Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Çinli Turist Sayısı %60 Azalırken, TÜROB Önlem Almaya Başladı

Koronavirüs nedeniyle Çin’den gelen turist sayısında düşüş oldu. TÜROB Başkanı daha şimdiden %60 oranında azalan turist sayısını artırmak amacıyla yoğun bir çalışma yaptıklarını söyledi.
Çinli Turist Sayısı %60 Azalırken, TÜROB Önlem Almaya Başladı
Son Güncelleme: 
Yorum

Aralık ayının ortasında Çin’in Wuhan kentinde başlayan koronavirüs salgını hızla yayılırken, tüm dünya alarma geçmiş durumda. Dünya Sağlık Örgütü son yaptığı açıklamada şu an gelinen seviyenin buz dağının görünen kısmı olduğunu ve salgının Çin’in çok daha ötesine gidebileceğini belirtti.

Ülkede dünya devi birçok firma fabrikalarını kapattı veya çalışanlarına evden çalışma talimatı verdi. Çin’de yaşanan salgın dünya ekonomisi için de bir tehdit anlamına geliyor. Ülkede üretimin aksaması mobilya, çelik, tekstil, meyve, sebze gibi alanlarda Türk firmaları için bir avantaj olabilir.

Sektör temsilcileri özellikle Avrupa’nın Çin’den açılan boşluğu doldurmak için Türkiye pazarlarına yönelebileceğini belirtiyor. Öte yandan virüsün sağladığı avantajların yanında getireceği olumsuzluklar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Türkiye’nin ağırladığı Çinli turist sayısında daha şimdiden %60 kadar düşüş olduğu ve önümüzdeki günlerde bu oranın daha genişleyeceği öngörüldü.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, yeni pazar arayışına girdiklerini söyledi.

https://paratic.com/ibm-iletisim-uygulamasi-slack-kullanilacak/TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Çin’den dünyaya seyahat eden 200 milyon turistin 450 bin tanesinin Türkiye’ye geldiğini söyledi. Bunların yaklaşık 350 bininin İstanbul veya Kapadokya’da konakladığını hatırlattı. Ancak salgın nedeniyle daha şimdiden turizm alanında %60’lık kayıp yaşadıklarını ve bu durumun dünyadaki turizm hareketlerini de olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Türkiye’nin Çin pazarından en düşük payı alan ülkeler arasında yer aldığını, bu nedenle de etkilenme oranının daha düşük olacağını belirtti. Fakat salgının devam etmesi durumunda yaşanacak kaybın çok daha büyük olacağını söyleyen Eresin, bu doğrultuda Türk Hava Yolları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile birlikte yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini söyledi.

Yeni pazarlar yaratmak ve farklı ülkelerden turist çekmek amacıyla workshoplara başladıklarını ifade etti. Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Yakup Dinler ise bölgeye yeni turistler çekmek için Güney Amerika (Kolombiya – Meksika) turuna çıktıklarını belirtti.

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Alper Kanca da kısa vadede olmasa bile uzun vadede otomotiv sektörü üreticilerinin salgından olumsuz etkileneceğini söyledi.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu