
ABD borsaları beklentinin hafif üzerinde gelen Temmuz enflasyonu sonrasında yeni rekor seviyeler test etti.
Dow Jones Endüstri Ortalaması dün 35,264.67 puanda kapandıktan sonra bugüne 35,300.89 puan ile başladı. TSİ 16.35’te yüzde 0,35 kazançla ilerlerken 35,414.26 puan yeni zirvesi oldu. S&P 500 Endeksi de dün 4,436.75 puanla kapandıktan sonra bugüne 4,442.18 puanla başladı.
Yazım sırasında artıda ilerleyen gösterge endeksin yeni rekoru 4,449.32 puan oldu.
Nasdaq Kompozit Endeksi diğer göstergeler gibi rekor kıramasa da 14,842.50 puanla 14,896.47 puanlık rekora yaklaştı.
Günün beklenen verisine göre ABD’de yıllık tüketici fiyat endeksi Temmuz’da bir önceki ayın 13 yılın en yüksek seviyesinden değişmeden yüzde 5,4 olarak gerçekleşti.
Yıllık enflasyonun yüksek kalması, koronavirüs krizinin neden olduğu düşük baz etkisini, ekonominin yeniden açılmasını ve devam eden arz kısıtlamalarını yansıttı. Ana yukarı yönlü baskının ise yiyeceklerden geldiği görüldü.
Öte yandan ABD çekirdek TÜFE’si ise beklenenden daha küçük bir artış gösterdi. Bu da FED’in tahvil alım programından erken çekilmesine ilişkin endişeleri hafifletti. Piyasalarda aynı zamanda devasa bir altyapı tasarısının onaylaması memnuniyetle karşılandı.
Guzel haber