Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Cadillac Escalade, Mercedes’in AMG’li SUV’larına Savaş Açıyor!

Cadillac, lüks asfalt SUV'u Escalade'yi rakiplerinin performans 4x4'leri gibi hareket etmesini sağlayacak çalışmalara başlıyor!
Cadillac Escalade, Mercedes’in AMG’li SUV’larına Savaş Açıyor!
HABER GİRİŞ

Escalade’yi tanımlarken; en iyi SUV’lardan biri, çok lüks, sağlam karakterli, harika tasarımlı. Hepsi bu araç için uyan kelimeler. İnsanı kendine çeken tasarım güzelliği, yaşam alanında verdiği üst düzey konfor ve sağladığı güçlerle Escalade, Big SUV klasmanında koşuyu önde bitirenlerden. Hal böyle olsa da Escalade’nin de yarışamadığı bazı sınıf ve modelleri var. Onların hepsi de performans odaklı.

Mercedes arkasına aldığı AMG desteğiyle görünümü hantal GLS’den çok süratli giden versiyon çıkartabiliyor. BMW tarafına geçtiğimizde ise M Birim, SUV’lara çok fazla güç yükleyebiliyor. Tam olarak Cadillac da 2020 Escalade için daha beygirli bir motor geliştirmesi içerisine giriyor.

Muscle Cars and Trucks‘ın yer verdiği habere göre Escalade’nin yüksek performans varyantına çalışılıyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==GM’den gelecek bazı kaynaklarla Cadillac’ın istediği oranda Escalade’nin güçlendirileceği konuşuluyor. Infiniti QX80 ve Lincoln Navigator‘e karşı verilen mücadele iyi olsa da Ranger Rover Supercharged yanında Escalade’ye Camaro ZL1 veya C7 Corvette Z06‘nın supercharged motorların gelmesi bekleniyor.

Güncel Cadillac SUV’da 6.2L motor kullanılıyor.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==Escalade’nin güç merkezi V8 silindir düzeninde 420 ps güç üretiyor. 3.6 ton çekme kapasitesine sahip aracın kalkış süresi 5.6 saniye. Bakıldığında fena olmayan bir rakam ancak yine de rakiplerine yetişmesine yetmiyor.

Amerikalı şirketin Escalade üzerindeki 2020 planlarında Camaro ZL1 ve C7 Corvette Z06’nın kullandığı superşarjlı 6.2L LT4 V8, 650 ps’lik haliyle SUV’a geçirilecek. 230 beygirlik yükseltme hafife alınacak bir rakam değil. Eminiz ki kalkış süresinde 1.5 saniye kadar düşüş sağlanabilir.

GCM Yatırım Banner

İlginizi Çekebilir :

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Cadillac Yeni V Birim Performans Araçlarını Manuel Vitesle Eşleştirecek!

Amerikalıların çok sevdiği hacimli motor uygulamalarında, Hellcat destekli Jeep Grand Cherokee‘nin çılgın gidişlerini görmüştük. Cadillac’ın Mercedes-AMG ve BMW-M ortamına girmesini sağlayacak spor model motorları, müşterileri cezbedecektir.

Daha çok temiz asfalt SUV’u olarak görülen Escalade’nin belki sonraki hedefi Toyota Land Cruiser’ın arazide yaptıklarını yapabilmek olur. BMW bile amiral X7’nin aynı Land Cruiser gibi sağlam ve yetenekli olabilmesi için Toyota’dan platform istemesi gündeme gelmişti. Sonuç olarak 2020 Escalade’yi gelecek sene çok hızlı göreceğiz!

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın