Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), para piyasasında gecelik borç alabilme limitlerini bugünden itibaren geçerli olmak üzere 13 Ağustos öncesi seviyesinin iki katına çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada; 13 Ağustos’ta yapılan gün içi ve gecelik vadedeki hazır imkanlar çerçevesinde bankalara ihtiyaç duydukları tüm likiditenin sağlanacağı bildirildi.
Dolar/TL Merkez Bankası’ndan gelen yeni hamle sonrasında 6,37 seviyesini test etti.Dolar, Merkez’den gelen açıklama sonrasında 6,37 seviyesini test etti, saat 09:40 itibarıyla ise 6,3565’ten işlem görüyor. Aynı dakikalarda Euro 7,4201 liraya yükselmiş durumda. Dolar kuru, bayram sonrası piyasaların açılışından bu yana yukarı yönlü bir hareket sergiliyordu. Dün Almanya’nın Türkiye’ye acil finansal yardımı değerlendirdiği haberleri ile 6,15’e kadar geriledi.
Fransa Finans Bakanı Bruno Le Maire ile görüşme dönüşünde, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlandıran Albayrak, Türkiye gibi güçlü ülkelerin dolarizasyon sorununu artık geride bırakması gerektiğini, bu konuda şu an çok yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.
Gayrimenkullerde dövizle kiralama ve satışların önüne geçebilmek için gerekli adımların en kısa sürede atılacağını söyleyen Albayrak, bir kısım kredi döviz riskinin bununla ilişkili olan portföyünü ayıracak şekilde çalıştıklarını, bu konuda toplumda çok ciddi bir talebin olduğunu ifade etti.
Ekonomide artık tüm kurumlar, piyasalar ile sürekli teyakkuzda olunması gereken bir döneme girildiğini belirtti.Son zamanlarda yaşanan olayların ülkeler açısından tehdit olduğu kadar fırsat da olduğunu söyleyen Bakan Albayrak, ekonomik ve finansal sistemi yaşanabilecek dalgalanmalara karşı çok daha güçlü bir mimariyle inşa etmek gerektiğini, yaşanan süreçlerden çok önemli dersler çıkarıldığını, Türkiye olarak çok daha güçlü bir yapıya kavuşmamız için fırsat olduğunu dile getirdi.
Kurlardaki dalgalanmaların ardından geçtiğimiz günlerde yapılan ve binlerce yatırımcının katıldığı telekonferansı hatırlatan Berat Albayrak, organizasyonun bugüne kadar yapılmış en yoğun yatırımcı telekonferansı olduğunu, Türkiye’ye makul bakış açısıyla bakan yatırımcıların tamamının 2023 yılına gelindiğinde kazançlı çıkacağını söyledi ve sözlerine; “Türkiye trenine atlamayan, bu treni kaçıran kaybedecek” şeklinde devam etti.
Ücretsiz VİOP deneme hesabı açın ve 100.000 lira sanal para ile risk almadan nasıl yatırım yapacağınız öğrenin.