Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından 4 Nisan’da onay verilen Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. (RGYAS) halka arzının sonuçları bugün açıklandı. Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan bildiriye göre RGYAS şirket paylarının halka arzına dair detaylar ortaya çıktı.
Toplamda 2 milyon 454 bin 93 bireysel yatırımcı, RGYAS halka arzına ilgi gösterdi. Halka arzda söz konusu başvuru toplam 11 milyar 699 milyon 949 bin 15 lira tutarında ve 86 milyon 666 bin 289 adet paya karşılık geldi.
Bu ilgi kapsamında yapılan hesaplama sonucunda, her bireysel yatırımcının kişi başı yaklaşık olarak 10-11 lot hisse alabileceği tahmin ediliyor.
Bu hesaplamada bir hata payı bulunabilirken, dağıtılan hisse adedinin bu rakamın üzerinde olabileceği tahmin ediliyor.
17-19 Nisan 2024 tarihleri arasında talep toplama sürecini tamamlayan Rönesans GYO halka arzında pay başı fiyatı ise 135 lira olarak belirlenmişti.
Halka arz edilen 33 milyon 357 bin 450 adet payın tamamı satılırken, halka arz boyutu 4 milyar 503 milyon 255 bin 750 lira ve halka açıklık oranı yüzde 10,08 olarak gerçekleşti.
Halka arza yurt içi bireysel yatırımcılar tarafından talep edilen payların 1,41 katı ve yurt içi kurumsal yatırımcılar tarafından talep edilen payların 7,35 katı talep toplandı. Böylece halka arz için planlanan tahsisatın toplamda 2,60 katı talep toplandı.
RGYAS halka arzında toplamda 2 milyon 454 bin 271 yatırımcıya hisse dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtılan hisselerin yüzde 80’ine denk gelen 26 milyon 685 bin 960 adet pay bireysel yatırımcılara, yüzde 20’sine denk gelen 6 milyon 671 bin 490 adet pay ise kurumsal yatırımcılara ayrıldı.
Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. halka arzında, tek bir gerçek ya da tüzel kişinin yüzde 5’ten fazla paya sahip olmadığı belirtildi.