Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Toyota RAV4 Avcısı 2021 Nissan X-Trail Önceki Neslini Çabuk Unutturacak!

Nissan'ın satış rakamlarıyla başarılı grafikler çizen X-Trail'i yeni nesliyle geliyor. En sağlam olabilecek yeni tasarım yorumu çok güzel gözüküyor.
Toyota RAV4 Avcısı 2021 Nissan X-Trail Önceki Neslini Çabuk Unutturacak!
HABER GİRİŞ

Kuzey Amerika pazarında Rogue ve diğer ülkelerde X-Trail ismiyle satılan Nissan SUV’un son yenilemesi yapılıyor. Casus  görsellerinden kamuflajlı olarak olarak gördüğümüz X-Trail’in şimdi gerçeğine en yakın tasarımı Carscoops tarafından yapılmış. Japon markanın insanların beğeneceği şekilde hazırladığı duruş biçimlerinde en çok aşina olduğumuz V-Motion ön tasarımı yeniden görmekteyiz.

2000 yılından beri üretilen ve 2013 yılından beri 3. nesliyle üretilen aracın 4. jenerasyonu öncekileri tamamıyla unutturacak. İlk olarak dış görünümde daha fazla gençliğe hitap eden çizgiler hakim. Aynı halleri kompakt Juke’de de görmüştük. İşte detaylar;

Slim farlarla beslenen ön kısımda, her detaya önem verilmiş.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Kaputun bile güzel şekillere sahip olduğu X-Trail için üst kısımda konumlu LED aydınlatma görüyoruz. Nissan imzali V-Motion ızgara kalın krom çerçevesiyle yine güzel durmayı başarmış.

Daha dinamik duran X-Trail, RAV4’ün sert duruşuna karşı daha temkinli durmaya çalışmış. Yabancılık çekmediğimiz duruşa resmen büyümüş bir Juke saklanmış.

Nissan, eski neslinde fazlaca eleştiriye maruz kaldığı kokpit kısmına dair hataları en iyi şekilde düzelteceğini söylemişti.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==3. nesil Nissan X-Trail’de marka en çok kabin parçalarında kullanılan malzeme yapılarının kötü olması, sert plastiklerin kötü görünümleri, estetik ve dokunsal özelliklerinin vasat olduğu şekilde eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

GCM Yatırım Banner

Nissan, yakın kaynağına yeni jenerasyonda bunların hepsinin düzeltildiği söylenmiş. 7 koltuklu tamamen yeni kokpitin korsan görüntülerine baktığımızda bile kalitenin artırıldığını görebiliyoruz.

Değişimde ilk göze çarpanlardan birisi yerleştirilen tablet tipi bilgi-eğlence ekranı. Bağlantı yazılımları ile ilgili bir şey denilmese bile Wi-Fi ve akıllı telefon entegrasyonu içeren gösterge ekranı, panelde yüksekte konumlandırılmış.

Kamera, harita ve menülere hızlı ulaşım için aşağı kısımda kullanışlı bir buton koyulmuş. Kalite seviyesini yükseltmedeki birinci adımlardan birisi olan gösterge paneli, tamamen dijital şekilde.

Güvenlik standartlarında geliştirilmiş ProPilot sürücü destek sistemi olması bekleniyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Gittikçe standartlaşan sürüsü destek sistemlerinde Nissan’ın kendi geliştirdiği ProPilot‘ta yaya-bisiklet algılama, şeritte tutma, arka çapraz trafik uyarıcısı, trafik işaretlerini tanıma ve yanlış sollamalara engel olacak kör nokta teknolojisi bulunmakta.

Nissan X-Trail’in dış, kokpit ve şekilleri bakımından bazı şeyler belli olsa da motor tarafında neler yapılacak kesin bir bilgiye kimse sahip değil. Söylentiler arasında 2.0L turbo besmeli motorla birlikte, hibrit sistemin buluşturulacağı 2.5L atmosferik ünitenin olabileceği konuşuluyor.

Hibrite verilecek biraz daha büyük piller sayesinde menzilin 70 km olması bekleniyor. Renault-Nissan-Mitsubishi arasındaki ilişkiden dolayı X-Trail, Mitsubishi’nin yenilenen Outlander SUV‘u ile aynı platformu paylaşacak.

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Nissan Ariya Concept “Yeni Bir Çağın Şafağı” Olarak Gösterildi!

Nissan’ın X-Tral/Rogue’si dünya çağında iyi satış rakamlarını yakalamış ve ülkemizde de ilgi gören bir SUV modeldir. En sağlam rakipleri arasında Toyota RAV4, Ford Escape, Honda CR-V, Chevrolet Equinox, Subaru Forester, Jeep Chrokee, Mazda CX-5 gösterilebilir.

2021 model olarak çıkışı yapılacak aracın lansman tarihine ilişkin verilmiş bir zaman yok. Yine bizim tahminlerimize göre X-Trail’in yeni kasası 2020 yılının son çeyreğinde üretimi yapılıp satışlarına başlanabilir.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın