
Rusya merkez bankası geçtiğimiz gün, kripto para borsalarına yapılan ödemeleri yavaşlatmak için yerel bankalarla çalışmaya başladığını duyurmuştu. Düzenleyici baskının bir parçası olarak ne tür kripto işlemlerinin kısıtlanacağı konusunda henüz bir netlik bulunmuyor.
Ülkenin merkez bankasının başkan yardımcısı Sergey Shvetsov, kurum olarak kripto para biriminin kullanımını daha açık bir şekilde yasaklamak ve ek idari ve cezai yükümlülükler getirmek için yasayı değiştirmeyi düşündüklerini söyledi.
BitRiver’ın kurucusu ve CEO’su Igor Runets, Rusya merkez bankası tarafından planlanan yeni kısıtlamaların, firma bir kripto madenciliği tesisi işletmediği ve bunun yerine yabancı şirketler için veri merkezleri sağladığı için müşterilerini etkileme olasılığının düşük olduğunu söyledi.
Runets, borsalara kripto göndermediklerini ve kendi ekipmanlarının olmadığını belirterek, müşterilerinin kısıtlamalardan etkilenmeyeceğini belirtti. BitRiver, uzun süredir Rus hükümetinden sert kripto politikaları bekliyor ve müşterilerine yabancı bir şirket kurarak BitRiver’ın kripto veri merkezlerini kullanmalarını tavsiye ediyor.
Firma kullanıcılara yeşil kripto para madenciliği sağlayan dünyanın en büyük barındırma merkezi olarak faaliyet gösteriyor.