
Borsa İstanbul yurt içinde konut satışları, inşaat maliyet endeksi ve dış ticaret endekslerinin açıklandığı Çarşamba günü pozitif açıldı. %0,32 artışla 1421,31 puandan işlemlere başlayan BIST 100 endeksi, 1432 ile gün içi en yükseği kaydetti. Dolar kurunun 9,06’yı aşarak rekor kırmasının ardından da çok fazla değişiklik göstermedi.
BIST 100 endeksi saat 15.10 sularında %0,70 artıda, 1426,75 puandan işlem görüyor.
Analistler Suriye meselesine dair gelişmelerin piyasalarda risk iştahını baskılayacağını belirtmesine rağmen, TL varlıklarında alıcılı bir seyir izleniyor. Pazar günü Suriye’de düzenlenen saldırıda, iki Türk özel harekat polisi hayatını kaybetti.
Türkiye’nin sınır güvenliği konusunda kararlı olduklarını ifade eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, güvenliğimiz için gerekenin yapılacağını söyledi. Jeopolitik risklerin artmasına karşın, Türkiye borsa endeksi günü %1 artıda geçiriyor.
Haftalık artış oranı %4’ten fazla olan BIST 100 endeksi 1371 – 1432 arasında hareket etti. En yüksek seviyeyi bugün kaydetti. Aylık bazda %0,62 azalırken, yıllık dönemde %22 oranında artış gösterdi.
Sektör göstergelerinden en fazla yükselen %4,45 ile metal eşya ve makine, en fazla düşen %0,36 ile kimya, petrol ve plastik oldu.
BIST 100’ün 22 günlük hareketli ortalamanın %0,98 üzerinde olduğunu söyleyen HSBC analistleri, 1423 – 1430 seviyelerinin direnç, 1400 – 1408’in ise destek puanları olduğunu belirtti.