Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

MÜSİAD, Türkiye’nin Farklı Bölgelerle Ticari Ağlarını Kuvvetlendirmek için Çabalıyor!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), bu sıralar pek çok ülkeye düzenlediği iş seyahatleri, konferanslar ve zirvelerle ticaret atakları yapmaya devam ediyor.
MÜSİAD, Türkiye’nin Farklı Bölgelerle Ticari Ağlarını Kuvvetlendirmek için Çabalıyor!
Yorum

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye’nin ticarette dünya genelinde etkin bir rol oynaması, üretim ve ihracat faaliyetlerini geliştirerek artırması ve ülkemizin hem bölgesel hem de küresel anlamdaki ticari faaliyetlerini verimli bir şekilde gerçekleştirmesi için özellikle son günlerde yurt dışında yöneldiği ticari ataklarla adından söz ettirmeye başladı.

Bu sıralar Özbekistan, Bosna Hersek ve Hindistan’a yönelen MÜSİAD; organize ettiği iş gezileri, zirveler ve konferanslarla dünyanın farklı bölgeleri ile Türkiye arasında bir ticari köprü kurmada etkin rol oynuyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Hindistan’a iş gezisi planlayan dernek, burada düzenleyeceği iş gezisi kapsamında ülkenin Türkiye ile olan ticari ilişkilerini geliştirerek ilerletmeyi amaçladığını açıklamış, bunun dışında yatırım ve iş birliği gibi önemli konulara odaklanmıştı.

MÜSİAD tarafından yapılan açıklama Türkiye’nin gelişimde söz hakkına sahip, global anlamda etkin rol oynayan bir ülke olması adına çabalanacağını ve bu yöndeki faaliyetlerin devam edeceğini belirtti.

Faaliyetler Devam EdecekTürkiye’nin askeri ve siyasi alanda oldukça başarılı olan bir ülke olarak, bu üstünlüğünü ticari faaliyetlerine de taşımasının mümkün olduğunu açıklayan MÜSİAD; Özbekistan, Hindistan ve Bosna Hersek’e düzenlediği farklı etkinliklerle ticari ağların kuvvetlendirilmesi konusunda önemli bir role sahip görünüyor.

MÜSİAD, yurt içinin yanı sıra yurt dışında da iş dünyasının önde gelen yabancı ve Türk insanlarını bir araya getiriyor ve ticaret diplomasisi anlayışını benimsiyor. Ayroca pek çok Türk iş insanına yurt dışına yatırım yapma avantajını sunuyor.

Belirlediği amaçlar doğrultusunda ilk olarak 23-28 Eylül tarihleri arasında Özbekistan’ bir iş seyahati programı gerçekleştiren dernek; ülkede yaptığı ikili iş görüşmeleri, Özbekistan’ın en önemli siyasi ve sivil toplum örgütlerine düzenlediği ziyaretler ve forumlarla büyük bir hamlenin temellerini atmış oldu. Böylelikle Orta Asya ülkelerinin en önemlilerinden Özbekistan ile Türkiye arasında önemli ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesine zemin hazırladı.

MÜSİAD, Özbekistan’daki bu etkinliğinin ardından yurt dışındaki diğer faaliyetlerine hız kesmeden devam etme kararı aldı.

Özbekistan'daki Etkinliğin Ardından Faaliyetler SürecekBosna Hersek’te Uluslararası İş Forumu düzenleme kararı alan MÜSİAD, bununla eş zamanlı olarak Hindistan’a da bir iş gezisi düzenleme kararı aldı. Söz konusu bu gezi bugün başlayacak ve 18 Ekim’de sona erecek. Ayrıca bu gezi, Türk Hava Yolları (THY), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Confederation of Indian Industry (Hint Endüstri Konfederasyonu) ortaklığında gerçekleştirilecek.

MÜSİAD’ın bunun yanında Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da 23. International Business Forum (IBF) adlı bir etkinlik düzenleyeceği öğrenildi. Söz konusu bu program 16-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve ülkenin gıda, tarım, hayvancılık, turizm, inşaat, sağlık, metal, mobilya ve orman ürünleri gibi çeşitli sektörlerdeki sahip olduğu avantajları gözler önüne serecek.

IBF etkinliğine dünya çapında 1000’i aşkın iş insanı katılım gösterecek. Ayrıca burada B2B görüşmeler yapılarak Türk ve yabancı iş insanlarının iş birliği yapmalarını kolaylaştıracak bir ortam sağlanacak.

Çok Sayıda İş İnsanı Katılım GösterecekKonuyla ilgili görüş bildiren MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, derneğinin yurt dışındaki ticari faaliyetlerine oldukça gönüllü ve istikrarlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Ardından Özbekistan’ın Orta Asya’nın merkezinde olduğunu ve kilit konumda bulunan bir ülke olarak nitelendirildiğini anımsattı.

Özbekistan’la Türkiye arasında hayata geçirilecek iş birliği planlarının ülkemizin Orta Asya’ya ilişkin ticari politikalarında büyük bir rol oynayacağını belirtti. Düzenledikleri iş gezilerinde özelikle en fazla stratejik öneme sahip ülkeleri seçtiklerini açıklayan Kaan, Hindistan’ı da bu kategoriye koyduğunu açıkladı.

Son yıllarda hızla büyüyen Hindistan ekonomisinin pek çok yatırımcının dikkatini çektiğini söyleyen Kaan, ülkenin gelecek dönemlerde daha da çok söz sahibi elde edeceğini, bu sebeple de Türkiye’nin o ülkede etkin ve aktif bir rol oynaması gerektiğini belirtti.

Ardından sözü Bosna Hersek’e getiren Kaan, bu ülkeyi Avrupa Birliği’ne açılan bir kapı olarak nitelendirirken, Türk yatırımcılar açısından önemli fırsatları elinde tuttuğuna vurgu yaptı.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu