
Yapılan açıklamaya göre Erdoğan’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile yaptığı görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi ve son gelişmeler ele alındı.
Aynı zamanda Cumhurbaşkanı görüşmede Zelenski’ye Rusya’nın saldırısında hayatını kaybeden Ukrayna vatandaşları için başsağlığı dilerken yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu.
Daha fazla can kaybının yaşanmamasını ve Ukrayna’nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.
Erdoğan’ın görüşme yaptığı liderlerden bir diğeri Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev oldu.
Bu hafta Rusya ile imzaladığı müttefiklik anlaşmasıyla gündeme gelen Aliyev ile görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğum gününü de tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Hocalı Katliamı’nın 30’uncu yıl dönümü nedeniyle şehitleri rahmetle andığı ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerini ilettiği bildirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov ile de görüşme yaptı. Aynı şekilde görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile de görüşme yapılırken ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı aktarıldı.