
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı’na katıldı. COVID-19 Türkiye Platformu koordinasyonunda düzenlenen konferansta, koronavirüs salgınının son durumuna ilişkin açıklama yaparken, aşı ve ilaç çalışmaları hakkında umut verici şeyler söyledi.
Bakan Varank Türkiye‘de koronavirüs aşı ve ilacı konusunda önemli yetkinlikler olduğunu belirtti.İçinde bulunduğumuz süreçte bazı zorunlu durumlar ile karşı karşıya kaldığımızı söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bunun en başında dijitalleşmenin yer geldiğini belirtti. Şu anda hayatın hemen her alanında dijitalleşmenin nimetlerinden yararlandığımızı ve ister istemez birçok alanında bu alternatifi zorunlu olarak kullandığını söyledi.
Virüsün küresel ekonomiyi resesyona sokma olasılığının yüksek olduğunu, bunun yanında ekonomik düzeni de tamamen değiştireceğini ifade etti. Ülkemizde Kovid-19 ilaç tedavisi ve aşısına yönelik önemli yetkinlikler olduğunu söyleyen Varank, bakanlığın bu iş için elindeki tüm kaynaklarını kullanacağını vurguladı.
Şu anda çok hızlı sonuç alınabilecek yenilikçi yaklaşımların belirlendiğini, bu süreçte hane halkının gelir seviyesinin düşürülmemesinin ve emekçilerin işini kaybetmemesinin en önemli husus olduğunu aktardı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kronik hastaların mağdur olmaması için alınan kararı duyurdu.Bakanlıktan yapılan açıklamada kronik hastaların 1 Ocak ve sonrasında süresi dolan sağlık raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak. Bakan Selçuk bu süreçte söz konusu hastaların ilaç ve tıbbi malzeme alma konusunda reçete düzenlemelerine gerek olmayacağını söyledi.
Ayrıca ilaç ve tıbbi malzeme bedellerinin de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacağını ekledi. Özel sağlık hizmeti sunucularındaki biyometrik kimlik doğrulama sisteminin 31 Mart’ta askıya alındığını hatırlatan Bakan Selçuk bunun da ikinci bir duyuruya kadar uzatıldığını sözlerine ekledi.