
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 400 projeyi içeren ve 100 gün içerisinde hayata geçirilecek olan eylem planını açıklıyor. Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanlığı ve 16 Bakanlığın yapacağı icraatlar tanıtıldı. Söz konusu projeye 46 milyar liralık bütçe ayrıldığı belirtilirken, 400 projenin 48 tanesinin savunma sanayine ait olduğu bildirildi. Erdoğan’ın kamuya yaptığı açıklamalar, saat 16:00 itibarıyla devam ediyor.
100 günde, 46 milyarlık bütçe ile hayata geçirilecek olan 400 projenin, yeni dönemin ateşleyici gücü olacağı söylendi.Eylem planı kapsamında; ulaşım, savunma, enerji, ekonomi, şehircilik, ticaret, eğitim, sağlık, teknoloji, turizm ve tarım olmak üzere hemen hemen her alan yer alıyor. Programda bütçe ve kamu maliyesiyle ilgili atılacak olan adımlar da bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre; 2019 -2023 dönemine ilişkin stratejik plan çalışmalarına başlandı. Kasım ayı sonuna kadar da tamamlanması planlanıyor.
Savunma sanayi projelerine ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin her alanda tehdide, baskıya maruz kaldığı bir dönemde, göbeğimizi kendimizin kesmesine katkı sağlayacağını dile getirdi. Bu projelerin ise lazer silahından uydu ve uydu fırlatma projelerine, helikopter motoru ve muharip savaş uçağı tasarımına kadar her şeyi kapsayacağına dikkat çekildi.
Son zamanlarda sayısı artan cinsel istismar suçlarına, toplumun beklentisi doğrultusunda cezai yaptırımlar uygulanacağını söyleyen Erdoğan, yeni adli yılla birlikte yargıda hedef süre uygulamasına geçileceğini de belirtti. Bu sayede suçlama ve yargılamaların önceden ilan edilecek sürelerde tamamlanmasını hedeflediklerini dile getirdi.
Bu alanda katılımcı sayısının 248 binden 375 bine yükseltildiği, önceliğin ise imalat ve bilişim sektörleri olacağı bildirildi. Kadınlara ve engellilere sunulan imkanların genişletileceği, işverenlere sağlanan teşviklere devam edileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul projesi konusuna da değindi. Çevre düzeni ve imar planlarını onaya sunacaklarını ve projenin iki tarafına, iki butik şehir kurmaya çalıştıklarını söyledi.