Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

610 Beygirlik Amiral SUV: “Mercedes-AMG GLS 63”

Mercedes'in en üst kulvara koyduğu GLS'nin AMG 63'ü yeni haliyle LA Auto Show'a geldi. İşler bu sefer daha fena hal almış.
610 Beygirlik Amiral SUV: “Mercedes-AMG GLS 63”
HABER GİRİŞ

2019 LA Auto Show‘da üretime hazır bir hız SUV’u görüldü. Aslında o lüks yaşamı temsil etse de sistem onu süratli olmaya itti. Onun adı GLS 63 AMG! Eğer ki bunun altındaki versiyonların hızlarından memnun değilseniz, biçilmiş kaftana bakıyorsunuz. Ayrıca spor arabaların kompakt yapılarında ibreyle dans etmek istemeyenler de bu araca yönelebilir.

Mercedes isminin yanına gelen “AMG” takısı sonrasında mutlaka orada bir korkulacak, rekabetçi güç vardır. 4Matic sisteminin GLS 63 ile resmen sınandığı bir yarış! Dört çeker sisteminin yanına o müthiş güçleri karşılayan ve dağıtan şanzımanı da unutmamak gerekir. İşte karşısında GLS 63 AMG!

Kocaman SUV’un bu ağır görüntüsü altında akla zarar şeyler yatıyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Mercedes’in V10-V12 silindirli motorları bırakması ardından (emisyon durumları) performans araçlarında 4.0L’ye geçiş yapıldı. Silindirler V tipi 8 adete düşürülmüş olsa da büyük çift turbo bu zamana kadarki en iyi performansı sunabildi.

603 beygir güç küçümsenemez ve 4.2 saniye kalkışın devamında GLS 63 280 km/h’ye (AMG Drive Packet) kadar sürüşünüze izin veriyor. Hafif bir hibrit desteği ile beslenen Alman SUV, 22 beygirlik, alt devirlerde şahlanmasını sağlayan EQ Boost‘a sahip. Toplamdaki 850 nm tork ise koltukla çok fazla bütünleşmenizi sağlayacaktır.

Önemli özelliklerde değişken 4Matic sistemi bulunuyor ve buna aktarımlar 9 ileri otomatik şanzımanla yapılıyor. AMG, yol ve sürüş konforu için geliştirdiği Active Ride Control havalı süspansiyonlar da sisteme dahil edilmiş.

GCM Yatırım Banner

Kısaca sürücüler 0:100 ila 50:50 arasında tam değişken tork dağılımı ve bir AMG elektronik arka aks kilitleme diferansiyeliyle yüksek performanslı AMG 4MATIC + dört tekerlekten çekiş sisteminden de faydalanacaktır.

Bu amiral GLS 63 modeli elbette AMG’nin hıza duyarlı spor hidrolik direksiyon sisteminin yanı sıra yüksek performanslı frenleri de mevcut. Bu bir SUV olduğundan, mevcut altı sürüş modu da Comfort, Sport, Sport + ve Individual ayarlarına gitmek için Trail & Sand ayarlarını içerir.

Mercedes, GLS 63’ü tamamen AMG uyarlamalı bir tasarımla ele almış.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Dış kısma parlak kromlu dikey panjurlu AMG tarzı ızgara başlanmış. Multibeam LED farlar standart. Entegre parlak siyah jetwing, ön ayırıcı, sportif yan hava girişleri, araç renginde yan etekler, dış ayna yuvaları, parlak krom pencere çevreleri, AMG arka önlüğü, dikdörtgen egzoz boruları ile yeni tasarlanmış bir AMG egzoz sistemi ayırt edici kısımlardan.

21 inç 10 kollu alaşım jantlar için müşteriler 23 inç çapa sahip tekerlek çeşitini tercih edebilir. Dış oynamalarda biraz daha farklı olmak isteyenlere AMG Night paketi seçilerek siyah krom boruları, mat siyah AMG jantlar ve pencere çevrelerinde karartılmış malzemelerde almak gece paketi ile mümkün kılınmış.

Hiç bir zaman kokpiti kötü olmayan bir marka varsa o da Mercedes’tir.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Araca en ufak yapılan vurguları alabiliyorsunuz. Normalde bu düzen tüm Mercedes’lerde olsa da AMG ve de onun en üstünü temsil eden araçlarda bir takım şeylerin boyutu fazlasıyla değiştiriliyor. Bir kere yeni nesil direksiyon simidinin hayran olunacak bir tasarıma sahip olduğunu söyleyelim. Üç kollu, bolca fonksiyonu bulunan, vites değiştirmeye olanak sağlayan AMG logolu hali muazzam.

AMG spor pedallar, AMG yazısı ile aydınlatılmış kapı eşiği panelleri, AMG siyah paspaslar, dört ekran stiline sahip AMG gösterge paneli (Modern Classic, Sport, Discreet ve Supersport) yer alıyor. Ayrıca AMG kabartma rozetli koltukları unutmayalım.

En üst versiyonda olan MBUX eğlence sistemi, kolay kullanım ve aracın ayarlanabilecek noktalarına kolay erişim için yerleştirilmiş. Yeni GLS 63 4Matic, aynı zamanda rota tabanlı çeşitli sürüş desteklerinin yanında Aktif Mesafe Yardımı Distronic ve Aktif Sürüş Desteği Distronic gibi çeşitli sürüş destek sistemlerine sahip.

Mercedes-AMG patronu Tobias Moers, “Yeni GLS 63 ile çok yönlülük, zahmetsiz üstünlük ve genişlik söz konusu olduğunda ödün vermek istemeyen müşterilere bir araç sunuyoruz. EQ Boost marş alternatörü ve 48 volt elektrik sistemi ile birlikte güç aktarma sisteminin verimliliğini daha da arttırdık, bu nedenle GLS 63’ümüzü uzun mesafeler için ideal bir yol arkadaşı olarak, S-Class ile aynı arazide ve yedi kişiye kadar alan şekilde imal ettik.” dedi.

Şekliyle donanımlarıyla ve özellikle motoruyla ihtiyacınız olan ve çok istediğiniz tüm araç karakterlerine sahip AMG GLS 63, yeni yüzü ve özellikleriyle yine kendisine hayran bırakıyor.

Mercedes’i şu konudan tebrik etmek istiyoruz; tasarımda zarifliği ve vazgeçilmezliğini her zaman ön planda tutan Alman tasarımcıları, nasıl yapılıyorlar sa aynı bakış içerisinden sert ve agresifliği de çıkartıyor. O yüzden işte Mercedes bir yerde sanat markası!

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.