

ABD ve Çin arasındaki ticaret gerginlikleri, teknoloji savaşına dönerken sektöre yönelik çeşitli endişeler ortaya çıkmaya başladı.
Çin ve ABD’nin Teknoloji Dünyasını Bölmesi Tüketicilere Maliyet Getirebilir
Son Güncelleme: 
Yorum

Pekin ile Washington yönetimleri arasındaki ticari gerginliklerin yeniden güçlenmesinin ardından, işler teknoloji savaşına dönmeye başladı. ABD’nin Huawei’yi kara listeye almasıyla birlikte, Çin’in misilleme olarak Apple ürünlerini yasaklayabileceği konuşuldu. Tüm bunların ise teknoloji tüketicisine ek maliyetler getireceği söyleniyor.

Bir uzmana göre; Pekin ve Washington arasındaki gerilimler şirketleri iki farklı teknoloji geliştirmeye zorlasa bu herkes için kötü olur.

Teknoloji Savaşı Herkes için KötüÇokuluslu bir teknoloji firmasının üst düzey yöneticisine göre; Pekin ve Washington arasında devam eden gerilimler şirketleri, iki farklı teknoloji kümesi geliştirmeye zorlarsa bu durum herkes için kötü bir haber olur. Yani teknolojinin gelişimi daha pahalı olur.

Trend Micro’nun finans sorumlusu Mahendra Negi, bu düşüncelere sahip olduğunu söylerken, şirketi kurumsal verileri bilgisayar korsanlarından koruyacak siber güvenlik yazılımı geliştiriyor. Negi, “İkincisi, yerel düzenlemeler gelişmeyi farklı bölümlerde sürdürebilir, bu nedenle uyumluluk sorununa sahip olacağız,” dedi.

Negi, kullanıcılardan biri Çin’de çalışan diğeri ülke dışında çalışan birden fazla akıllı telefon ile sonuçlanabileceğini belirtti.

Çin ve Yurt Dışında Çalışan Birden Fazla Akıllı TelefonAnalistlere göre; teknoloji rekabeti devam eden ABD-Çin gerginliği ve ticaret anlaşmazlığında Asya ve ABD merkezli küresel bilişim teknolojileri tedarik zincirlerine etkileri olan önemli bir etken haline geldi. Birçoğu, mevcut anlaşmazlığın “splinternet”i küresel dijital ağın parçalandığı ya da en azından çatallandığı bir gelecek konusunda uyarıda bulunuyor.

Son zamanlarda ABD, yeni nesil yüksek hızlı mobil internetin lideri olan Çin teknoloji devi Huawei’yi, şirketin Amerikan firmalarıyla iş yapmasını zorlaştıran kara listeye koydu. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Huawei’nin Çin hükümetiyle çalıştığını söyledi. Washington müttefiklerinin ise telekomünikasyon devi ile ulusal güvenlik gerekçesiyle çalışmayı bırakmaya ikna etmeye çabaladığını belirtti.

Pekin, Pompeo’nun sözlerini kınarken, Huawei CEO’su Çin hükümetinden ve istihbaratından etkilendiğini defalarca reddetti.

Çin Pompeo KınadıNegi, “Bunun çoğunun bazı ticari müzakerelerin etrafında olmasını umuyor ve veri akışını veya ürün akışını çok zorlaştıran engellerin olduğu bu yönde gerçekten aşağı inmeyeceğini umuyoruz,” dedi. Trend Micro, fiziksel ürünler göndermediği için tarifelerden direkt etkilenmezken, Negi, şirketin tarife savaşının dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki etkilerini hissedeceğini belirtti.

Negi, “Sonunda müşterilerimiz etkilenirse er ya da geç etkilenirlerse biz de etkileneceğiz,” dedi. Tüm ekonomi yavaşlarsa o zaman yatırımların düşeceğini ve ayrıca şirket üzerinde olumsuz bir etkisi olacağını ifade etti. Nomura Amerika baş ekonomisti olan Lewis Alexander ise ABD’nin Çin’e getirdiği gümrük vergilerinin Amerika’nın ekonomik büyümesini yavaşlatacağına dikkat çekti.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu