Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Coronavirüs Kısıtlamaları Japon Renown’u İflas Ettirdi

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında mağazaların haftalarca kapalı kalması, Japon hazır giyim üreticisi Renown'un 13,9 milyar yen borçla iflas etmesine sebep oldu.
Coronavirüs Kısıtlamaları Japon Renown’u İflas Ettirdi
Son Güncelleme: 
Yorum

Çoğunlukla tekstil ürünleri imalatı yapan, Japonya merkezli Renown Inc. de coronavirüs salgınından nasibini aldı. Kadın-erkek giyim, konfeksiyon, tekstil ürünleri imalatı, lojistik ve depolama olmak üzere hem yurt içi hem yurt dışı faaliyet gösteren şirket, bunun yanında sigorta acenteliği işinde de yer alıyor.

Zaten son zamanlarda geliri düşen yüzyıllık Renown, Covid-19 salgınında mağazaların bir aydan fazla zamandır kapanması nedeniyle mali açıdan daha da zor günler geçiriyor. Cuma günü yapılan açıklamada, 13,9 milyar yen (130 milyon dolar) borçla iflas başvurusu yaptı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, salgın nedeniyle Mart ayından bu yana satışların önemli ölçüde azaldığı belirtildi.
Renown Finansal Sonuçları
Kaynak: Nikkei Asian Review

Şirketin son bir yıl içinde gelirlerinde %25’e yakın düşüş oldu. Buna bir de koronavirüs salgını eklenince, karlılık oranı düşen şirket iflasını ilan etti. Arnold Palmer, Hiroko Koshino ve D’Urban gibi markalar eşliğinde kadın ve erkek giyim ürünleri satan şirketin, borç seviyesi 13 milyar dolara dayandı.

2020 yılının başında Renown’un 5 milyar yen borçlanmaya gittiği biliniyor. Japonya hükümeti Nisan ayında 1,1 trilyon dolarlık teşvik paketini devreye soktu. Her vatandaş için 100 bin yenlik ödeme planı hazırlanan ülkede, küçük ve orta büyüklükteki işletmelere de salgın süresince ayakta kalabilmesi için finansman desteği sağlandı.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe Perşembe günü, 47 kentin 39’unda olağanüstü hal uygulamasının gevşetildiğini duyurdu.
Japonya Aktif Vakalar
Kaynak: Worldometer

Fakat başkent Tokyo’da ve Osaka’da yeni vakalar bitinceye kadar kısıtlamalar devam edecek. Güncel verilerle göre Japonya’da 16 bin 120 aktif vaka bulunuyor. 697 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, şu ana kadar 9 bin 868 kişi sağlığına kavuştu.

Virüsün yayılmasını engellerken bir taraftan da günlük yaşama geri dönüleceğini söyleyen Abe, hükümetin gerekirse daha fazla finansman desteği sağlamak için adım atacağını sözlerine ekledi.

Araştırma şirketi Tokyo Shoko Research’e göre, Şubat ayının başından bu yana 140’tan fazla Japon şirketi iflas etti.  Olağanüstü hal ilan edilmesi ve kısıtlamaların uzun sürmesiyle şirketler beklemediği düzeyde sarsıldı. Ayrıca birçok kesim hükümetin desteğinin hızlı bir şekilde gelmediğini ve yetersiz olduğunu düşünüyor.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu