
Kazakistan’da faaliyet gösteren kripto madencileri, hükümetin endüstriye yönelik kısıtlamaları nedeniyle ABD ve Rusya’nın işlerini büyütmesini istiyor.
CMG Cryptocurrency Mining Group ve Maverick Group’un kurucu ortağı Denis Rusinovich, Kazakistan’daki tüm pazarın, mevcut kapasite açısından çok hızlı bir şekilde durulduğunu ve operasyonlarını genişletmek için Rusya’yı izlediklerini söyledi.
Çin’denen gelen madenciler, Kazakistan’ın yedek enerji kapasitesini emdiğinden, hükümet ciddi elektrik kesintileriyle uğraşıyor. Hükümet, Ekim ayında ülke çapında toplam 100 megavatlık (MW) yeni madenlerin geliştirilmesi için bir sınır önerdi ve Kazakistan’daki kripto madenciliği büyüme potansiyeli için bir üst sınır belirledi.
Bu kısıtlayıcı politika, şirketlerin yeni arayışlara yönelmesine neden oluyor. Xive’den Didar Bekbau, şirketin gelecek yıl ABD’yi ziyaret ederek orada maden geliştirmeyi planladığını söyledi.
Madencilik platformu BitFuFu, Kazakistan’daki makinelerini kapattı ve ABD’De yeni tesis kurulumları gerçekleştiriyor. Bekbau, bazı ABD eyaletlerindeki düzenleyici ortamın elverişli olduğunu düşündüğünü ve Kazak makamlarından gördükleri muameleye tabi tutulmalarının pek mümkün olmadığını düşündüğünü söyledi.
Kazakistan’ın ulusal şebeke operatörü KEGOC, Eylül ayında madenlere elektrik dağıtımına başladı. Kurum şehirlerin yeterli elektriğe sahip olabilmesi için en yoğun talep saatlerinde kripto madenlerinin gücünü kısıtlama yoluna gitmişti.