Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Uluslararası Araştırmalar TÜİK’i Yalanladı: En Mutsuz Ülke Türkiye

TÜİK, son araştırmasında nüfusun yarısından fazlasının mutlu olduğunu ilan etse de dünya standartlarında Türkiye sınıfta kaldı. En mutsuz ülke Türkiye oldu.
Uluslararası Araştırmalar TÜİK’i Yalanladı: En Mutsuz Ülke Türkiye
HABER GİRİŞ

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) geçen hafta paylaştığı yaşam memnuniyeti araştırmasındaki sonuçlar tartışmalı bir başka resmi veri olmuş, TÜİK’e göre Türkiye nüfusunun yüzde 52,7’sinin mutlu olduğu sonucu ortaya çıkmıştı. Ancak uluslararası standartlarda sonuç aksi yönde oldu.

Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi Eurostat verilerine göre Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında yaşam memnuniyetinin en düşük olduğu ülke olarak kayıtlara geçti.

Toplamda 33 ülkenin yer aldığı araştırmada, 10 üzerinden verilen değerlendirmelerde 5,6 puan ile Türkiye ve Bulgaristan yaşam memnuniyeti en az olan ülkeler oldu.

Yaşam memnuniyeti en yüksek ülke ise 8 puanla İsviçre olarak kayıtlara geçti. Avrupa kıtasında yer alan ülkeyi 7,9 puan ile Avusturya ve 7,7 puan ile Finlandiya, Romanya ve Polonya takip etti.

En Mutsuz Kesim Üniversite Mezunları

Araştırmada dikkat çeken bir diğer sonuçta ise Türkiye’deki mutsuz kesimi üniversite mezunları oluşturdu. Üniversite mezunları 2015 yılına kadar daha alt eğitim grubundaki kişilere kıyasla mutlu iken artık daha karamsar hale büründü.

GCM Yatırım Banner

Gelinen noktada mutluluk oranının en düşük olduğu grup olarak kayıtlara üniversite mezunları geçti. Yüksek öğretim mezunlarının mutluluk oranındaki düşüşün, gelir kaybıyla orantılı olduğu göründü.

Euronews tarafında TÜİK verileri baz alınarak yapılan analizde, yüksek eğitimlilerin daha az maaş aldığı ve üniversite mezunları ile ilköğretim mezunlarının kazancı arasındaki makasın kapandığı görülmüştü.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın