Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

2021 Peugeot Expert Elektrikli Van Olarak Geliyor!

Peugeot uzun süredir ürettiği Expert/Jumper Van aracına elektrik gücü veriyor.
2021 Peugeot Expert Elektrikli Van Olarak Geliyor!
HABER GİRİŞ

Peugeot’un van modeli Expert için elektrik çalışması duyuruldu. Jumpy olarak da tanınan aracı Citroen de Dispatch olarak kullandı. 1994 yılından beri üretimde tutulan ticari aracın mimarisini Toyota’nın ProAce Van’ı da kullanıyor. Jumpy, beden yapısını birçok marka modeline kullanması için verdiği gibi, PSA’nın son üyesi Opel’in Vivaro/Vauxhall ile birlikte üretimine devam edilecek.

EMP2 mimarisine dayanan üretiminde anlayacağımız üzere Toyota dahil olmak üzere PSA ürünlerinin de imalatı gerçekleşecek. 3. nesliyle çıkan Jumpy’nin artık sıfır emisyonlu bir varyantı var. Hafif ticari araçlarda elektrik konusunun üzerine fazlasıyla düşen PSA, lider olmak için geçen her zamanda yeni işleyişinden ayrıntılar sunuyor. Detaylar aşağıda;

Jumpy’nin elektrikli versiyon özellikleri Opel Vivaro ile aynı olacak.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==2016 yılında çıkan 3. neslinin makyajlı haliyle gelecek e-Expert, güzel görünüm ve yeni aktarımıyla göz dolduracak. Sol ön panele eklenen şarj bağlantı noktası dışında, yeni e-Expert, ICE destekli sürümleriyle aynı görünüyor. EV güç aktarma organları için bazı ekstra fonksiyonlar ve olasılıkla bazı trim güncellemeleri alabilecek bilgi-eğlence ekranından başka, büyük değişiklikler beklenmiyor.

Peugeot aracından oldukça umutlu. e-Expert’in LCV ürün grubunu güçlendirecek ve bölüm satışlarını hızlandırabilecek bir model olarak bakılıyor. 2016 yılındaki tanıtımının ardından dünya genelinde 170.000’den fazla LCV (Light commercial vehicle) hafif ticari satışı gerçekleşmiş.

Ticari kategoride e-Expert WLTP döngüsünde yeterli menzili sağlıyor. Verilen teknik verilerde elektrikli van aracın 200 km kadar bir menzile sahip olması bekleniyor. 200 km’yi 50 kWh’lık pil paketiyle yapıyor.

GCM Yatırım Banner

Daha büyük batarya seçeneği olacak 75 kWh ile de 299 km gidiş menzili alınabilecek. Şehiriçi kolay taşımacılık anlamında çok mantıklı. Uzun yol içinse, şarj istasyonlarının daha fazla çoğalması durumunda menzil rakamlarının sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyoruz.

Peugeot’un elektrikli araç vitrinine e-Expert’in katılmasıyla e-208, e-Boxer ve e-2008 modelleriyle birlikte 4 farklı EV araçla piyasada yerini alacak. Fiyatlandırma şu anda belli değil.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın