
Kripto para ticareti son dönemde pek çok ülke tarafından çeşitli düzenlemelere maruz kalıyor. Bazı ülkelerde ise düzenlemenin anı sıra yasaklamaya yönelik yaptırımlar uygulanıyor.
Amerika Birleşik Devletleri Senatosu’nun araştırma kütüphanesi olan LOC tarafından hazırlanan bir rapor, piyasanın geleceğine dair ilginç sonuçlar ortaya koydu. Rapora göre, Mısır, Irak, Katar, Umman, Fas, Cezayir, Tunus ve Bangladeş’te kripto para ticareti yasaklanabilir.
Geçtiğimiz aylarda Çin, kripto para ticaretini yasakladığını duyurmuştu. Rapora göre kripto dolaşımına ve işlemlerine bir tür yasak koyan yargı mercilerinin sayısı son üç yılda ikiye katlandı.
Kripto para birimlerine olan talep son birkaç yılda arttığından, düzenlemelerin geliştirilmesi birçok büyük yargı alanı için bir öncelik haline geldi. Bununla birlikte, merkezi olmayan teknolojiyi içeren uygun mevzuat taslağı hazırlamak milletvekilleri için hala bir zorluk olmaya devam ediyor.
Şüpheci yargı bölgelerinin sayısının önümüzdeki birkaç yıl içinde artması muhtemel görünüyor. Perakende kripto talebi için en büyük pazarlardan biri olan Hindistan, yerel endüstriyi engellemesi beklenen bir kripto tasarısı hazırlamıştı. Taslağın içeriği henüz açıklanmasa da kripto para birimlerini ne yönelik yasaklar getirebilir.