Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

PSA, Free2Move’yi Paris’te Başlatırken Toyota ile Yeni Anlaşmalar Yaptı!

PSA, kolay araç kiralama hizmeti Free2Move'nin filosuna elektrikli araçlarını da kattı! Toyota ile olan işbirliğinde de son karar verildi. İşte detaylar...
PSA, Free2Move’yi Paris’te Başlatırken Toyota ile Yeni Anlaşmalar Yaptı!
Yorum

Paris’in heyecanlı ve hareketli sokakları için PSA, Free2Move uygulamasını devreye alıyor. Ancak bu sefer biraz farklı. Fransız şirketlere ait bu hizmet, 12 ülkede, 65.000 araçlık filos uyla 1.5 milyon kişiye kadar ulaşmakta. 2017’de PSA Group, yerel bir lansmanla ABD pazarına dönmüştü.

Paralı olan bu hizmet, insanlara oturduğu yerden otomobil hizmeti veriyor. Yeni jenerasyon Free2Move’de artık elektrikli otomobiller de sunulacak. Bu araçlarda Mitsubishi’nin PSA için tedarik ettiği modeller olacak.

Kullanıcılar yeni araçlarla avantajlı olacaklar.

Psa Elektrik Free2move UygulamaPSA’nın, Toyota’dan sonra iş yaptığı ikinci Japon şirket Mitsubishi, 2010 yılındaki bir anlaşma ile i-MİEV modelini PSA’ya tahsis etmişti. Fransız şirket de elektrikli süper mini araçlarını Peugeot iOn ve Citroen CO olarak isimlendirmişti.

Müşteriler uygulamaya kayıt olduktan sonra bu iki modelle Paris caddelerinde günlük işlerini yapabilecekler. Kiralama ücreti aylık/günlük 11.27 dolar ve geciklemelerde ise dakika/saat başına 36 sent ödeme planı çıkartılmış.

Free2Move özel bir ekiple işbirliği içerisinde olacak. Araçlar elektrikli olduğu için yakıt veya pil dolumlarına ücret ödenmeyecek. Sigorta ve otoparklar, verilen ücretin içerisinde olacak.

Geçtiğimiz hafta PSA ve Toyota’nın mini modellerinin üretimini bitireceğini söylemiştik.

Psa Elektrik Free2move ParisÖnceki raporların doğrulamasını bügün yapan PSA ve Toyota, 2021’den itibaren Avrupa ortak araç üretiminin sona erdiğini duyurdu. Çek Cumhuriyeti Kolin TPCA fabrikasında üretilen Toyota Aygo, Peugeot 108 ve Citroen C1 artık imal edilmeyecek.

Çek fabrikasının tamamı Toyota tarafından alınarak Avrupa üretim merkezlerinden biri haline gelecek. A segment otomobillerinin bitmesi, şirketler arasındaki ortaklığın sona erdiği anlamına gelmiyor. Yeni iş ortaklığında ticari araçlar için bazı imzalar atıldı.

İlginizi Çekebilir :

Opel Model Uretim Sonlandirma
PSA’ye Geçen “Opel – Vauxhall” Köklü Değişimlere Başlıyor!

Belki temelleri Berlingo, Comba ve arazi seçeneği de olacak yeni Rifter‘a dayanan bir Toyota van araç üretilebilir. PSA’dan gelen iki haberi de sizlere vermiş olduk. Paris’te Free2Move uygula filosuna PSA tarafından elektrikli araçlar katılırken, bir yanda da Fransız şirket mini sınıf araçlarının az olan satış adetleri yüzünden üretimleri bitiriyor. Konular hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir?

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu