
Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Samsung, global pazarda olduğu gibi ülkemizde de oldukça büyük bir pazara sahip. Başta akıllı telefonlar olmak üzere televizyon, beyaz eşya, bilgisayar ve daha pek çok ürün ile kullanıcıların karşısına çıkan şirket ülkemizde de sıkça gündeme geliyor. Samsung’un daha önce çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ile adından söz ettirdiği biliniyor.
Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de yürüttüğü sosyal farkındalık kampanyaları ile insanlardan olumlu yönde geri dönüşler alan teknoloji devi takdir toplayacak yeni bir karara imza attı. Dev şirketlerin tüketiciler ile iletişime geçebileceği başlıca kanallar arasında sosyal medya geliyor. Samsung Electronic Türkiye, resmi Twitter hesabından yaptığı duyuru ile yeni yayın dönemine dair önemli bir karar aldığını açıkladı.
Samsung’dan Kadına ve Çocuğa Şiddete Tepki
Bilindiği üzere son yıllarda ülkemizde ne yazık ki kadınlara, çocuklara yönelik şiddet ve taciz olaylarında büyük bir artış söz konusu. Ülkede kamuoyu vicdanını derinden sarsan bu olaylardan biri konuşulurken benzer bir diğer olay daha yaşanıyor. Her ne kadar toplumun her kesiminden bu tarz olaylara karşı yoğun tepki gösterilse de şiddet içerikli olaylar yaşanmaya devam ediyor.
Bu gelişmeler ışığında daha önce de yürüttüğü farkındalık çalışmaları ile gündeme gelen Samsung Türkiye yeni bir karar aldı. Eylül ayı itibariyle Türk televizyonlarında yeni yayın dönemi start alıyor ve pek çok dizi izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Bilindiği üzere bu dizilerde ürün yerleştirme yoluyla çok sayıda reklam gösterimine tanık oluyoruz.
Samsung Electronics Türkiye’nin televizyon reklam gücü ile, kadın ve çocuğa karşı işlenen fiziksel ve psikolojik şiddetin normalleştirilmesine ortak olmayacağını kamuoyunun bilgisine sunarız. pic.twitter.com/eBNqP4Zbrw
— Samsung Türkiye (@SamsungTurkiye) September 18, 2019
Samsung Electronic Türkiye yapmış olduğu açıklama ile ana konusu kadına ve çocuğa şiddet olan, senaryosunda sistematik şekilde kadına ve çocuğa fiziksel ya da ruhsal şiddeti içeren hiçbir dizi ve programa reklam vermeyeceğini, sponsor olmayacağını ve ürün yerleştirmesinde bulunmayacağını açıkladı. Şirket kamuoyuna yaptığı duyuruda bu ve benzer olaylar karşısında toplum olarak hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Samsung: Şiddet Kabul Edilemez
Güney Kore merkezli teknoloji şirketi ülkemizde vatandaşlar ile sosyal medya aracılığı ile takdir toplayacak hareketlerde bulunmaya devam ediyor. Televizyon reklamlarında kadın ve çocuğa yönelik psikolojik ve fiziksel şiddete asla ortak olmayacaklarını açıklayan Samsung, son dönemde artan olayları ‘kabul edilemez’ olarak niteliyor. Teknoloji devinin Türkiye Kurumsal Marka % Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Gökpınar aldıkları karara dair değerlendirmede bulundu.
Gökpınar konuyla ilgili açıklamasında “Ülkemizde her geçen gün kadına ve çocuğa karşı uygulanan şiddetin ve bu yöndeki haberlerin arttığını üzüntüyle görmekteyiz. Böyle bir dönemde televizyonlarda yayınlanan bazı dizi ve programların kadınlara ve çocuklara şiddeti senaryo ve formatlarının temeline koyuyor olmasını kabul edilemez buluyoruz. Bu nedenle ana konusu kadına ve çocuğa şiddet olan dizi ve programlara reklam vermeme, sponsor olmama ve ürün yerleştirmesinde bulunmama kararımızı hayata geçiriyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Samsung yöneticisi sosyal farkındalık amacıyla almış oldukları bu karara diğer tüm kurum ve kuruluşları da katılmaya davet etti. Şirketin Twitter hesabından yapmış olduğu bu duyurunun altında memnuniyetlerini belirten çok sayıda kullanıcı yorumu geldi.