
Teknoloji devi Apple’ın kendi ekranlarını üretmeye başladığı yönündeki haberin kısa sürede yankı bulması üzerine ekran üreticileri Asya piyasalarında değer düşüşü yaşadı.
İsimleri gizli tutulan kaynaklardan edinilen bilgiler neticesinde yayılan habere göre; Apple Kaliforniya merkezinin yakınlarındaki gizli tesiste, ilk ekranlarının üretimini yaptı. Kendi cihazlarının testlerinin başlaması bile dev ekran tedarikçilerinin değer kaybına yol açtı.
Bloomberg’in bugünkü haberine göre Apple gizli imalat tesisinde kendi cihazları için ilk ekranlarını üretimine başladı.Teknoloji devinin ilk ekranlarını MicroLED teknolojisi ile geliştirdiği belirtilirken, şirketin bu işe büyük miktarda yatırım yaptığı ifade edildi.
OLED ekranlara kıyasla daha ince ve parlak olacak, ayrıca daha az şarj tüketecek ekranların üretildiği yönündeki haberler ekran üreticilerinin Asya piyasalarında değer kaybı yaşamasıyla sonuçlandı.
Şöyle ki Japan Display % 4.4, Sharp % 3.3 ve daha önce de Apple yüzünden zarar eden Samsung’un değeri % 1.4 oranında düştü.Sonuçta; Samsung’un az satan iPhone X’ler yüzünden zarar ettiğini birkaç hafta önce duymuştuk. Çünkü Apple dördüncü çeyrek sonuçlarında da açıkladığı gibi cihaz iPhone satışlarında geçen yıllara kıyasla düşüş yaşamıştı.
Bu da Güney Koreli Samsung’u kötü etkilemişti. Keza iPhone X’lerde kullanılan OLED ekranların üretimini yapan Samsung, cihazların beklentinin altında satması nedeniyle zarar etmişti.
Ancak görünen o ki Samsung, Apple’ın kendi cihazlarını üretmesiyle birlikte daha önceki zararına göre çok daha büyük bir zarar içerisine girecek.Apple konuyla ilgili bir açıklama yapmamış olmasına rağmen dev şirketin ekran alanında da başarı yakalayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Zaten Apple’ın 2018’de kendi ekranlarını üreteceği yönünde söylentiler aylar önce ortaya atılmıştı.
Çünkü şirket cihazlarının üretimi konusunda başkalarına bağımlı olmak taraftarı değil. Bunun yerine tamamen bağımsız üretim yapmayı hedefliyor ve kendi cihazlarını da üretmesi de bu hedefin en aşikar göstergelerinden!