Çağımız araçlarının değişen yakıt sistemine göre otomotivciler ve bağlantılı şirketler de çalışma şekillerini değiştiriyor. Enerji kaynaklı firmalar da elektrikli araçlara yönelmeye başladılar. Britanyalı British Petroleum (BP)de tamamı elektrik gücüne bağlı otomobiller üzerinde çalışmaya başladı. Nasıl ki bilişim şirketleri otonom sürüş özellikli araçlar üzerinde çalışıyor, BP gibi çok uluslu petrol üreticileri de EV’nin kalbi olan pil gelişimlerine büyük adımlar atıyorlar.
İngiliz şirket şu anda ultra hızlı şarj olanağı sağlayan pil teknolojisine ağırlık veriyor. Bunu da Tel Aviv merkezli StoreDot‘a yaptığı 20 milyon dolarlık yatırımdan anlıyoruz.
BP Cihaz Performanslarında Bir Numara Olan Şirketle Anlaştı
StoreDot’tan kısaca bahsedecek olursak; piller, ekranlar, sensörler ve dijital cihazlarda performansların en verimli olması için çalışan bir şirkettir. Ve bunu da kendi laboratuvarlarında, kendi bilim insalarıyla gerçekleştirmektedir.
Orta noktada BP ile birleşen StoreDot, 20 milyon dolarlık yatırımla “flaş pilleri” araçlarımızda görebileceğimizi iddia ediyor. İnanması güç olsa da teknolojik şartlara bakıldığında da imkansız gelmiyor!
StoreDot’un Yeni Pilleri 5 Dakikada Dolu Hale Gelebilecek
Süre olarak normal bir aracın benzin deposunun dolum zamanıyla aynı olacağı söyleniyor. Bataryalarda, nanomateryallerin yanı sıra organik ve inorganik bileşenler kullanılıyor olmasından dolayı, verilen dolum sürelerinin mümkün olduğu söylendi.
Bu konu üzerine açıklama yapan BP Havacılık Genel Müdürü Tufan Erginbilgic, “Ultra hızlı şarj, BP’nin elektrifikasyon stratejisinin kalbinde yer alıyor. StoreDot teknolojisi, bir benzin deposunu doldurmak için aynı zamanda şarj edebilen araç aküleri, gerçek potansiyeli gösterir. Artan altyapı ve teknolojiler portföyümüzde, gerçek anlamda yenilikçi EV müşterileri çoğaltma fırsatlarımız bizi heyecanlandırıyor.” dedi.
İlginizi Çekebilir :
İşin biraz geçmiş yönüne baktığımızda BP’nin neden StoreDot’u tercih ettiği anlaşılıyor. Çünkü İsrail merkezli firma, Daimler’den kamyonlara yönelik lityum iyon aküleri için 60 milyon dolarlık bir yatırım almış. Bence tam şarjla 500 km’den fazla menzil sağlayabilen bir kuruluşa yapılan yatırım, gayet mantıklı olmuş.
Ücretsiz VİOP deneme hesabı açın ve 100.000 lira sanal para ile risk almadan nasıl yatırım yapacağınız öğrenin.