Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Kripto Paraların Ödeme Hizmetlerinde Doğrudan ve Dolaylı Kullanım Yasaklandı

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kripto para temelli ödeme sistemlerine yeni düzenleme getirdi.
Kripto Paraların Ödeme Hizmetlerinde Doğrudan ve Dolaylı Kullanım Yasaklandı
Son Güncelleme: 
Yorum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelik ile kripto paraların ödeme hizmetlerinde kullanılmasına yönelik yeni bir düzenleme getirildi. Düzenlemeye göre elektronik ödeme sistemlerinde doğrudan ya da dolaylı olarak kripto para varlıkların kullanılması yasaklanmış oldu.

Ayrıca  kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmetinin de önüne geçiliyor. Yönetmeliğe göre bu kuruluşların fon aktarımlara aracılık etmesi yasaklanmış oluyor. Son dönemde kripto paralarda yaşanan yükselişler ile insanların ilgisinde büyük artış yaşandı.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu varlıklara yatırım kişi sayısı hızla yükseliyor. Geçtiğimiz haftalarda merkez bankası tarafından dijital varlıklara vergi getirileceğine dair çalışmaların sürdürüldüğüne dair açıklama gelmişti.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre kripto paralara ilişkin yeni düzenleme 30 Nisan 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Son günlerde başta Bitcoin olmak üzere Ethereum, Dogecoin gibi dijital varlıkların fiyatındaki artış, işlem hacimlerinde de kendisini gösteriyor.

Dünya genelinde kripto para piyasası 2 trilyon doları geçmiş durumda. Bitcoin ise 1 trilyon doları aşkın piyasa değeri ile tüm kripto paralar arasında başı çekiyor.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu | 2023/1Ç Kar/Zarar %31.81/68.19%