
Rusya Merkez Bankası, daha önceden duyurusunu yaptığı dijital ruble için pilot sürecine geçildiğini duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada kripto paraların yasaklanması gerektiği yinelenirken, dijital rublenin bu alanda bir alternatif olması gerektiğini vurguladı.
CBDC test süreci için 3 bankanın müşterileri mobil uygulama üzerinden işlem gerçekleştirebilecek. Raporda, dokuz bankanın daha yakında pilot programa katılmak için teknolojik altyapılarını yükselttiği belirtildi.
Kurum dijital ruble için test sürecini başlatırken, kripto paraların yasaklanması gerektiği çağrısını bir kez daha yineledi. Ülkede kurumlar kripto paralara yönelik yaklaşıma dair fikir ayrılığı yaşıyor.
Merkez bankası yasaklama çağrısı yaparken, maliye bakanlığı, bu varlıkların düzenlenmesi gerektiğini savunuyor. Devlet Başkanı Putin de kripto para madenciliğinin Rusya için avantajları olduğunu belirtmiş ve bu alanın düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.
Geçtiğimiz günlerde taraflar yeniden bir araya geldi. Son yaşanan gelişmelere göre maliye bakanlığı ile merkez bankası yetkilileri arasında yeni bir görüşme yapıldı. Bu görüşmede fikir ayrılıkları giderilmiş değil ve taraflar anlaşmaya yanaşmıyor.