Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Özak GYO Hisseleri JCR Derecelendirmesi Sonrası Düşüşünü Sürdürüyor

JCR Avrasya Özak GYO’nun uzun vadeli küresel yerel ve yabancı para kredi notunu BB olarak belirledi. Şirket hisseleri ise ayı ekside tamamlamaya ilerliyor.
Özak GYO Hisseleri JCR Derecelendirmesi Sonrası Düşüşünü Sürdürüyor
Son Güncelleme: 
Yorum

JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş., Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. için değerlendirmesini yaptı. Kurum şirketin uzun vadeli uluslararası yabancı para cinsinden kredi notunu “BB”, not görünümünü durağan olarak belirledi.

Değerlendirme yapılırken dikkate alınan hususların başında iyi çeşitlendirilmiş gayrimenkul portföyünün, olası risklere ve konjonktürel dalgalanmalara karşı koruma oluşturması yer aldı.

Bunun yanında Büyükyalı İstanbul projesinin güçlü gelir büyümesi yaratması ve gelecek dönemlerde de gelir akışının devam edecek olmasının kredi notunu etkilediği belirtildi.

JCR Avrasya Özak GYO Derecelendirmesi
Kaynak: KAP

Azalan borçluluk seviyesi, devam eden projelerden sağlanan gelir akışları sayesinde sağlam nakit pozisyonu ve net işletme sermaye seviyesi, halka açık statüde olmanın sağladığı kurumsal yönetim uygulamalarına yüksek uyum, Covid-19 pandemisinin 2020 yılında otel ve ticari ünite gelirlerinde düşüşe yol açması, aşılamaya rağmen belirsizliğin sürmesi ve artan inşaat maliyetlerinin konut yatırımlarını azaltması gibi konular da kriterler arasında yer aldı.

Özak GYO hisseleri ayın son işlem gününü ekside geçirirken, yatırımcısına kısa vadede kaybettirdi.
Özak GYO Hisseleri %0,26 Ekside
Kaynak: Piyasa.Paratic.com

Şirket hisseleri güne 3,9 lira ile yataydan başladı. Seans açılışında 3,92 ile günün en yükseğini görüp, sonrasında elde ettiği kazancı geri verdi. Saat 15.00 sularında %0,26 değer kaybıyla 3,89 liradan işlem görüyor.

OZKGY koduyla borsada yer alan hisseler haftalık bazda %4,18 oranında değer kaybetti. Değişim aralığı 3,84 – 4,13 oldu.

Aylık süreçte 3,84 – 4,29 arasında hareket ederek yatırımcısına %5,5 oranında negatif getiri sundu. Özak GYO hisseleri alanlar yıllık bazda da kaybetti. Hisseler 3,45 – 6,25 arasında seyrederek, yıllık %4’ten fazla düşüş sergiledi.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu