Sağlam duruş karekteriyle 2017 yılında tanıtımı gerçekleşen Infiniti QX50, içinden çıkmak istemeyeceğiniz bir kokpit yapısını benimsemiş. İlk jenerasyon 2013-2017 yılları arasında üretildi. Küçük bir FX olarak piyasada yerini aldı ve kompakt SUV geçişinde, Avrupa’da istenen yüksek satış oranlarını sağladı. QX50, hazırladığımız 2019 yılının en iyi motor ünitesi listesinde de yer almıştı. Bu kısmı aşağıda sizlere teknik değerleriyle anlatacağız.
Amerikalaşmış Japon 4×4’üne 2019 model yılında ferah ve iç açıcı bir kokpit tarzı verilmiş. Güçlü bir “Elegance” parça stili bütünleşmesinde, her bölgeye kalite algısı aşılanmış. Düşünülen renk kombinasyonu haricinde bağlantı sistemlerine yüklenen özellikler de sınıf üstü gözüküyor. Hep beraber QX50’nin kokpitine giriş yapalım.
Eskiden Japonlar böyle değildi ve minimalist düzende ilerlerdi.QX50 konseptin kabinini, üretim modeline de yansıtıldığını görmüştük. Kabini üst kısmında kahve ton kullanılmış. Üst göğüs kısımlarından yan kapı panellerine kadar kahve deri ile döşenmiş. Kombin renklerin uyumu göz alıcı. Alt kısımlarda bu sefer beyaz renge geçilmiş.
Infiniti QX50’nin iç mekanını ‘mitate’ ve ‘shitate’ adını verdiği, zanaatkarların işlerini yüksek bir sanat anlayışıyla birleştirerek yaptıkları bir teknik ile yola çıkmışlar. Topido kısımlarından başlatılan beyaz deri, kapılara da uygulanmış. Baklava desenli koltuklarda beyaz deri. Ve oldukça konforlu duruyor. Direksiyon, vites kolu ve yine kapıların alt malzeme rengi olarak kahve tona dönülmüş.
Mitate, mümkün olan en iyi malzeme seçimini bir araya getirme, kontrast ve her şeyin birbirine nasıl uyması ile ilgilidir. Dokunmatik ekranla havalandırma mazgalı arasındaki şeritlerin farklı bir renk olduğunu farketmişsinizdir. Malzeme mavi tonunda, nubukla kaplanmış. Göz alıcı tonlamanın kolçak kısmına doğru gittiğini görüyoruz.
Belirli bir malzeme kombinasyonunun en iyi niteliklerini, nasıl ortaya koyacağına odaklanılmış. İç mekanda tasarımcılar, ahşabın doğal kokusunu kaybetmeden, doğal görünümlerini bozmamaya dikkat etmişler. Akçağaç kullanılmış ve orijinal mat bir görünümde.
İlk etapda motor teknolojisinden bahsedelim. İlk defa bu araçta kullanılan VC-Turbo‘nun özelliklerinden bahsedelim. Bu ünite, farklı sürüş pozisyonlarında size göre tepkiler verebiliyor. Sıkıştırma oranı performans kullanımlarıyla, sakin kullanım arasında değişebiliyor. Teknolojik motor sayesinde performans artarken, yakıt tüketimi en aşağıya çekiliyor.
İlginizi Çekebilir :
Mitate ve Shitate Japon sanat anlayışıyla yapılan QX50 kabini, birçok kişi tarafından sevilecektir. Ekranların yerleşimi, kullanılan malzemelerdeki özen, kokpite özellikle uğraş verildiğini belli ediyor. Öncesine çok tonlu farklı marka modellerini görmüştük. Ancak 2018 yılı en iyi araç kabini seçimlerinde QX50’nin çok beğenilmesi de 3 tonun nasıl kullanılmış olduğunu resmileştiriyor. Infiniti QX50 kokpiti hakkında sizin görüşleriniz neler?
Ücretsiz VİOP deneme hesabı açın ve 100.000 lira sanal para ile risk almadan nasıl yatırım yapacağınız öğrenin.