İki haftada bir yayınlanan ve dünyanın yakından takip ettiği iş dergisi olan Forbes, Dünyanın En İyi İşverenleri listesini açıkladı. 1,4 milyon yanıt alınarak, kapsamlı bir çalışma sonucunda ortaya çıkarılan listenin ilk sırasında Alphabet yer aldı.
Onun hemen ardında yine yazılım sektöründe hizmet veren Microsoft bulunurken, listenin üçüncü sırasında Red Hat, dördüncüde Apple, beşincide ise Almanya merkezli SAP yer aldı.
İlk dörtte yer alan şirketlerin ABD merkezli olması dikkat çekerken, Koç Holding gösterdiği yüksek başarı ile 59 basamak birden yükseldi. Koç Holding, Dünyanın En İyi İşverenler listesinde 35. sıraya konumlanarak, büyük sıçrama yaptı.
Söz konusu çalışmada kendi sektöründe çekici bir işverendir ve etkili-iyi yönetilen bir şirkettir sorularının yanıtları alındı.1,4 milyon cevabın değerlendirildiği çalışmada şirketlerin iki aşamalı olarak ele alınması istendi. Çalışanların kendi işverenlerinin herhangi bir yakınına önerip önermeyecekleri sorusu sorulurken, ikinci olarak diğer şirketlerle kıyaslamalara bakıldı.
Koç Holding, daha önceki sıralamasından 59 basamak daha yükselerek 35. sıraya yerleşti. Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, yaptıkları çalışmaların bu şekilde karşılık bulmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Çalışma arkadaşları ve onların ailelerinin şirketin öncelikleri arasında yer aldığını ifade eden Çakıroğlu, mutlu bir çalışma ortamı yaratılmasının finansal başarılar kadar önemli olduğuna dikkat çekti.
Koç Grubu olarak dinamik, çevik ve esnek bir çalışma ortamı yaratma amacında olduklarını söyleyen Çakıroğlu, özellikle %70 orana sahip olan Y ve Z kuşağı çalışma arkadaşlarının yoğunluğuna dikkat çekti.
Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Özgür Burak Akkol, topluluk olarak uzun vadeli iş planlarının başında çalışma arkadaşlarını yer aldığını söyledi.Dünyanın birçok yerinde, onlarca alanda operasyonları olduğunu belirten Akkol, her yıl 2,5 milyondan fazla iş başvurusu aldıklarını söyledi. Dünyaya paralel olarak liderler yetiştirme hedefiyle çalıştıklarını, Forbes’in yanında uluslararası birçok ödüle de layık görüldüklerini ekledi.
Çalışanların gelişim fırsatı elde etmesi amacıyla rotasyon sistemini başlattıklarını söyleyen Akkol, “Harvard Business School, Udacity, Columbia Business School ve Koç Üniversitesi gibi dünyanın en iyileriyle birlikte gelişim programları yürütüyoruz.” dedi.
Her yıl 4 bine yakın stajyerin iş hayatına atıldığını, yapılan organizasyonlar ve şenlikler ile çalışanların yanında ailelerinin de sosyal yaşamlarına dokunduklarını sözlerine ekledi.
Ücretsiz VİOP deneme hesabı açın ve 100.000 lira sanal para ile risk almadan nasıl yatırım yapacağınız öğrenin.