
ABD’li yayın servisi Netflix milyonlarca abonesinin karşısına birbirinden iddialı yapımlar ile çıkmaya devam ediyor. Son rakamlar Netflix’in abone sayısının 180 milyonu geçtiğini gösteriyor. Platformda hemen her türde içeriğe rastlamak mümkün olmakta. Son dönemde Netflix animasyon türündeki yapımlara da ağırlık vermeye başladı. Bunlardan sonuncusu ise Transformers evrenine ait olacak.
Yayın servisi daha önce Transformers evrenine yönelik bir animasyon dizisi hazırlayacağını duyurmuştu. Transformers: War for Cybertron Trilogy:Kuşatma için yeni bir fragman paylaşıldı. Dizide Transformers döneminin ilk yılları anlatılıyor. Diğer yapımlarda olduğu gibi yine Autobot’lar ile Decepticon’lar arasındaki iç savaşa yer veriliyor.
Netflix’in diziye dair paylaştığı hikayesinde, “Autobot ve Decepticon robotları arasındaki yıkıcı iç savaşın son saatleridir. Gezegenleri Cybertron’u harap eden bu savaş, kırılma noktasındadır. Liderler Optimus Prime ve Megatron, kendi dünyalarını kurtarmak ve halklarını birleştirmek istemektedir, fakat her ikisi de kuralları kendi belirlemek ister.
Bu çatışmayı bitirmeye çalışan Megatron, Cybertron gezegenindeki tüm yaşamın ve gücün kaynağı olan Allspark’ı kullanarak Autobot’ları ‘yeniden biçimlendirmeyi’ ve böylece Cybertron’u ‘birleştirmeyi’ planlar.
Sayıca ve cephanece kendilerinden üstün olan düşmanın kuşatması altındaki savaş yorgunu Autobot’lar, çaresizce bir dizi karşı saldırı planlar. Bir şekilde her şey yolunda giderse, bu planın sonunda akıl almaz bir seçenek söz konusu olacak ve gezegenlerini kurtarmak için onu öldürmeleri gerekecektir.” ifadelerine yer veriliyor.

Dizi 30 Temmuz tarihinde Netflix’te izleyici ile buluşacak. Paylaşılan fragmanı Türkçe altyazılı olarak videodan izleyebilirsiniz.