Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Migros İşçilerinin Şikayetleriyle İlgili Soruşturma Başlatıldı

Migros işçileri zam talebi ve işten çıkarılan arkadaşları için eylemlerini sürdürürken, Bakan Bilgin’den destekleyici nitelikte açıklama geldi.
Migros İşçilerinin Şikayetleriyle İlgili Soruşturma Başlatıldı
Son Güncelleme: 
Yorum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Migros çalışanlarının şikayetlerine yönelik açıklamada bulundu.

Söz konusu şikayetler ile ilgili olarak soruşturma başlattıklarını söyleyen Bilgin, “Hiç bir işçimizin, emekçimizin mağdur edilmesine göz yummayacağız. “ dedi.

Migros Esenyurt Deposu’nda çalışan DGD-SEN (Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası) üyesi işçiler, bu ay başında yüzde 8 zamma karşı eylem başlatmıştı.

Bunun ardından işçilerin bazıları göz altına alınıp, 9 Şubat’ta ise 250 tanesi işten çıkarılmıştı. Günlerce süren eylemler, Migros’un bağlı olduğu Anadolu Grubu’nun yönetim başkanı Tuncay Özilhan’ın evinin önünde devam etti.

İşçiler talepleri karşılanıp, kovulan arkadaşlarının tekrardan işe alınana kadar eylemlerine devam edeceğini açıklarken, Çalışma Bakanlığı’ndan bugün gelen açıklama yüreklere bir nebze olsun su serpti.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu