Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Rus Sözcü: Enflasyonist Darbenin Sebebi Avrupa Bürokrasisi

AB ülkelerinin kendilerine zarar verme olasılığına bakmadan Rusya’ya yaptırım uyguladığını belirten Rus sözcü Zakharova’dan önemli açıklamalar.
Rus Sözcü: Enflasyonist Darbenin Sebebi Avrupa Bürokrasisi
Son Güncelleme: 
Yorum

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Bilgi ve Basın Dairesi Direktörü ve Sözcüsü Maria Zakharova, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in son açıklamalarına ilişkin soruları yanıtladı.

Borrell, AB dışişleri ve savunma bakanlarının Rusya’ya petrol ambargosu konusunda karar vermediğini fakat yeni yaptırımların yolda olduğunu söylemişti. Borell açıklamasında “Avrupa ordusu kurmak istemiyoruz. Her üye ülke, kendi ordusunu muhafaza edecek ancak daha yakın çalışmak istiyoruz.” ifadesine yer vermişti.

Rus sözcü Zakharova, 21 Mart’ta yapılan ortak toplantı hakkında, “İttifak kurmacadan başka bir şey değildir. Bu, AB’nin militarizasyonuna ve askeri-politik yapılarının NATO ile sistematik olarak birleştirilmesine yönelik seyir ile doğrulanmaktadır.” yorumunu yaptı.

Brüksel’in ikiyüzlü bir şekilde “karşılıklı bağımlılığı bir silaha dönüştürmekten” bahsettiğini, bu silahları AB ülkelerine ve sakinlerine karşı kullananların Avrupalı yetkililer olduğu konusunda sessiz kaldığını söyledi.

Gıda, gübre, metaller ve enerji kaynakları konusunda enflasyonist darbenin Rusya tarafından değil, Avrupa bürokrasisi tarafından geldiğine dikkat çekti. AB vatandaşlarının ve ticari bağı olan herkesin, Avrupa çıkarlarına bakmadan Rusfobi konusunda itibar puanları kazanma arzusu olduğunu sözlerine ekledi. Rusya’nın bir sonraki yaptırımlar için her türlü adımı dikkatle kaydettiğini ifade etti.

Konuşmasının devamında “Üye devletler ortak Rus karşıtı kararları Avrupa Komisyonu’nun baskısıyla haklı çıkarırken, Brüksel de üye devletlerin tutumunun arkasına saklanırken, AB’nin kolektif sorumsuzluğunu kabul edilemez buluyoruz.” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’dan gelen mültecileri başka ülkelere yollamakla suçlandığını ancak mültecileri zorla batıya sürenin Kiev yetkilileri olduğunu belirtti.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu