
Fransız lüks tüketim devi LVMH’nin Tiffany ile 16 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının ardından konuşan portföy yöneticisi Raphael Pitoun, lüks malların Çinliler için yeni temel tüketici ürünleri olduğunu söyledi.
Louis Vuitton Moet Henness’in Bulgari markasını uluslararası olarak büyütme deneyiminin Amerikan şirketi için iyi bir eşleşme olacağını dile getirdi. Özellikle Çin’in lüks pazarında baskın şirketler için artan fırsatların üzerini çizdi.
Tüketimin bir miktar yavaşladığı lüks mallar tarafında, çok güçlü bir telafi etkisinin yaşandığını anlatan Pitoun, lüks malların Çin’in temel tüketici ürünlerine benziyor gibi göründüğünü öne sürdü.“Çin’deki uluslararası markalar için çok güçlü bir iştah var, döngü biraz zor olduğunda insanlar lüks eşyalara çok fazla para harcamıyor ve döngü sonradan düzeldiğinde ise daha fazla satın almak için mağazalara veya internete koşuyorlar.” dedi. Pitoun, portföy yöneticiliği yaptığı CQS New City Global Equity fonunun LVMH’de de Tiffany’de de overweight olmadığını ya da şirketin hisselerini elinde tutmadığını belirterek bu durumun değişebileceğine işaret etti.
Olumlu demografi dünyanın ikinci en büyük pazarında güçlü büyümenin sinyallerini verirken Credit Suisse’nin Ekim’de yayınlanan küresel servet hakkındaki raporuna göre Asya ülkesi 4.4 milyonere ev sahipliği yapıyor.
Hurun Research Institute’nin Çin Zengin Listesi’ne göre de bu yıl listeye eklenen 40 yaş altı 156 kişi geçen seneye kıyasla yüzde 24’lük artış gösterdi. Wealth-X de Çin’in ultra yüksek net değerli bireylerinin (1 milyar dolardan fazla serveti olanlar) yüzde 27.5’inin 50 yaşın altında olduğu sonucuna ulaştı. Veriler üzerine görüş bildiren analistler de Çinlilerin elde ettikleri serveti kaliteli lüks ürünler ve seyahat deneyimleri için kullandıklarını vurguladı.